Prekvapenie z roku 1928

Aj keby sme nechceli, tak toto Upratovanie napísať musíme. Takmer tristo diskusných príspevkov pod jeho minulotýždňovým vydaním svedčí o neskonalej obľube a čítanosti našej glosy. Všetci ŠTYRIA čitatelia prejavili obrovskú trpezlivosť pri obhajovaní práve toho svojho milovaného operátora, za čo majú náš obdiv a možno už aj pripravené teplé fleky na konkrétnych PR oddeleniach. Pripomenuli sme si aspoň istého pána poslanca a jeho faktické poznámky.

Možno ste si donedávna pri pohľade na súčasné akcie hovorili "a čo ou-tú"? No toto! Pri správnej kombinácii počasia, tlaku vzduchu a Extra balíčka, môžete teoreticky volať za dva centy. Ani v lese si nezakričíte lacnejšie. Toto všetko si vás počká vtedy, ak po rokoch opustíte rodný salaš a necháte sa konečne podojiť inde. Až do augusta 2011 dostane bača z vášho vemena o 5 eur mesačne menej. A ak by vám nestačilo, tak za rovnakú cenu si zabékate nielen na rodnej hrudi, ale už vás bude počuť aj do Maďarska, Rakúska, Poľska, Veľkej Británie a Írska. Posledné dve destinácie sú pomerne obľúbeným miestom Slovákov, ktorí chcú za svojou prácou vidieť hromadu libier. Túto ponuku predstavilo ou-tú ráno. V obedňajších hodinách už hlásili papiernictvá v hlavnom meste vypredaný kopírovací papier a poobede orindž novú akciu. Samozrejme podozrivo podobnú, ale s niečím naviac. Nie volania do vybraných šiestich krajín, ale dvanásťcentové hovory do celej matičky zeme!

Načo volať do magenty,

ušetrím si svoje centy.

Pozitívnu cítim zmenu,

cinknem radšej do Jemenu!

Dvojeurový mesačný poplatok za túto službičku tolerujeme, ale mať samotnú výhodu až po prečerpaní voľných minút je ako zjesť párky a potom si otvoriť horčicu. Hoci aj kremžskú. Takže do budúcna odporúčame citrusu konkurenčné ponuky radšej skutočne kopírovať, nie falšovať.

Tento týždeň sa pokazila susedova lada, orindžácky é-šop a androiďácky market. Sodoma gomora, Cecilko. Ale vylepšilo sa počasie. Marketplace od Microsoftu pre zmenu prekročil prvú tisícku ponúkaných aplikácií už po troch týždňoch od spustenia. V Android markete je po dvoch rokoch od spustenia už 100 000 aplikácii. Tretí trnavský Lidl zase predal dva roky od spustenia dva milióny rožkov. Jedine, že by nie.

Ak sa vám pokazí v záručnej dobe mobil z ružovej predajne, prichystajte si pri reklamácii dvacku na prípadnú zálohu kontaktov. Pokiaľ totiž mobil naozaj nechce naštartovať a vy zálohu nevykonáte v teple domova, tak za jednoduchý úkon prídete o poriadnu kôpku peňazí. Tomu sa hovorí filantropia z pohľadu mobilného operátora. Okrem toho téčko v tichosti z ponuky svojho záhradného centra vypustilo vzácny brest - alebo, ako by povedal Angličan, Elm - preslávený z arboréta v dedinke sony-erikson, a nekúpite si tam už ani vzácnu pidi rastlinku s vedeckým názvom ikspéria iks-desať-miniová (Iksperius minidesatus L.). Nech si trhnú. A to aj napriek tomu, že od zajtrajšieho popoludnia bude voľne dostupná nová očkovacia technika Android 2.1 práve pre rod ikspéria.

Oči nám chce magenta zalepiť aspoň ružovým fliačikom pokrytia GGG v najznámejších kúpeľoch aj v Érsekújvári. Zatiaľ to vyzerá skôr na šedý zákal než ružové pole. Nepomôžu ani reklamné SMS, ktoré sa budú najnovšie nazývať R-SMS. Za prijatie sladkých rečičiek odteraz dostanete iba tudle-nudle a pri troche šťastia aj nejakú tú výhru.

V prvej trojke najvyhľadávanejších mobilov na prajsmánii nenájdeme žiadne low-endy, ale ideálne zastúpenie topmodelov troch výrobcov z troch kontinentov. Je vidieť, že hospodárska situácia sa značne zlepšuje a slovač už nevyhľadáva recepty na jedlá zo zemiakov, ale mobilné lahôdky. Či sa v TOP 10 objaví aj Alcatel bez zázračnej gule odhadnúť nedokážeme, ale na triumfálny návrat to zatiaľ nevyzerá.

Aby tých marketov nebolo dosť, tak svoj vlastný obchod predstavilo aj LG. Napriek tomu, že je v rekordnej strate, tak el-dží všetky aplikácie ponúka zadarmo.

Zadarmo je tiež ajfoňácka aplikácia pre internet banking v mobile. A ľaľa, po týždni sa zistilo, že klienti tatranskej banky sa vďaka chybe v systéme mohli dostať k dátam o účtoch cudzích ľudí. Ach, staré dobré časy, keď sme mali peniaze bezpečne uložené v spálni v ponožke na hornej poličke naľavo pod hnedým froté uterákom. Ale vtedy sme ešte netušili, že bakelitovú Teslu zo Stropkova vystrieda bakelitový Samsung z Kórey. Počkať, počkať! Veď už vo filme The Circus prešla v jednom zábere pred kamerou žena, ktorá drží v ľavej ruke pri uchu neznámy predmet a hovorí doň. Asi by bolo vhodné dodať, že ide o film pána Chaplina. A tiež to, že je z roku 1928. Tak plebejci, to že ste mali pred 15-timi rokmi na ulici medzi prvými korunový Ericsson GA628 naozaj neznamená, že vás nikto už pekne dávno nepredbehol.

A aby sme nezabudli: Ja som malá Vianočka, magentové mám líčka. Vlastne, ružovééé...

Diskusia k článku:

Začať diskusiu