4ka oslavuje 6. narodeniny. Počet zákazníkov prekročil pol milióna

Operátor sprístupnil svoje služby pred šiestimi rokmi. Za ten čas získal viac než pol milióna zákazníkov, ktorí každý mesiac predátujú v priemere viac než 12 GB dát.

Na tlačovej konferencii, ktorú operátor usporiadal pri príležitosti svojich 6. narodenín, prezradil aj niekoľko zaujímavých štatistík. 4ka od svojho štartu 4. októbra 2015 postupne priniesla cenovo dostupné paušály s vysokým objemom dát, vrátane nekonečného internetu v mobile. 

Dnes dosahujú nekonečné produkty viac než nadpolovičný podiel predaných paušálov. Ku koncu septembra 2021 je 58 % predaných paušálov s nekonečnými dátami. Aktuálne si 4ku ako svojho operátora vybralo 557-tisíc aktívnych zákazníkov a tento podiel stále rastie.

V pandemickom roku 2020 padol v 4ke nový rekord, kedy priemerný objem spotrebovaných dát na jedného zákazníka presiahol 12 GB mesačne. TOP10 zákazníkov prenesie každý mesiac vyše 50 GB dát.

Celková agregovaná mesačná spotreba dát všetkých 4károv sa dnes počíta v petabytoch (3,6 PT). Za povšimnutie stojí, že priemerná dátová spotreba zákazníkov kontinuálne medziročne rastie o približne 20 %, čo znamená, že sa do 5 rokov zdvojnásobí. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu