CES 2011: novinky od Motoroly

Na veľtrhu CES 2011 v americkom Las Vegas sa svojimi novinkami pochválila i domáca Motorola. Dočkali sme sa oficiálneho predstavenia dvoch atraktívnych zariadení - dvojjadrového androidu Atrix a Motoroly Xoom, tablet s Androidom 3.0 Honeycomb.

Motorola Atrix 4G je podľa výrobcu "najvýkonnejším smartfónom na svete". Novinka totiž obsahuje (rovnako ako LG Optimus 2X) dvojjadrový procesor Nvidia Tegra 2 s taktom 1 GHz, 1 GB RAM, štvorpalcový TFT displej s rozlíšením 640 x 960 bodov, podporu HSPA (14,4 / 5,76 Mbps), Wi-Fi, GPS, 5 Mpix fotoaparát, OS Android 2.2 či silnú 1 930 mAh batériu. Motorolu Atrix ponúkne americký operátor AT&T už v prvom štvrťroku 2011, nezúfajte však, novinka sa neskôr objaví aj v Európe.

Motorola však pripravila nielen skvele vybavený smartfón, ale i množstvo príslušenstva. To najzaujímavejšie, tzv. portable docking station, máte možnosť vidieť na nasledujúcom videu.

Okrem vybaveného smartfónu Atrix 4G Motorola predstavila aj svoj prvý tablet nazvaný Xoom. Ide o ďalšieho konkurenta iPadu, teda o zariadenie s podporou 3G, no bez GSM modulu. Novinka sa pýši operačným systémom Android 3.0 Honeycomb, dvojjadrovým procesorom nVidia Tegra 2 s frekvenciou 1 GHz, 10,1-palcovým displejom s rozlíšením 1280 x 800 bodov, 5 Mpix fotoaparátom či podporou HSPA a Wi-Fi. Či sa tablet dostane niekedy aj do Európy je zatiaľ otázne.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu