Web Android Market

V centrále Google dnes oficiálne predstavili a spustili novú službu pre užívateľov OS Android. Ide o webové rozhranie známeho obchodu s aplikáciami - Marketu.

Doteraz bol možný prístup do Marketu iba zo zariadenia s OS Android.

Stránka vám umožní pohodlne prechádzať a hľadať aplikácie priamo z vášho webového prehliadača. Za posledné dva roky vývojári z celého sveta umiestnili v Markete viac ako 100 000 aplikácií, hier a widgetov.

obrazokNa novej stránke máte možnosť aplikácie nielen vyhľadávať, čítať, či pridávať recenzie, ale i zdieľať so svojimi priateľmi cez Twitter. Stačí len pár kliknutí a môžete si bezdrôtovo vybranú aplikáciu poslať rovno do svojho zariadenia.

Po prihlásení na stránku pomocou google účtu máte možnosť prejsť do sekcie "Môj Market účet", kde uvidíte všetky doteraz stiahnuté, prípadne kúpené aplikácie. Bohužiaľ odinštalácia cez webové rozhranie nie je možná. Škoda.

Nakoľko je nová služba ešte čerstvá, môžu sa občas vyskytnúť menšie problémy. Pri prehliadaní pomocou kategórií na ľavej strane sa nezobrazí žiadna aplikácia. Iba po kliknutí na ďalšiu stránku pri vyobrazených aplikáciách na hlavnej ploche sa dostanete ďalej.

Keď sa vychytajú prvé muchy, prípadne sa Market vylepší o ďalšie funkcie, určite si nájde stále miesto medzi priaznivcami Androidu.

Za tip ďakujeme čitateľovi s nickom Johan.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu