Pestrý týždeň

Keby nám na displeji nesvietilo meno jedného operátora zo svätej trojice, tak ani nevieme, že nejaký existuje. Časy lukratívnych akcií meniacich sa pravidelne každý mesiac, sú už zdá sa za nami. Pochopiteľne. Trh je rozdelený, hlavné korýtka naplnené a už len občas nejaký zradca prebehne za vidinou lacného dýchania kyslíku. Každá akcia musí byť navyše finančne zaujímavá pre plebejcov. A všetko, čo je zaujímavé pre nás, vždy pustí žilou operátovi. Ale to už sme nechtiac pri kartelovej konšpiračnej teórii.

Majitelia Xperie X10 zrejme akcie neriešia, skôr sa tešia na druhú polovicu roka. Áno, príde leto, výstrihy, slnko, zmrzlina a perník. Posledne menovaný sa postará o aktualizovanie softvéru vašej ikspérie. Vlastníci malej vrtkej X10 mini sú odsunutí v tomto prípade na druhú kolaj k rýchliku 707 Strážov, nazývaným aj 2.1 Eclair.

S perníkmi a ikspériami úzko súvisí tiež Android Market. Jeden bez druhého by boli ako piatkový večer bez Onura. Pekných 250 000 aplikácii v obchode Googlu začína robiť vrásky konkurečnému portálu od jonatánov, ktorý je služobne starší, no rival ho pomaly a isto dobieha. Nevýhodou Android Marketu je ale nepríjemný fakt, že prítomnosť niektorých nespoľahlivých aplikácii je nečakanejšia než vidina Dolly Buster v spovednici.

Spomenúť si na hriechy spred piatich rokov je naozaj problém, zvlášť ak ste v tej dobe začali objavovať čaro slastí života. V našej retro rubrike boli hriešne najmä vtedajšie ceny. Emporia, obdoba súčasného Aligátora, ponúkala v tých časoch svoj model za dvesto eur, Nokia hudobný Symbian 3250 za 15 000 Sk a Motorola GGG vyklápačku ešte o tri tisícky viac.

Stojaté a pomaly páchnuce mútne vody mobilného biznisu rozvlnilo aspoň ou-tú. Aj to iba tlačovou správou o tom, že čo malo platiť do 31. októbra 2011, platí už nafurt. Volania za 0,13 € a SMS za 0,06 € do šiestich európskych krajín sú tak stálou okrasou výkladnej skrine ó-dvojky a vráskou na čele ružovo-oranžových.

Prvoaprílovým žartom určite nebolo prihodenie smartfónu HTC Desire S a Sony Ericssonu Xperia Arc do výkladu spoločnosti Pomaranč a. s. Nehovoríme samozrejme o "zelovoci", ale o stálej trhovej jednotke, ktorej garancia nám garantuje, že jej reklamy vieme všetci už dávno naspamäť a chcelo by to zmenu. Orindž teda priostruje ponuku, minimálne pre tých náročnejších obľubujúcich štvorpalcové uhlopriečky.

Západným susedom začínajú vadiť bilbordy pri cestách. Vraj znižujú pozornosť vodičov. A to nemajú ani plagáty s Broňou! Do boja za bezpečnosť na cestách sa najvýraznejšie púšťa český Vodafone. Reklamu z komunikácií s maximálnou povolenou rýchlosťou od 90 do 130 km/h začne s pompou odstraňovať už v budúcom týždni a od júla by mali inzeráty operátora z týchto miest úplne zmiznúť. Možno tak chce svoje interné šetrenie nenápadne skryť za šľachetný cieľ, keďže spomedzi českej mobilnej trojicu minul na reklamu najviac. V hrubom miliardu.

A keď už sme pri tých bilbordoch. Ako sa bude riešiť znižovanie pozornosti vodičov pri jazde mestom počas týchto krásnych teplých jarných dní? Myslí na to vôbec niekto!?

Vedúceho denníček

- Tento týždeň začal prípravami na utorkové odovzdávanie ocenení Mobil roka 2010. Zástupkyňa HTC sa tešila zo všetkých najviac, čomu sa ani nečudujem.

- Bola to prvá akcia, ktorú sme organizovali my, novinári. Taká tlačovka naopak. A vraj sa podarila. Tak sa z toho ako predseda komisie MR2010 teším.

- Vo štvrtok mala svoj deň zase naša nová redaktorka Lenka. Išla si pozrieť oficiálne spustenie predaja Nokie E7 do Prahy. Jej prvá pracovná výprava.

- Áno, na celom svete sa E7 už pekne dlho predáva a u nás sme sa dočkali predaja až prvého apríla.

- Síce to nebol žart, ale mne to tak trochu pripadá. Prvý kontakt bude čoskoro, galéria je už dlhšie vonku.

- O2 vraj niečo veľké chystá, už nám chodia aj nejaké tipy od vás, ale nič podložené. V utorok bude tlačovka, tak uvidíme.

- Tento týždeň som musel vrátiť Xperiu Arc. Lúčilo sa mi s ňou ťažko.

- Mal som v ruke aj Galaxy S2. Zase. Mňam.

- Arc alebo S2? Veľká dilema druhého štvrťroka 2011. Výhodou pre Arc je, že ho už u nás kúpite.

- Galaxy S2 má zase výhodu v širšom displeji (aj oproti Galaxy S, aj Xperii Arc, ktorej displej je len natiahnutý do výšky). A tak bude písanie textov v klasickej polohe trochu pohodlnejšie.

- Na stredajšej rannej tlačovke Nissanu som tam napísal kompletný článok na Galaxy S. Samozrejme, s diakritikou.

- Koniec-koncov, bol to pestrý týždeň.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu