Aj naďalej 60 eur za telefonovanie počas šoférovania

Od januára 2011 sú v platnosti presné pokuty za porušenie dopravných predpisov. Ministerstvo vnútra vyhlásilo koniec vyjednávaniu s policajtmi, čím sa snaží výrazne obmedziť korupciu na cestách.

Niektoré pokuty môžu byť vyššie, iné zase nižšie než v roku 2010. Nás však zaujala pokuta za telefonovanie počas jazdy, ktorá sa v roku 2011 nemení a ostáva na hodnote 60 eur.

Používanie telefónneho prístroja vodičom vozidla počas jazdy okrem telefonovania s použitím systému "voľné ruky" alebo vykonávanie inej obdobnej činnosti, ktorá nesúvisí s vedením vozidla - pokuta 60 eur.

ZaVolantom.eu: Nové pokuty na rok 2011

Takže, hoci sa nič na pokute za telefonovanie počas šoférovania nemení, mali by ste opäť zvážiť, či si to handsfree konečne nekúpite. Veď ponuka tohto typu príslušenstva je široká a ceny rôznych Bluetooth slúchadiel sú väčšinou výrazne nižšie než je jediná pokuta za telefonovanie za volantom.

Ako alternatívu plnohodnotného handsfree v autorádiu však odporúčame handsfree typu Jabra SP700, teda bezdrôtový reproduktor na slnečnú clonu. Zlodejov to neláka, funguje to spoľahlivo aj niekoľko týždňov až mesiacov na jedno nabitie (podľa používania) a cena je podobná tej pokute.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu