Pred5rokmi: MPS-60, W810i, E770

pred5rokmiZačiatok roka 2006 v sekcii Novinky patril Motorole a Sony Ericssonu. Americký výrobca v jednom týždni predstavil trojicu Bluetooth zariadení. Príslušenstvom sa nenechal zahanbiť ani Sony Ericsson, jeho prídavné reproduktory veľmi dobre poznáme, no pridal k nim ešte aj nový, neskôr mimoriadne populárny hudobný telefón. Recenzia Samsungu E770 spred piatich rokov zase naznačuje zlatú éru véčkových telefónov.

- - -

Motorola O ROKRZaujímavá Bluetooth klávesnica mala vlastný displej, Bluetooth adaptér Music Duo pre prehrávače iPod, umožňoval počúvať z nich hudbu bezdrôtovo a okuliare O ROKR mali zabudované Bluetooth stereo handsfree. Išlo o nástupcu predchádzajúceho modelu RAZRwire, ktorý sme recenzovali koncom roka 2005. Všetko to boli tak veľkolepé (rozumej drahé) hračky, že sa na náš trh ani poriadne nedostali.

Sony Ericsson MPS-60Nezaostával ani Sony Ericsson, ktorý predstavil trojicu reproduktorov MDS-60, MDS-70 a MPS-60. Tie neuveriteľne zdvihli náladu aj kolegovi Richardovi, ktorí na MPS-60 nedá dopustiť ani dnes. Určite ich má ešte niekde ukryté v skrinke, hoci na konektor Fast port zanevrel už dávno. Prenosné em-pé-es šesťdesiatky boli medzi mobilnými reproduktormi skutočne prevratný kúsok.

Sony Ericsson W810iPred piatimi rokmi ste sa mohli dočítať aj o možnom nástupcovi úspešného fotomobilu K750i. Údajne mal mať 3,2-megapixelový fotoaparát, podporu EDGE a QVGA displej. Nič také sa však nakoniec na trhu neobjavilo. Na veľtrhu CES 2006 v Las Vegas bol však predstavený nový hudobný model W810i, ktorý sa stal mimoriadne úspešný aj u nás. Sony Ericsson W810i priniesol najmä nový dizajn a podporu EDGE. V rovnaký deň predstavila nový model i Nokia. Véčko 6101 sa dočkalo novej verzie s číslovaním 6103. Telefón navyše ponúkal len Bluetooth, nové farebné kryty a 4,4 MB pamäte.

Naši dvaja operátori po uvedení novoročných akcií neuviedli nič prevratné. T-Mobile zaradil do svojej akciovej ponuky Samsung X490 za 990 / 1 Sk a Sony Ericsson K608i (brandovaný K600i) za 4 990 / 3 990 Sk. Orange neprišiel so žiadnou novinkou. Riešila sa iba tlačová chyba v dodatku o nekonečných hovoroch s Paušáom 499 Sk.

Samsung E770 Počas týždňa od 3. januára 2006 do 9. januára 2006 sme vám priniesli i dve základné infá a jednu recenziu. Dočkali sme sa oficiálneho predstavenia jednoduchého véčka Samsungu X490 a hudobného mobilu Motorola ROKR E2. Historicky nič prevratné. Koncom týždňa sme publikovali i recenziu high-end véčka, nástupcu modelu E720, novinkySamsung E770. Oproti predchodcovi ponúkal podporu pamäťových kariet TransFlash (dnes microSD, z ktorých rozmerov sme boli ešte dlho šokovaní), nový dizajn, tenšiu konštrukciu, lepší internetový prehliadač, podporu EDGE či iný dátový konektor.

Prvý novoročný týždeň bol prevratný najmä pre server Fony.sk a jeho čitateľov. Priniesli sme vám totiž nový dizajn, ktorý s pár úpravami poznáte dodnes. Sme si vedomí, že by to možno chcelo už konečne zmenu, ale pre nás je podstatná obsahová kvalita. Na novom dizajne sa už nejaký ten čas pracuje, len to nie je našou prioritou. Seriózne informačné weby menia dizajn len veľmi zriedkavo, a keď už, tak ide skôr o vyššiu bezpečnostnú úroveň a pridanie nových funkcií. A keďže táto stránka veci si vyžaduje najviac odbornej práce, príprava nového dizajnu Fony.sk trvá dlhšie, než by sa mohlo zdať.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu