Sony Ericsson Xperia Arc na videu

Server GSMArena.com zverejnil veľmi pekný prvý video-kontakt s nedávno predstavenou Xperiou Arc.

Hrúbka telefónu je naozaj úctyhodná, tvarovanie zhodnotíme až po prvom kontakte. Snáď už čoskoro. Chybu umiestniť microUSB konektor do hornej steny spravil už Samsung na modeli Galaxy S a vidíme, že sa z toho nepoučil ani Sony Ericsson. Páni konštruktéri asi často nevkladajú mobil do držiaka v aute. V hornej stene je ukrytý HDMI konektor, microUSB je v hornej časti pravej bočnej steny. Ale ani to nie je najvhodnejšia pozícia pri použití telefónu v aute či stolovej nabíjačke (kolíske). Sony Ericsson aj naďalej používa mechanickú spúšť fotoaparátu v pravej bočnej stene, a to je dobre.

Audio konektor je umiestnený v hornej časti ľavej bočnej steny, čo sa tiež nestretlo s veľkými ováciami publika. Sklamaním je nutnosť vyberať batériu pred výmenou pamäťovej karty.

Trojica tlačidiel pod displejom je tak nízko, že je len otázkou, či sa vám budú pohodlne ovládať. Na druhej strane, väčšinu operácií budete aj tak robiť dvoma rukami a my sme radi, že sú tieto tlačidlá aspoň tradičné hardvérové.

Základné info: Sony Ericsson Xperia Arc (6. 1. 2011)

Prekvapením sú naozaj rýchle reakcie prístroja.

Prispôsobenie OS potrebám Sony Ericssonu nie je také výrazné. Nazvime ho: jemné. A to je dobre. Nechýba Timescape na domácej obrazovke, ani tzv. infinite button v hudobnom prehrávači.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu