4ka spustila v Bratislave testovaciu prevádzku 5G siete

Na niektorých miestach Bratislavy sa môžu Štvorkári pripojiť do siete piatej generáciue a vyskúšať rýchlosť pripojenia.

Po Banskej Bystrici, v ktorej 4ka ako prvý slovenský operátor sprístupnila v decembri 2019 komerčnú 5G sieť, majú možnosť ju otestovať aj zákazníci v Bratislave. 

Roland Kyška, riaditeľ pre marketing a komunikáci informoval, že "4ka v spolupráci so sesterskou spoločnosťou SWAN spustil v uplynulom týždni skúšobnú prevádzku 5G siete na 83 vysielačoch v hlavnom meste. V tejto chvíli ide síce o skúšobnú prevádzku, no už počas nej môžu výhody najmodernejšej siete piatej generácie využívať bez akéhokoľvek príplatku zákazníci so SIM kartou 4ky a vybranými 5G telefónmi."

Aktuálne sú podporované smartfóny Motorola, Xiomi, ZTE, One Plus či Huawei. V najbližších dňoch sa má tento zoznam výrazne rozšíriť o ďalšie značky a typy telefónov. Dodávatelia prispôsobujú firmware jednotlivých zariadení voči nastaveniam a parametrom 5G siete 4ky tak, aby všetko fungovalo ako má.

Paralelne s týmto procesom prebieha podľa informácií operátora ďalšia výstavba a zahusťovanie 5G siete v hlavnom meste, s cieľom poskytnúť v lete najvyšší štandard dátovania v tých lokalitách, kde je najväčší pohyb ľudí, napr. v historickom centre.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu