LG začne používať Eco-Magnesium

Tlačová správa spoločnosti hovorí, že LG začne používať Eco-Magnesium u všetkých mobilných zariadení do roku 2012. "Ekologický horčík" je mnohonásobne šetrnejší k životnému prostrediu.

Spoločnosť LG Electronics (LG) oznámila, že do roku 2012 nahradí horčík, používaný pri výrobe mobilných telefónov, ekologickým Eco-magnéziom, novým typom horčíkovej zliatiny, ktorá počas výrobného procesu vyprodukuje 24000-násobne menej skleníkových plynov. A to bez vplyvu na kvalitu konečného produktu.

Eco-Magnesium bolo vyvinuté na Kórejskom inštitúte priemyselných technológií, ktorý je financovaný GOK. Počas výroby Eco-Magnesia sa prakticky vôbec nevytvára fluorid sírový (SF6), ktorý bol Medzivládnym panelom pre zmenu klímy (IPCC, Intergovernmental Panel on Climate Change) označený za jeden z najsilnejších skleníkových plynov. Nahradenie bežného horčíka Eco-magnéziom znížia produkciu oxidu uhličitého (CO2) o 4 kilogramy u každého telefónu značky LG.

"Eco-Magnesium je jednou z kľúčových technológií, ktorá pomáha našej spoločnosti byť lídrom medzi firmami šetrnými k životnému prostrediu. Prechod od bežného horčíka k Eco-Magnesiu iste privítajú aj naši zákazníci. Budú vedieť, že ak si zakúpia mobilný telefón značky LG, prispejú k lepšiemu životnému prostrediu a zdravšej planéte ", uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu