NoteSlate - zaujímavý tablet za 99 USD

Česká firma prišla so zaujímavou novinkou a hoci čítate Fony.sk, server zameraný na mobilnú komunikáciu, radi by sme vás o nej informovali. Nesnaží sa konkurovať iPadu, ako iní výrobcovia, ale je úplne špecifická.. NoteSlate je modernou náhradou za poznámkový blok, či zošity. Má formát A4, hrúbku fantastických 6 mm a váhu iba 280 g s životnosťou batérie až 180 hodín. Na monochromatický displej sa píše priloženým perom. Je vhodný na písanie poznámok, návrhov, skíc či všelijakých nápadov na budúce použitie.

Displej má 13" uhlopriečku s rozlíšením 750 x 1080 pixelov. Na dolnej strane sú tri tlačidlá s funkciami: uloženie aktuálnej obrazovky, zobrazenie predchádzajúcej a zmazanie obrazovky. Na hornej strane sú základné vstupy (mini USB, vypínač, slúchadlá a slot na SD karty) a pero s gumou na korekcie.

NoteSlate

V ponuke bude NoteSlate Basic (čierne telo a atrament, biele pozadie), NoteSlate Black (čierne telo a pozadie, biely atrament) a NoteSlate White (biele telo a pozadie, čierny atrament), neskôr pribudnú aj ďalšie farebné verzie..

NoteSlate

Jedným z najdôležitejších aspektov je nízka spotreba, ktorá poskytuje tabletu približne 180 hodín prevádzky na jedno nabitie, čo znamená asi tri týždne pravidelnej dennej práce. Tablet bude mať vlastný NS FW ver.0.7, ktorý je len na základné poznámky a kresby. K dispozícii bude aj možnosť prehrávania MP3 skladieb. Na pripojenie vlastných slúchadiel slúži 3,5 mm jack. Bez príplatku bude možné objednať tablet s WiFi modulom, ktorý však neslúži na prehliadanie webu.

V budúcnosti bude v upgrade FW 1.5 dostupný jednoduchý PDF textový prehliadač a funkcia rozpoznávania písaného textu.

Uvedenie na trh sa očakáva v mesiaci jún, neskoršie farebné modely v decembri 2011.

Základná charakteristika:

- rozmery 210 x 310 x 6 mm

- hmotnosť 280 g

- 13'' matný monochromatický displej

- 190 x 270 mm aktívny displej, 750 x 1080 pixelov

- dizajn pripomínajúci skutočný papier

- jednofarebný displej

- dotykové pero s možnosťou mazania

- výdrž batérie 180 hodín

- miniUSB, SD karty, 3,5 mm jack,

- Wi-Fi modul bezplatne na požiadanie

- bez webového prehliadača

-

Predpokladaná cena: 99 USD

Produktová webstránka: NoteSlate.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu