čas sú peniaze

Každú sobotu prichádza Upratovanie a každý marec príde jar. K tomu prvému vám stačí Jar, k dokonalej jari odporúčame aj nejakú Jarku. Nezmeškajte však rande, v noci si pospíme o hodinu kratšie. Amerických ajfónistov ich vymakaná čínska hračka pri nedávnej zmene času totiž prekvapila posunutím o hodinu späť, namiesto dopredu. No skúste meškať všade dve hodiny!

Téčko má rado rýchlovky, najlepšie tie webové. V magente si teda za dve minúty stiahnete Titanic, vystrojíte koze svadbu, prípadne uštrikujete sveter Twingu. A to už ani nehovoríme o tom, že muzička aj bez trička sa stiahnuť dá dá dá. Aj za to môže nová technológia HSPA+, ktorá umožní sťahovanie dát a gatí až rýchlosťou 21 Mbps. To všetko zatiaľ iba na dolniakoch - v Bratislave, Piešťanoch a Komárne. Navyše ambíciou nemeckého giganta je snaha do dvoch rokov pokryť GGG sieťou takmer dvojnásobne väčšie územie Slovenska, než mal koncom minulého roka. Asi na to má. Kápne mu totiž 39 miliárd dolárov. Nerozbije ale ružové porcelánové prasiatko. Bubáky získa od americkej trhovej dvojky AT&T, ktorej strelí svoju nie veľmi úspešnú dcérsku spoločnosť T-Mobile USA. Kúpila ju síce o miliardu drahšie, ale to je suma, ktorá sa v mobilnom biznise stráca bežne.

Nepomohli náreky ani prosby čitateľov. Až Sony Ericssonu sa podarilo to, čo sa zdalo nemožným. Model Xperia Arc je teda priekopníkom a prinútil vedúceho, aby zdvihol zadnú časť tela, zobral kameru a urobil video. Jeho mužný hlas nahradili titulky, fanynky však môžu sledovať tradične jemnú prácu pestovaných rúk na 4,2-palcovej uhlopriečke.

Kto má radšej prózu, určite nesmie vynechať šéfov Prvý kontakt s japonským topmodelom. Už jeho dojmy v diskusiách boli predzvesťou toho, že tentokrát to dopadne happyendom. A žili spolu šťastne až do smrti...

A komu štyri palce nestačia, nech si pridá ďalšie tri a hodí očkom na nový tablet HTC Flyer. A opäť video a opäť stará známa tvár. Pardon, iba šikovné ruky. S tabletmi súvisí aj legendárne vylepšené duo mobilných browserov - Opera Mini a Opera Mobile. Nórsky produkt ponúka nový dizajn, podporu youtube, poteší aj multitouch zoom a zopár iných mňamiek. A v prípade Opery stále netradične platí, že za kvalitu sa neplatí.

Inak marec je takmer do bodky identický s februárom. Minimálne s vašimi požiadavkami pri hľadaní fónov na prajsmánii. N8, aj-fón, Xperia... Nemáme sa zle. Alebo iba hľadáme, na čo nemáme?

Apropo, skalní už vedia, že s pučaním kvetov čerešní rozkvitá aj túžba vidieť vaše a naše tváre, ktorú sme štandardne zaobalili do pojmu STRETKO. Tentokrát meníme lokalitu, Oravu strieda Považie, ale dobrá zábava, nové technológie a staré postavičky zostávajú. Nahlásiť sa môžete priamo v našom fóre, nováčikovia a nováčky sú vítaní!

Vedúceho denníček

- Včera som bol v Galante. Spomienky na kúpu prvej SIM karty a hlavne prvého telefónu na železničnej stanici boli stále silné, a to je tomu už pekných pár rokov.

- V Prahe pripravilo HTC predaj Desire S za polovicu ceny pre prvých 100 ľudí, ktorí vstúpili 25. 3. 2011 do ich značkovej predajne. Už o deviatej večer dvadsiatehoštvrtého ich stálo pred predajňou rovných osemdesiat. Musela to byť ťažká noc, ale zase, kto vám da za nočnú zmenu (zľavu) pár tisíc českých korún?

- Problém môjho kamaráta s 850-eurovou faktúrou Orangeu sa ešte neskončil. Orange po niekoľkých dňoch priznal systémovú chybu. Dotyčný má však problémy s faktúrami už od novembra, a tak rozhovor s osobným fakturantom nebol najkratší. Mimochodom, pri každom probléme si kamarát pýtal osobného fakturanta, no z infolinky ho naň nikdy (dokopy trikrát) nechceli prepojiť. Stredajší argument fakturanta "máte si ma vždy vypýtať" znel preto celkom úsmevne.

- Čím viac tabletov výrobcovia predstavujú, tým viac som presvedčený o zmysle používať papier a pero.

- TrackID v Xperii Arc obsahuje aj rebríčky najčastejších hľadaných skladieb. U nás ho vedie Kids od MGMT.

- Nedalo mi a vyhľadal som si tento neznámy názov v YouTube. No, čo iné to mohlo byť, než skladba z reklamy od Orangeu.

- Podľa ostatných vecí v TOP10 aplikácie TrackID by som sa s mojim hudobným vkusom mal asi odsťahovať z tejto krajiny.

- Naša Dominika Cibulková je v tomto roku hviezdou kampane Sony Ericssonu:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu