Predražené kurčiatka

Dnes začneme zhurta. A to rovno výsledkom nami podporovanej ankety o Mobilného operátora roka. Takmer 14 000 hlasov rozhodlo o tom, že Zlatého slávika v kategórii spevák / speváčka s najlacnejším hlasom získava....získava....pán Rytmus už otvára obálku....chvíľa napätia....áááno, je to opäť ou-tú so svojím albumom Chcem hrať Fér. Nikto nevie, či hlasovali iba okysličení plebejci, alebo z trucu dali svoj hlas modrému aj tí z konkurencie. Faktom však zostáva, že ó-dvojka svoj titul obhájila. Ale ani na mrkve neriešime, prečo je vlastne červená. No a biela mrkva je vlastne petržlen. Ale to sme odbočili. Ou-tú gratulujeme. Nabudúce to bude asi tesnejšie, veď konkurencia už okresala svoje rozšafné cenníky.

Ak vy na poličke určite nepotrebujete Slávikov, Oscarov, Kryštálové krídla a Otov a radšej by ste vo vrecku gatí mali poriadny mobil, skúste ho vyhrať. Tentokrát súťažíme o tri modely Sony Ericsson Xperia X10 mini. Hoci ide o najmenší Android fón na svete, komplexy z neho určite nemusíte mať.

Kórejský bestseller Samsung Star sa dočkal svojho nástupcu. Bodaj by nie, hviezdna "dvojka" sa môže veselo usmiať na konkurentov a začať odhrýzať tridsiaty prvý milión zo zákazníckeho koláča. V tom koláči sú inak aj jabĺčka, a tiež černice. Najlepšie to pôjde pomocou všetko valcujúcich sociálnych sietí, na ktoré sa dostanete vďaka vaj-faj a vášmu palcu. V inom segmente bude hlavy rúbať Samsung Galaxy Ace. Ide vlastne o Galaxy S po vypratí na 60-tke. Vtedy sa aj tangáče dokážu scvrknúť.

Madženta už roky oblbuje zákazníkov občasnou akciou s genetickými pokusmi založenými na dobití a následnom rozmnožení kréda. Takže si pripravte minimálne dvanásť ojro a čakajte, čo sa udeje. Čáry-máry, peniažky sa zdvojnásobili. Do susedných sietí si tak prakticky zavoláte za 24 centov, čo bola určite lukratívna cena...v roku 2004. A to sme sa naozaj nechtiac dostali k rubrike Pred5rokmi. Vedúci sa vedel v tom čase tešiť naozaj z maličkostí, o čom svedčí veta z recenzie Motoroly V3i: "Pod objektívom fotoaparátu sa objavil nápis "MEGAPIXEL". Polroka predtým bol pri opise vnútornej pamäte legendárneho RAZR-a ešte skromnejší: "5 MB je podľa niekoho málo, podľa mňa dosť na pár snímok. Nemal som potrebu doinštalovať do prístroja ďalšie melódie. Ak by bol môj, predpokladám, že by som 1 MB využil na MP3 melódie a ostatok, tak ako v totmo prípade, na momentky". Hm, po rokoch sme objavili nielen jeho šialenú skromnosť, ale aj nepekný preklep.

Preklepať môžete aj svoju peňaženku, téčko má tohtoročnú premiéru a do ponuky prihodilo low-endovú Nokiu 1616 a nie práve lacný smartfón s Windows Mobile 7 - HTC HD7. Po jeho kúpe vás však môže hriať na srdci aspoň pocit, že ste majiteľom najkrajšieho mobilu na trhu, ktorý je rovnako dobrý, ak nie lepší, než čokoľvek iné. Nebojte články píšeme zásadne triezvi, tentokrát sme iba citovali slová šéfa softwarového gigantu Microsoft Steva Ballmera.

Ešte sa ale vráťme k dnešným predplatenkárom. Tým skromnejším umožnila sama Matka surfovať na jazierku s vodnou plochou 25 MB za 0,99 € na obdobie 7 dní. Pripomíname len, že bežný ízy štandard je ocenený dvoma eurami za skromný megabajtík. Pred sto rokmi letel slogan Buď si easy, alebo nie si. Tuším už radšej nie som.

Mišo nerád hovorí o svojom intímnom živote, ale my usudzujeme, že mal plodný týždeň. Splodil totiž dva vydarené testy. Sony Ericsson Cedar s cenovkou pod magickou stovkou má takmer všetko, čo bežný užívateľ potrebuje. Ale predpokladáme, že vy ako správny fóňak potrebujete aj tak viac. Veď aj vedúcemu chvíľu trvalo, kým prišiel na chuť Nokii N8. Dal to na papier a z papiera na displej. Rubrika plus/mínus/sínus/kosínus patrí teda tentokrát jeho Veličenstvu. A potom mu už aj Michalom otestovaná bondovská C7-00 voňala ako grilované kurčiatko. Až na ten autofókus.

Vedúci má inak vtáky rád nielen na tanieri, ale aj na displeji. A najnovšie si milované Angry Birds môže po večeroch skladať vo forme Lega. No nič, nadšenie z ježiškovskej autodráhy mu dlho nevydržalo.

Minimálne na rok si ale grilované kurčiatka budú musieť odoprieť naši seniori, ktorí zatúžia po lacnom mobile ZIO Premium. Jeho 16-hlasá polyfónia a monochromatický displej ich tentokrát budú stáť viac než dva priemerné dôchodky. Slovenské, nie švajčiarske! Alebo sa stačí iba vyhnúť nemenovanému obchodnému reťazcu s elektronikou, ktorému zrejme v í-šope trochu ušla desatinná čiarka viac doprava a chce zaň ľudových 591 eur. Pri zaznamenaní jej pohybu vľavo odporúčame bezhlavo nakupovať.

Už sme sa konečne dostali k záveru. A ako iste viete z televíznych obrazoviek, záver čohokoľvek nikdy nie je vlastne záverom. Lebo vždy nasleduje reklama. A k jej najväčším zadávateľom patrí Slovak Telekom, Orange Slovensko a Henkel. Práve títo traja bodujú vo všetkých médiách. Takže, ak ste pred vianočkami a černoškom chceli ujsť počúvaním rádia, asi ste neuspeli. Výhodou ich prítomnosti v denníkoch však bol úžasný fakt, že dvojstránka s Dedem dokázala v núdzi autenticky nahradiť dvojvrstvový Harmasan. Budeme síce trochu nechutní, ale musíte uznať, že v tomto prípade by sa asi naozaj viac hodila hnedá vianočka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu