Princ z galaxie S

Iba 91 príspevkov pod minulým upratovaním? No, čakali sme viac, ale chápeme. Je to ako diskutovať o tom, na aký spôsob niečo uvariť. Trebárs vodu. V diskusiách nie je podstatné, že ste tou vodou zalievali huby na dusenej cibuľke. Bola to len voda. Obyčajná, bez chuti... No, škoda reči. Takže, poďme radšej na tie huby, o vode sa zase dočítame v diskusii.

Na trhu je znateľný nárast popularity Hannah Montany a tabletov. Ani jeden z opov ich nemohol ignorovať, pochopiteľne majú navrch tablety, lebo Hanka nemá wifinu. Samsung Galaxy Tab je už oficiálne v našom malom Švajčiarsku, v ponuke ho teda musí mať aj trhová jednotka. A to hneď od 249 € pre program Internet na doma Exkluziv, čo v praxi znamená 34,90 € mesačne za 20 GB dát a jeden naozaj veľký telefón. Oproti štandardnej cene pohybujúcej sa okolo sedem stoviek je rozdiel jasný, navyše tu máme morálnu podporu vedúceho, ktorý si odbil svoju tabletovú premiéru vydarenou recenziou. Zároveň nezabudol pripomenúť, aby ste dávali ruky preč od spadnutého elektrického vedenia a lacných čínskych tabletov, ktoré síce potešia peňaženku, ale nie srdce. Vlastne, láska ide aj tak cez žalúdok. Takže čakajte decká, všetko raz zlacnie.

Cenou hýbu tiež paušály Domácej linky. K polovičným mesačným poplatkom oproti klasike získajú "pevňáci" aj neobmedzené volania na jedno telefónne číslo v sieti Orange. Opäť hádky v rodine, kto sa stane tým vyvoleným.

A aby celkovo tých TABLETiek nebolo dosť, tak jednu testoval aj Mišo. Huawei S7 je niečo ako sójový rezeň, ale dotácia zo strany operátora jeho ťažký život určite uľahčí. A presne toto urobila magenta, resp. Slovak Telekom. Za symbolické euro po aktivácii vybraných, nie práve lacných dátových programov, si budú môcť plebejci kúpiť aj notebook Samsung. Niečo ako nákupy v tzv. ľudovke či tridsiatke. Náročnejší surferi si musia za lepšie modely priplatiť, prípadne siahnuť po spomínom tablete alebo hracej konzole. Tú môžu potom slávnostne zabaliť do krepového papiera a streliť deckám spolu s fusaklami pod jedličku ako darček. Umelú. Z jarného výpredaja.

V každom prípade naši mobilní operátori, zobuďte sa! Počkať, vy používate asi aj-fón. Ahaaa, odpúšťame vám, ten má totiž iProblémy s opakovaným budením po presune času. Ale z marketingového hľadiska to berte tak, že hodinu spánku navyše vám dá jedine Apple! Ten už sľúbil iUpdate. Zrejme pôjde o klasický naťahovací appleclock, ktorý si jednoducho pripojíte cez 3,5 mm jack. Nič to však nemení na fakte, že nahryznuté jablko sa stalo štvrtým najväčším výrobcom mobilov na svete! A to ponúka vlastne iba jeden drahý model telefónu. Konkurencia môže závidieť, nechápať, ale hlavne sa učiť, ako sa robí biznis s veľkým B.

Ou-tú nejde taktikou zlepšovania, ale predlžovania. Nové férové ovečky dostanú bonus vo výške 50 % na prvé dobitie až do konca novembra. To v praxi znamená maximálne 15 € pretavených do 115 minút.

Celkovo sú ale tohtoročné predvianočné ponuky našich opov akési nevýrazné. Sprisahanie! Kartelová dohoda! Konšpiračné teórie mi idú, a tak si budem až do Vianoc mrmlať popod nos, že slabé ponuky všetkých operátorov prospejú práve týmto trom bačom, ktorých ovečky nebudú zbytočne pomýšľať na prestup do konkurenčného mančaftu. Ovečiek už predsa nepribúda, a tak je základom filozofie ponechať všetko po starom, neprovokovať zvýšenou dávkou sena a nechať ovce békať tak, ako doteraz.

Toľko naše filozoficko-agronomické okienko, pozrime sa radšej na nejaké poriadne okná. Ak to chcete medzinárodne, tak na Windows. Práve ním vybavili Kórejčania Omniu 7, ktorá je zatiaľ jedináčikom kórejského výrobcu, ktorý do rodného listu dostal systém Windows Phone 7 a Rišovu poznámku "nevyhovujúci".

Navyše od jeho posledného videa uplynulo 14 dní, takže tu máme tu ďalší vizuálny zážitok. Pohodlne sa usaďte do kresla, uvarte si kakao a zapozerajte sa do príbehu o nebojácnom princovi Samsungovi z Galaxie S,, ktorý zlého draka poraziť chcel.

Kto sa ale radšej pozerá západným smerom, isto si všimol vianočné reklamné spoty českého T-Mobilu. Žiadne vianočky, Sithembele Jingosa alias Dedé, či modré ponožky. Ale priamo ON: Chuck Norris! Nejaké otázky? Zbytočné! Čak uznáva iba odpovede!

"Pane, moh' by jste nás vyfotit? On dneska poprvé bruce-lee." :)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu