Sony Ericsson MPS-75

RECENZIA hudobného príslušenstva Reproduktory ku Sony Ericssonom - kvalitný zvuk bez starostí.

Sony Ericsson MPS-75 nadväzujú na úspechy súrodencov MPS-60 a MPS-70. Rozdiel medzi MPS-60 a MPS-70 je jednoduchý - vo farbe (sedemdesiatky sú čierne) a prítomnosti antény v kábli MPS-70, ktorý zaručí o čosi lepší príjem FM rádia oproti MPS-60. Nejedná sa však o výraznú zmenu.

Sony Ericsson MPS-60

Novinka označená ako MPS-75 ponúka novú pevnú konštrukciu. Konštrukcia MPS-60 a MPS-70 ponúkala síce lepší stereo efekt, keďže vďaka káblom ste mohli reproduktory umiestniť od seba na vzdialenosť až jedného metra, ale na druhej strane nastával menší problém s manipuláciou. Pri vzdialenosti viac než meter od MPS-60 som už stereo efekt nevnímal, preto považujem MPS-75 za vydarené alternatívne riešenie. Kto chce mať na pracovnom stolíku dvojicu reproduktorov, odporučím mu MPS-60 (alebo 70), ale ak chcete mať stále v ruksaku pohodené reproduktory na použitie kdekoľvek, porozmýšľajte nad MPS-75.

Parametre:

rozmery: 102 x 70 x 48 mm,

hmotnosť: 107 gramov (zistená: 107 g),

dĺžka antény: 120 cm,

konektor: Fast port,

dva neodýmové reproduktory

MPS-75 použijete ako s prehrávačom hudby, tak aj s FM rádiom v mobile. Ako zdroj energie slúži batéria v mobilnom telefóne, takže stačí dbať na dostatočne nabitý mobilný telefón. Externá anténa je výborné riešenie pre lokality so slabším signálom. MPS-75 som používal so Sony Ericssonom K800i a čo som "nechytil" automaticky, nastavil som ručne. Problém nebol so žiadnou frekvenciou, o ktorej som vedel, že je v danej oblasti prítomná.

Sklamalo ma, že K800i pri budení FM rádiom nedokáže použiť ani tieto reproduktory. Telefón totiž nerozpoznáva presný model príslušenstva, ale iba druh. A tak žiaľ neodlišuje slúchadlá a reproduktory. A aby vás rádio ráno aj zobudilo, telefón ho pustí nahlas zo svojho vlastného reproduktora. Nemám po ruke žiadny nový model Sony Ericssonu, aby som si overil, že táto vlastnosť ostala zachovaná aj v novších modeloch než je K800i.

Výdrž K800i s pripojenými reproduktormi je prekvapivo dlhá. Pripojil som MPS-75 ku Sony Ericssonu K800i, nabitom tesne pod 90 %. Hodinu som počúval na polovičnej hlasitosti najsilnejšiu frekvenciu v tejto oblasti. Polovičná hlasitosť je dostatočná ako pozadie ku práci alebo relaxu v klasickej miestnosti. To bolo večer. Mobil bol celú noc zapnutý, ale to malo len minimálny vplyv na výdrž. Ráno som rovnakú frekvenciu na rovnakej hlasitosti počúval ďalšie dve a pol hodiny. Potom som pár minút počkal a skontroloval kapacitu batérie. Príjemných 52 % ma prekvapilo. S plne nabitým telefónom tak môžete počúvať FM rádio až 7 - 8 hodín. Podobne ako s MPS-60, ktoré sme skúšali na jednom zo stretnutí čitateľov Fony.sk. V prípade počúvania MP3 skladieb dosiahnete veľmi podobné výsledky.

MPS-75 budú pravdepodobne dostupné vo dvoch farebných verziách, oranžovo-čiernej a olivovo-čiernej.

Orientačná cena: odhadom 1 200 Sk

Záver

Reproduktory Sony Ericsson MPS-60 som považoval za absolútny zlom v mobilnom príslušenstve. Dve maličké krabičky pripojené ku mobilu vydávali hlasný a kvalitný zvuk pri veľmi dobrej spotrebe energie. S MPS-75 je to rovnako, len pribudla pevná konštrukcia, čim nastal menší stereo efekt a 1,2 metra dlhá anténa. Každopádne však opäť napíšem, že kto reproduktory MPS nevyskúšal, nemôže na ne reagovať. nestretol som sa s človekom, ktorý by výkonom MPS-60 nebol prekvapený. A podobne tomu bude aj v prípade kompaktných MPS-75.

- produktová stránka MPS-75

Recenzia: Sony Ericsson MPS-60

Diskusia k článku:

anonymous30.04.2007 - 15:22 Trvalý odkaz

warior: Na stretku vydrzali hrat hooodne dlho :) nejaku tu hodinku nam to tam sprijemnovali :)

anonymous30.04.2007 - 21:58 Trvalý odkaz

riso: velke zistenie: na obojstrannu nabijacku, ktoru najdene napriklad v baleni K800i, tieto reproduktory nepripojite! :( nie je to kvoli rozmerom a celej konstrukcii mozne.

anonymous30.04.2007 - 22:08 Trvalý odkaz

graffoo: by ma zaujimalo ci by sa dali pripojit CDS-60

anonymous01.05.2007 - 02:07 Trvalý odkaz

samo: CDS-60 ved to je stojan :-O...

Celá diskusia 15 príspevkov