OS Android 2.3.3 pre Sony Ericsson Xperia X10

Spoločnosť Sony Ericsson vypočula hlasy používateľov mobilných telefónov s OS Android a oficiálne oznámila chystanú aktualizáciu. Škoda, že sa to bude týkať iba zariadenia Xperia X10. Zaujímavosťou je preskočenie verzie 2.2 Froyo a pôjde rovno o aktualizáciu na najnovší 2.3.3 Gingerbread.

Presný termín ešte nebol stanovený, zatiaľ sa hovorí o konci druhého a začiatku tretieho štvrťroka. Nový softvér si budú môcť zákazníci stiahnuť a nahrať výhradne cez PC. OTA nebude možné. Takisto ani návrat na pôvodnú verziu 2.1. po vykonaní aktualizácie.

Na oficiálnom blogu Sony Ericsson je upozornenie o tom, že pred aktualizáciou je nutné zálohovať používateľské údaje cez aplikáciu tretej strany, pretože vo FW 2.3.3 nebude zahrnuté Zálohovanie a obnova. Obsah uložený na pamäťovej karte nebude ovplyvnený, s výnimkou obsahu DRM, pretože kľúče budú aktualizáciou zmazané.

X10 gingerbread

Takisto rozhranie fotoaparátu bude štandardné, preto niektoré funkcie, ako je rozpoznávanie tvárí, Smile Shutter a pod. budú odstránené. Mediascape bude nahradený widgety.

Sony Ericsson chce touto aktualizáciou priniesť aj na starší model rovnaký softvér, aký bude v nových modeloch smartfónov uvedených na trh v roku 2011. Softvér je stále vo vývoji, preto všetky detaily budú oznámené až neskôr.

Recenzia: Sony Ericsson Xperia X10 (21. 4. 2010)

Zdroj: blogs.sonyericsson.com

Za tip ďakujeme Jurajovi M.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu