Mobilné lémy

Vedúci, a čo je to ten weihua? "Aký weihua?" Že: modemy sú aj weihua. No vidíš, keby si sa lepšie učil, vedel by si, čo je to weihua. Veríme, že vy ste pri čítaní mobilných ňjúzov určite pozornejší a navyše sa isto aj lepšie učíte.

Ak sa šprtaniu venujú už iba vaše deti, môžete im za jednotku zo zemepisu kúpiť za odmenu novú SIM-ku v disneyovskom dizajne "Cars". Bude vás to stáť desiatku, pričom kredit bude v rovnakej výške a minútová tarifikácia tiež. Našťastie iba v centoch. K tomu dostanete ešte sériu samolepiek a macherské tetovačky, aby ste zapôsobili aj na ich matku. Ostatní si určite radšej kúpia predplatenku s Hannah Montanou, keďže po osemnástke už nabrala tie správne ženské črty. Aj to je pekný príklad toho, ako sa dá zviesť na vlne komercie a možno aj niečo zarobiť. Kdeže sú časy Lolka a Bolka, a pevných liniek.

Torch, Curve, Yendo. Tak to sú priezviská nových fónov v ponuke magenty. Podnikateľov potešia najmä prví dvaja, plebejci radšej zostanú pri Sony Ericssone. Keďže o ňom nemáme napísaný ani prvý kontakt, vedúci ho už vybavuje aspoň na nafotenie a nejaké tie základné postrehy.

Pred piatimi rokmi bol určite tiež marec, a tiež určite nejaké akcie. Orindžáci si po aktivácii kreditného paušálu mohli tri mesiaci hrkútať vo vlastnej sieti za 4,50. Trebárs aj z mojej nekonečne milovanej Nokie 6280 za 7490 korún. V prípade magenty stačilo použiť opakovacie znamienko - kreativita ružového manažmentu bola v tom čase zrejme nulová, takže ste si jednoducho mohli aktivovať ktorýkoľvek paušál z vedľajšieho košiara

V roku 2006 aspoň určite viac frčali príma Prima kartičky. Dnes sú predplatenkári pomaly ale isto vymierajúci živočíšny druh, ktorý sa transformoval do podoby tínedžerov alebo dôchodcov. Zašlú slávu im treba navrátiť. Ideálne nejakou famóznou akciou, ktorá bude tak trochu súvisieť s dobíjaním kreditu. Nech je cash-flow dodržaný. Nekonečné víkendové volania alebo SMS v sieti Orange až na mesiac zadarmo závisia od sumy dobitia. Opäť platí vzorček "čím viac - tým viac", takže pri dobití do 9,99 eura máte k dispozícii iba jeden víkend plný 1 000 minút alebo 1000 SMS v sieti citrusu. Ak chcete akciu využiť dokonale, treba poslať každú hodinu 20 správ. Pri nasypaní aspoň 15 eur do kasičky operátora už na oplátku dostanete štyri víkendy plné mobilnej rozkoše.

Vedúci mi povedal, že som veľmi kritický k orindžu a madžente, a pritom ani ou-tú nie je dokonalé. Stále pýtajú zalohu 20 eur pri podpisovaní zmluvy, stále nemajú kompletné pokrytie, takže ani ich neobmedzený internet nepoužijete všade, kde máte signál. Ale vy predsa dobre viete, že s tým kyslíkom to nie je až tak ružové, ako občas píšeme. Teda modré.

S úspechom sme ukončili anketu Mobil roka 2010. Že vyhrá aj-fón bolo takmer jasné už pri nominácii, ale tri prvé miesta HTC prekvapili. Od čias Orange SPV C500, alias HTC Typhoon sa toho naozaj veľa zmenilo a tento taiwanský výrobca je už takpovediac za vodou.

Nokia naopak chce navrátiť svoju zašlú slávu. V Amerike jej podiel na trhu s mobilnými operačnými systémami klesol na dve percentá, takže to tentokrát skúša s modelom X1-00 v rozvojových krajinách. Výdrž v pohotovosti jej určite závidí aj Robert R., 61 dní je predsa len číslo, ktoré sa tak často nevidí.

Pri pohľade na štatistiku predaja spriateleného í-šopu sa nám trend iba potvrdil. Pri kúpe všetkých mobilov z prvej trojky zistíte, že ceny su naozaj léma a ešte zvýši aj na puzdro, šnúrku a horalku.

"Jasno až polojasno. Ráno ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota 12 až 17 st." Nedeľa teda nevyzerá zle. A určite vám aj na displeji HTC svieti vďaka nadstavbe HTC Sense slniečko. Príjemné zavŕšenie desiateho skorojarného týždňa praje redakcia.

Vedúceho denníček:

- Mobil roka 2010 skončil.

- Bola to drina, ale oplatilo sa. Takýchto poctivých ankiet je v regióne minimum.

- Predaj E7 na Slovensku začne 1. apríla. Keby ste mi toto povedali v novembri, určite by som to považoval za dobrý žart. Toto ale nie je vtip, Nokia si vážne dala na čas.

- V redakcii by sme už čoskoro mali mať pokope Incredible, Arc aj spomínanú E7-ku. Teším sa.

- Vedeli ste, že štrikované Twingo z reklamy je reálne? Ja veru nie.

strikovane_twingo

(Za fotografiu ďakujem Ivanovi K. :)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu