4ka spustila hovory a SMS-ky cez VoWiFi

Na využívanie volaní cez službu VoWiFi (Voice over WiFi) sieť musíte byť pripojení na Wi-Fi a používať kompatibilné zariadenie.

Služba poslúži všade tam, kde máte zlý alebo žiadny mobilný signál, ale nechýba prístup na Wi-Fi sieť, napríklad nákupné centrá, výškové budovy a podobne. Nezáleží na tom, či ide o verejnú alebo domácu Wi-Fi sieť, dôležitý je len mobilný telefón s podporou technológie VoWiF.

Službu využijete nielen na hovory, ale aj posielanie SM správ. Medzi kompatibilné zariadenia, ktoré podporujú VoWiFi 4ky, patrí niekoľko desiatok zariadení značiek Huawei, Motorola, Oppo, Samsung, Xiaomi a ZTE.

Už teraz je možné VoWiFi oficiálne využívať na týchto zariadeniach:, Motorola Edge 20, Motorola Edge 20 Pro, Motorola Edge 30, Motorola Edge 30 Pro, Motorola Moto E32, Motorola Moto G22, Motorola Moto G82 5G, Motorola Moto G100, Xiaomi Redmi 10 5G, Xiaomi Redmi 10 (2022), Xiaomi Redmi 10A, Xiaomi Redmi Note 10 5G a ZTE Blade V2020 Smart. 

Na zariadeniach Huawei P30 Lite, Oppo Reno7 5G, Samsung Galaxy A22 5G pribudne funkcionalita s najbližším rolloutom aktualizácií firmvéru. Výrobcovia budú uvoľňovať oficiálne OTA aktualizácie s podporou VoWiFi pre celkovo približne stovku zariadení postupne počas najbližších týždňov a VoWifi bude dostupné aj pre novo uvedené zariadenia týchto značiek.

Na aktiváciu Hlasu cez WiFi funkcionality je potrebné poslať aktivačnú SMS v tvare VOWIFI START na číslo 900 a následne funkcionalitu VoWiFi zapnúť v menu telefónu.

Kompatibilný telefón s aktivovanou funkcionalitou VoWiFi sa v prípade dostupného WiFi pripojenia automaticky prepne do VoWiFi režimu a všetky volania a SMS sa prenášajú cez VoWiFi pripojenie, pričom sa odrátajú ako bežné volania z predplatených jednotiek či z kreditu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu