BlackBerry PlayBook: podpora Java aj Android aplikácií

Spoločnosť Research In Motion na tlačovej konferencii oznámila, že tablet z jej dielne BlackBerry PlayBook bude podporovať BlackBerry Java a Android aplikácie, ktoré bežia na platforme Android 2.3. Rovnako bude táto podpora súčasťou nových BlackBerry zariadení, ktoré by sa postupne mali v tomto roku dostať na trh.

O podpore softvéru pre platformu Android 3.0 určenú práve pre tablety sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Dostupné budú cez softvérový obchod BlackBerry App World. Po stiahnutí sa bude dať aplikácia spustiť cez jeden z dvoch voliteľných prehrávačov aplikácií. Výrobca uviedol, že aplikácie budú využívať špeciálny sandbox, ktorý má zabezpečiť vysokú bezpečnosť.

RIM zároveň oznámila podporu vytvárania natívnych aplikácií v C a C++ a prípravu SDK (software development kit). Vývojári mohli doteraz programovať pre tablet v HTML5, Flashi a Adobe AIR. Takisto pribudla podpora popredných herných enginov Ideaworks Labs (AirPlay) a Unity Technologies (Unity 3).

PlayBook Android

Tablet kanadskej spoločnosti RIM má 7'' dotykový displej, 5 Mpix fotoaparát, 1 GHz procesor s 1 GB pamäťou RAM a hmotnosť 400 gramov. Vo výbave nechýba Wi-Fi, Bluetooth, 3,5 mm jack, micro HDMI konektor či podpora DivX a Flash 10.1.

Základné info: BlackBerry PlayBook

Tablet BlackBerry PlayBook by sa mal predávať v Severnej Amerike od 19. apríla 2011. Cena má začínať na úrovni 499 dolárov. Neskôr sa očakáva rozšírenie predaja aj do Európy.

Zdroj: rim.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu