4ka: vlastná 4G sieť dostupná v nových lokalitách, pokrýva takmer 87 % populácie

Druhý polrok operátor masívne budoval mobilnú sieť a rýchle LTE pripojenie priniesol do vyše 50 nových lokalít po celom Slovensku.

Za posledných šesť mesiacov operátor pokryl 4G signálom viac než 50 nových miest a obcí, vrátane Terchovej, Zázrivej či Vyhní. Vo svojej tlačovej správe sa 4ka pochválila, že v pásme 1800 MHz má už najväčší počet vysielačov z pomedzi všetkých ostatných mobilných operátorov.

"Nielen že neustále rozširujeme sieť do nových miest a obcí, ale zároveň aj modernizujeme naše súčasné vysielače v mnohých lokalitách, ktoré tak vďaka MIMO 4x4 technológii dokážu na moderných smartfónoch poskytovať na 4G podstatne vyššie rýchlosti a to až do 290 Mbit/s pre sťahovanie a cez 56 Mbit/s pre odosielanie dát," hovorí Patrik Kollaroci, technický riaditeľ pre mobilné služby 4ky. 

Nové lokality pokryté 4G sieťou 4ka: 

Bušince, Kalná nad Hronom, Hozelec, Gánovce, Pohronský Ruskov, Hronovce, Hronec, Nižný Hrabovec, Kučín, Kladzany, Poša, Terchová, Zázrivá, Melčice – Lieskové, Ivanovce, Hubošovce, Gregorovce, Záhradné, Terňa, Považany, Hrádok, Potvorice, Župčany, Svinia, Šarišské Dravce, Poloma, Novoť, Voderady, Slovenská Nová Ves, Kraľovany, Lúčky, Valča, Trnovo, Benice, Príbovce, Rakovo, Hraň, Novosad, Sirník, Gbelce, Nová Vieska, Babín, Horný Hričov, Svederník, Kuková, Lúčka, Želmanovce, Kračúnovce, Jaklovce, Klokočov, Vyhne.

Aktuálne je 4G sieť 4ky dostupná už pre viac než 86,5 % populácie Slovenska. Postupne operátor rozširuje aj 5G pokrytie. Naposledy pribudlo v novembri v Nitre.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu