Mango - chystaný update Windows Phone 7

Na MWC 2011 boli predstavované nielen novinky zo sveta mobilných zariadení, ale aj inovácie z oblasti operačných systémov. S vylepšením toho svojho prišiel i Microsoft.

Aj keď po nedávno ohlásenej spolupráci s Nokiou mnohí čakajú na ich prvý mobilný prírastok, ohlásené vylepšenia OS WP7 sú určite príjemné.

Firma chystá jarný update systému v ktorom sa užívatelia konečne dočkajú možnosti kopírovať a vkladať text, podpory CDMA a iných drobností. Neskôr behom roka, možno začiatkom jesene, pribudnú ďalšie užitočné novinky. Hovorí sa však aj o tom, že Windows Phone sa v blízkej budúcnosti slovenskej lokalizácie nedočká, najbližším jazykom bude pre nás zrejme dlhší čas čeština.

Pripravuje sa multitasking, ktorý má fungovať stlačením a podržaním tlačidla Späť. Tým sa na displeji zobrazia menšie obrazovky so spustenými aplikáciami, medzi ktorými sa listuje.

Do Windows Phone 7 má prísť aj internetový prehliadač Internet Explorer 9, čo znamená zrýchlenie hardvérovo akcelerovanej grafiky a podporu HTML5. Škoda, že o podpore Flashu ani Silverlight sa nič nehovorí. Zatiaľ.

Pribudnúť má aj Skydrive, čo umožní užívateľom tejto aplikácie pridávať a načítavať svoje súbory aj cez mobilný telefón.

Do každého HUB-u pribudne integrácia Twittera, tak ako je teraz prepojený s Facebookom.

Prekvapením pre fanúšikov počítačových hier bude previazanie WP7 s Kinectom. Ide zatiaľ o štádium konceptu, ale určite sa je na čo tešiť. Aplikácia sa má volať Xbox Live Kinect Windows Phone Companion.

Ohlasované vylepšenia vyzerajú sľubne, škoda len, že mnohé základné veci ako multitasking, možnosť vkladať a kopírovať text, či podpora Flashu neboli súčasťou WP7 už od jeho uvedenia. Určite by sa našlo oveľa viac zákazníkov, ktorí by nový operačný systém radi vyskúšali, ale chýbajúce veci, ich od kúpy odradili.

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu