4ka: zákazníci získajú prístup do 4G siete Orange

Dvaja slovenskí operátor sa dohodli na spolupráci a podpísali dohodu, ktorá zákazníkom 4ky umožní prístup do 4G siete Orangeu na najbližšie tri roky.

Už dnes využívajú zákazníci 4ky národný roaming v 3G sieti oranžového operátora a nová dohoda o budúcej spolupráci posunie možnosti pripájania na vyššiu úroveň. Keďže Orange už dávnejšie oznámil, že do konca tohto roka vypne na Slovensku 3G sieť, zákazníkom 4ky tak hrozilo, že v miestach, kde nemá najmladší operátor vlastné pokrytie, prídu o výhody národného roamingu. 

Koncom minulého roka však zasiahol Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb a vyhlásil, že Orange prístup do 2G a 3G vypnúť zákazníkom 4ky nemôže. Nakoniec zrejme obaja operátori našli spoločnú reč a výsledkom je nová dohoda o prístupe do 4G siete Orange, čím 4ka navýši pokrytie rýchlej 4G siete až na 97 % populácie Slovenska.

"Sme radi, že budeme pokračovať v spolupráci s našim doterajším národným roamingovým partnerom minimálne ďalšie 3 roky. Veríme, že prístup do 4G siete Orange prinesie všetkým zákazníkom 4ky skvelú zákaznícku skúsenosť," hovorí Juraj Ondriš, predseda predstavenstva spoločnosti SWAN.

Do tzv. národného roamingu sa zákazník 4ky prihlási na miestach, kde 4ka ešte nemá vybudovanú vlastnú 2G, 4G alebo 5G sieť. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu