Súťaž Nokia Calling All Inovators pozná svojich víťazov

Tlačová správa:

Spoločnosť Nokia Slovensko dnes slávnostne vyhlásila víťazov lokálneho kola súťaže Calling All Innovators 2010 o najlepšie aplikácie pre mobilné telefóny využiteľné na Slovensku. Autori víťazných aplikácií získali finančné odmeny v celkovej hodnote 2 800 eur. Úlohou slovenských vývojárov bolo predložiť relevantné aplikácie a obsah, ktorý môžu vo svojich zariadeniach Nokia využívať zákazníci žijúci na Slovensku.

fotka1. cena (1 600 eur): Počasie (autor Marek Kotásek)

2. cena (800 eur): fbchat (autor Róbert Slama)

3. cena (400 eur): http://m.citylife.sk (autor Alexander Kreybig)

„Tešíme sa, že súťaž vzbudila veľký záujem. Vývojári, ktorí sa zúčastnili tohto ročníka, pomohli zlepšiťživot ľudí,“ povedala Linda Petríková, marketingová manažérka spoločnosti Nokia na Slovensku. Lokálna súťaž Nokia „Calling All Innovators“ je obdobou celosvetovej súťaže s rovnakým názvom. Vyhlásilo ju Forum Nokia, aby pomáhalo chrániť životné prostredie, zvyšovať produktivitu, vzdelávať sa, prispievať k zdravému životnému štýlu a zlepšovať náladu. Nápadité aplikácie pre mobilné telefóny posielali do súťaže developeri z celého sveta, a to v štyroch kategóriách:

Ekológia: aplikácie pomáhajúce chrániť planétu s využitím inovatívnych ekologických opatrení.

Produktivita: aplikácie, ktoré uľahčujú bežný život napríklad v oblasti osobných financií.

Zlepšovanie života: aplikácie, ktoré pozitívne ovplyvňujú každodenný život ľudí v rozvojových krajinách, a to využitím mobilných zariadení na vzdelávanie detí i dospelých v základných zručnostiach, v zdravotníctve a v poľnohospodárstve.

Zábava: aplikácie, ktoré z užívateľa mobilného zariadenia spravia napríklad rockovú hviezdu a ponúknu zábavu s multimediálnymi funkciami prístroja.

Okrem toho sa Fórum Nokia tento rok spojilo so Sesame Workshop, ľuďmi, ktorí stoja za populárnym TV seriálom pre deti Sesame Street, aby podporilo vývoj aplikácií v kategórii Zlepšovanie života zameraných na vzdelávanie. Cieľom bolo presvedčiť vývojárov, aby vytvorili zaujímavé aplikácie, hoci i za využitia postáv zo seriálu Sesame Street, prostredníctvom ktorých by pomohli deťom po celom svete naučiť sa základy čítania.

Viac informácií o súťaži Calling All Innovators nájdete na www.callingallinnovators.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu