4ka smart tipy: SMART platba zabezpečí, že nezostanete bez kreditu či paušálu od mobilného operátora

Žijeme v Dobe Dátovej a s ňou prichádzajú aj nové spôsoby, ako platiť za veci, ktoré kupujeme. Sotva sme si zvykli na platobné karty a nakupovanie cez e-shopy, mladá generácia už platí cez Apple Pay pomocou chytrých hodiniek.

 

V našom 10-dielnom seriáli, pripravenom v spolupráci s mobilným operátorom 4ka, vám predstavíme evolúciu e-platieb a ukážeme vám, ako využiť online platby bezpečne a naplno.

Ešte pred niekoľkými rokmi sme si užili dlhé rady, ktoré sa krútili v predajniach mobilných operátorov, kam zákazníci tam chodili platiť svoje faktúry. Neskôr operátori túto službu spoplatnili, keďže predajňa nikdy nebola prioritne budovaná ako miesto na úhradu faktúr. Samozrejme, aj spôsoby platby za telekomunikačné služby sa vyvíjajú, rovnako ako platby za iné tovary či služby.

Za málo peňazí veľa muziky

S inovatívnou formou úhrady telekomunikačných služieb nedávno prišiel najmladší slovenský mobilný operátor 4ka, ktorá už viackrát prekvapila prvenstvom v zavádzaní noviniek - napríklad volaniami cez VoLTE či prvou ukážkou 5G siete. Produkty 4ky sú postavené na predplatenej karte, voči ktorej majú mnohí, ktorí veľa volajú alebo dátujú, predsudky.

„Pri paušále platíte vždy tú sumu, k akej ste sa zaviazali v zmluve s operátorom – a neraz aj viac. Na druhej strane, preplatená karta vám dáva slobodu. Vyberáte si a platíte za to, čo práve potrebujete. V 4ke to môže byť jeden mesiac nový paušál s väčším objemom minút, SMS-iek či dát a na ďalší mesiac si môžete zvoliť menej, lebo viete, že toľko nespotrebujete,“ vysvetľuje vedúci produktového oddelenia Marek Jánošík.

Vložte kartu a zahoďte starosti

Ako to funguje? Každému Štvorkárovi stačí, aby si na bezplatnom zákazníckom portáli Moja zóna alebo v našej mobilnej aplikácii Moja 4ka vytvoril konto, uložil telefónne číslo, pridal svoju platobnú kartu a SMART platby mu automaticky nastavíme.

Základom je dobitie kreditu pri poklese. Vždy, keď kredit klesne pod 2 eurá, dobije sa vám z  platobnej karty kredit minimálne vo výške 4 eur. Samozrejme, ak chcete, v Mojej zóne alebo aplikácii Moja 4ka si môžete nastaviť aj vyššiu sumu. Takto nikdy neostanete bez kreditu a bez spojenia s okolitým svetom. 

Ako je to s novými paušálmi? Pre tento prípad obsahujú 4ka SMART platby aj možnosť úhrady služieb. Usilovne dátujúcemu a volajúcemu Štvorkárovi sa z platobnej karty uhradí mesačný poplatok za nový paušál alebo dátový balík a Kredit mu ostane na iné služby, napríklad na zaplatenie SMS lístku na autobus, parkovania alebo súťaže.

Bezpečnosť nadovšetko

SMART platobné riešenie mobilného operátora 4ka kladie bezpečnosť na prvé miesto. Údaje o platbe kartou sú uložené u nášho bankového partnera, v Tatrabanke, kde ich chránia opatrenia a protokoly podľa najlepších štandardov online bezpečnosti.

Štvorka má SMART riešenie aj pre stráženie kreditu v účtoch rodinných príslušníkov. Kto nechce, aby mu dieťa vycucalo peňaženku ťahaním dát na YouTubové videá, môže si nastaviť pravidelné dobitie kreditu a stanoviť si výšku želaného kreditu, ktorý sa dobije každý týždeň alebo mesiac podľa vášho domáceho rozpočtu.

Zároveň si môže nastaviť aj maximálny limit na platobnú kartu – tým zabezpečí, že celková suma dobití kreditu za mesiac túto čiastku neprevýši. Rodinná peňaženka sa teda nemusí báť dodatočných nákupov nezodpovedných ratolestí u mobilného operátora.

Dôvera v SMART platby rastie – a s ňou aj počet bezstarostných zákazníkov

V posledných rokoch sa stalo mesačné predplatné za služby štandardom a príchod platieb cez smart hodinky dal metaforickú bodku za nedôverou k online platbám. Komfort a bezstarostnosť nahradili pracnú manuálnu platbu faktúr a poplatkov.

Len v 4ke narástol od roku 2018 počet zákazníkov mobilného operátora, ktorí uprednostňujú pravidelnú platbu z platobnej karty o 160 %. Všetci si môžu vychutnávať bezstarostné dátovanie a volanie s najmladším slovenským operátorom, pričom svoju spotrebu a platby môžu s ľahkosťou kedykoľvek manažovať v samoobslužnom portáli Moja zóna a v aplikácii Moja 4ka, ktorá je zadarmo dostupná vo verzii pre Android v Google Play a pre iOS v App Store.

Pripravené v spolupráci s mobilným operátorom 4ka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu