iPhone: update na iOS 4.2 už dnes

Spoločnosť Apple dnes oznámila prostredníctvom tlačovej správy dostupnosť novej verzie operačného systému iOS. Update s číselným označením 4.2 prináša niekoľko noviniek pre iPod a iPhone a množstvo nových funkcií pre iPad.

Čo získate preinštalovaním na novú verziu operačného systému? Majitelia iPadov predovšetkým možnosť vytvárať priečinky, podporu multitaskingu, Game Center či vynovený mailový klient. Ostatné novinky sú spoločné pre všetky zariadenia. Majitelia iPhonov (3G, 3GS, 4), iPodov Touch (neskorej druhej, tretej a štvrtej generácie) a iPadov sa môžu tešiť na AirPlay, teda vzdialené prehrávanie multimediálneho obsahu (obsah je možné streamovať zo zariadenia s iOS do Apple TV) a službu AirPrint, ktorá umožňuje vzdialenú tlač dokumentov prostredníctvom podporovaných HP tlačiarní. Nemenej podstatnou novinkou je i sprístupnenie funkcie Find My iPhone bez nutnosti mať zakúpený účet na MobileMe. Používatelia iPhonov 4, iPadov a iPodov 4. generácie tak môžu lokalizovať stratené zariadenie, kontaktovať nálezcu či diaľkovo vymazať obsah zariadenia.

Nová verzia iOS 4.2 by mala byť dostupná na stiahnutie už počas dnešného (prípadne zajtrajšieho) dňa. Softvér si môžete stiahnuť a nahrať do zariadenia prostredníctvom počítačovej aplikácie iTunes.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu