Zoznam predstavuje mobilný platobný systém PlatbaMobilom.sk

Internetový portál Zoznam.sk prináša zákazníkom službu, ktorá im zjednoduší a spríjemní platenie za vybraný tovar v partnerských e-shopoch. Službu určite uvítajú zákazníci, ktorí nemajú veľkú dôveru k poskytovaniu osobných údajov druhej strane. Keďže sa platba zohľadní až vo faktúre operátora, dá sa povedať, že svojim spôsobom poteší aj malou až niekoľkotýždňovou bezúročnou pôžičkou.

Podobnú službu nedávno zaviedol operátor O2.

Tlačová správa:

Bratislava, 9. februára 2011 - Internetový portál Zoznam.sk v spolupráci so spoločnosťou ELET, s.r.o. prináša SMS platobnú službu pod názvom PlatbaMobilom.sk, ktorá posúva mikroplatby cez SMS viac ku klientom a je svojou jednoduchou formou „samoobslužného“ systému zavádzania na web stránky prístupná aj menším prevádzkovateľom.

Súčasné moderné mobilné technológie umožňujú realizáciu rýchlych a bezpečných platieb. Služba PlatbaMobilom.sk preto prichádza s automatizovaným systémom mikroplatieb na báze SMS, ktorý používateľom sprístupňuje jednoduchý spôsob uskutočnenia platby za služby a tovar prostredníctvom mobilného telefónu. Pre zákazníkov je takáto forma platby veľmi pohodlná, mobily majú totiž neustále pri sebe a nezáleží tiež na mieste realizácie platby. Naviac, kupujúci nemusia poskytovať žiadne údaje o svojom bankovom účte či platobnej karte a celá transakcia sa im zahrnie do faktúry resp. strhne z kreditu u svojho mobilného operátora.

Platba mobilom je platobný systém, ktorý používateľom uľahčí on-line platby do výšky 20 €. Podľa prvých skúseností pokladajú zákazníci tento spôsob platby za jednoduchý a veľmi praktický. Najčastejšie by ho využili napr. pri dobití hráčskeho účtu, sťahovaní obsahu, webhostingu, zakúpení vstupeniek, drobnej inzercie, kúpe darčekov, kníh a iného drobného tovaru či obľúbených zľavových kupónoch. Pri kúpe takýmto spôsobom spoplatnených služieb či tovarov sa platí prostredníctvom mobilného telefónu. Po zaslaní SMS s príslušným kľúčovým slovom je za okamih doručená potvrdzujúca SMS o zaplatení za službu či tovar. Mesačný limit platieb na jedného zákazníka tzn. na jedno mobilné číslo je 150 € vrátane DPH.

Služba je určená hlavne pre majiteľov menších web stránok, e-shopov či inzertných portálov, ktorí chcú svojim zákazníkom zjednodušiť platbu za svoje služby a takúto platbu cez mobil dnes vôbec nemajú. Stačí na stránke www.platbamobilom.sk vyplniť jednoduchú žiadosť (registráciu) o zavedenie služby. Implementácia služby na stránku je rýchla, jednoduchá a bezplatná. Mikroplatby je možné nastaviť na rôznu cenovú úroveň spoplatnenia, v rozmedzí od 0,05 € do 20 €. Všetky transakcie, dokumenty, technické špecifikácie, štatistické údaje či faktúry má majiteľ stránky prístupné v prehľadnom web rozhraní. Obmedzenia sa týkajú služieb a tovarov, ktoré v princípe majú mobilný charakter (ako napr. zvonenia alebo pozadia na mobil). Služba je dostupná pre zákazníkov všetkých mobilných operátorov v SR.

Viac na www.platbamobilom.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu