V noci bez pomoci

Ak vám v pondelok Mikuláš nadelil do čižmy z pravej krokodílej kože iba za hrsť arašidov, jeden pomaranč a malého čokočertíka z nemeckého diskontu, určite neklesajte na duchu. Za dva týždňe vám to Ježisko v prezlečení za Santa Clausa určite vykompenzuje. Minimálne tým pyžamom, po ktorom už roky túžite.

A čo by to bolo za Mikuláša, keby nedobehol aj do svojho liptovského rodiska s batohom plným géčiek. Teda, presnejšie troch. Ľaľa ho papľuhu, ružové GGG je teda už aj v metropole Liptova! Bača Kuľeha zjari určite svoju fujarku za dotykáč vymení, aby mohol na pasienku z dlhej chvíle surfúvať.

Niektorí to poznáte... Vrátite sa večer o desiatej z poobednej šichty, doma nikto, žena vám ušla pred troma rokmi s tým krpatým pracháčom z práce. Mal väčšie auto. V tej chvíli sa vám zacnie za milým ženským hláskom, ktorý splní všetko, čo máte na jazyku. Telefonáty s tarifikáciou 1,49 €/min sú pre puberťákov, pre nás sú tu predsa bezplatné slečny na ružovej linke. Je streda, službu by mala mať Zdenka. Tak, ako minulý týždeň. Dnes by sme si mohli zistiť predvoľbu do Pakistanu, a aby reč nestála, tak sa spýtame aj na prenos čísla. Možno sa zľaknú a prepoja na retenčné, kde vám Katka ponúkne Podľa seba 5 za cenu jednotky. A hups: "Voláte mimo náš pracovný čas!" Čooo? Ja potrebujem zavolať strýkovi Abed Abu-Muhammadovi! Požiarnici si tiež od 22.00 hodiny nezapínajú odkazovač! Uznávame, že v takomto čase sa 99 % bežných potrieb zákazníkov nerieši, no aj tak... Alebo už kvôli intelektuálnym reklamám za milióny eur nezostali mobilnému kolosu financie pre zopár pracovníčok na nočných zmenách? Dávame palec dole. Ale aby sme iba nekritizovali, tak blokovanie SIM karty, nahlásenie výpadku siete, a aj možnosť, aby vás na druhý deň ochotne kontaktoval operátor s vyriešením požiadavky, zostávajú zachované.

Magente už bolo trápne sledovať, ako to citrus rozbehol s tabletom od Samsungu, preto Galaxy Tab ružoví ponúkli tiež. Samozrejme, za ceny podobné konkurenčným. A že sú odstupňované podla výšky vašej mesačnej útraty asi nemusíme zbytočne spomínať. Či?

Orindž veľa vody nenamútil, iba buchol do ponuky HTC Desire Z a Samsung Omnia 7. Tým si priamo zúžil potencionálnych záujemcov na solventných milovníkov operačných systémov.

Ale došlo aj na obyčajných plebejcov. Teda aspoň tých, ktorí majú predplatenku a nejakým zázračným algoritmom ich orindž vyberie ako čerstvých majiteľov krásnych a nepoškvrnených piatich eur kreditu. Navyše je tu možnosť získať zvýšenú zľavu 20 % pri vyberaní nového fónu cez oranžovú í-šopu.

Minulotýždňové vedúceho video síce trochu meškalo, ale bolo o to dlhšie. Bežná komerčná televízia by do neho určite stihla vtesnať dva reklamné spoty a upútavku na Farmára bez ženy. Ale vy možno vďaka jeho 20-minútovému videu zistíte, že viac než ženu, potrebujete naozaj ten Android, o ktorom každý rozpráva.

Keďže sme už minule spomínali, že Michal absolvoval upgrade svojho hardvéru, tak ste si isto všimli, že pod mnohými článkami je podpísaný aj vedúci. Ale tak čo, nech aj páni nech zdvihnú zadok a makajú! Stihol mať vydarený prvý kontakt s HTC HD7. Pri pohľade na záver zisťujem, že možno bol aj posledný.

Google sa v lete dušoval, že nástupcu jeho nie-príliš-úspešného Nexus One už nemáme čakať. Prišla zima a máme tu Nexus S s najnovším Android vo verzii 2.3. Tento perník bude rýchlejší, lepší, ponúkne videohovory a možno aj slivkovú náplň. Ak vám dizajnom a výbavou pripomína Samsung Galaxy S, tak sa nemýlite. HTC tentokrát cvakli zuby naprázdno.

Na záver si necháme výstrahu. Istá pani zo štátu Wisconsin v USA prijala mobilný hovor počas ťuťuli-muťuli so svojím partnerom. Ten zjavne nemal svoj deň, tak ju uškrtil opaskom. Už viete, prečo v testoch tak často zdôrazňujeme prítomnosť časovaných profilov?

Užívajte zasnežený víkend a ja dúfam, že opravený tester Mišo v1.2 už čoskoro doplní náš chorobou zmietajúci sa tím. Vedúceho totiž firemné žúrky a decembrové počasie zahnali tiež do postele. Zdraviu zdar, chorobe pokoj!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu