Opera Mini a Mobile: vyše 100 miliónov používateľov

Opera MiniPodľa správy Mobile Web každý mesiac používa vo svojich mobilných zariadeniach ako internetový prehliadač Operu Mini 90,4 milióna ľudí a 15 miliónov používa obľúbenú Operu Mobile. Čísla ukazujú, že spolu viac než 105 miliónov ľudí používa na svojom mobile Operu.

Operu nájdeme aj na chystanom Mobile World Congresse v Barcelone, kde bude mať svoj stánok. Chystá sa predstaviť nové verzie prehliadača Opera Mini v tradičnej Java verzii, pre Android, iPhone, BlackBerry, Symbian a dokonca pre iPad. Pre Android i Symbian je pripravená aj najnovšia verzia Opera Mobile.

Opera pripravuje zmeny

Opera má nanovo definovať prezeranie webových stránok pre osobné počítače, mobilné telefóny a ďalšie sieťové zariadenia. Opera je cross-platformová technológia webového prehliadača preslávená svojím výkonom, dodržiavaním štandardov a malej veľkosti, pričom používateľom ponúka rýchlejšie, bezpečnejšie a dynamickejšie on-line zážitky.

Medzi desať najlepších krajín Európskej únie, kde užívatelia pristupujú na web zo svojho zariadenia pomocou Opery patrí Veľká Británia, Poľsko, Nemecko, Taliansko, Francúzsko, Česká republika, Španielsko, Holandsko, Rumunsko a Slovensko. Práve Slovensko sa drží na špici rebríčka podľa počtu zobrazených stránok, každý používateľ v priemere pozrie až 402 stránok mesačne.

Zopár zaujímavých čísiel z nášho portálu

Pri návštevách Fony.sk tvorí Opera Mini 3,15 % podiel spomedzi všetkých prehliadačov. Prvým je klesajúci Firefox (január 2011 - 48 %, január 2010 - 58 %), druhým rastúci Chrome (január 2011 - 26 %, január 2010 - 15 %) a tretím mierne klesajúca Opera (január 2011 - 20 %, január 2010 - 23 %). Štvrtý najobľúbenejší internetový prehliadač čitateľov Fony.sk, Opera Mini, zaznamenal rast z minuloročných 2,84 % (január 2010) na tohtoročných 3,15 % (január 2011).

Denne Fony.sk registrujú priemerne 441 návštev cez Operu Mini (január 2011), pričom do štatistík stále nepočítame naše diskusné fórum či WAP verziu. Hovoríme teda len o prezeraní článkov, galérií, inzercie... Priemerný čas návštevy cez Operu Mini je 5:30 min., t.j. o 38 sekúnd viac než minulý rok.

Prečítajte si, ako sme sa z Opery Mini tešili v roku 2006.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu