266 lietajúcich tanierov

Kika dovliekla domov Dédého, aby ochutnal slivovicu, olízal cencúľ, prilepil si jazyk na zábradlie a hlavne zažil pravé slovenské Vianoce. Bukekela Vianoce. No, vynaliezavosť reklamných mágov nepozná hraníc, podobne rozmýšľajú žiaľ aj mágovia z marketingových oddelení našich opov. Veď sa presvedčte sami.

Na predvianočné harašenie magenty sa už nemohol nečinne pozerať psychológ ani Orindž. Vo štvrtok teda aj ten predstavil svoju ježiškovskú ponuku. Na jej dôkladnú pitvu by sme potrebovali aspoň víkendové upratovanie. Kdeže sú tie prehľadné akcie spred pár rokov, ktoré boli akoby mimochodom aj výhodné. A hlavne hneď na prvý pohľad, a nie po analýze dĺžky benefitu prepočítaného na odvesnu trojuholníka s uhlom alfa rovnajúcim sa uhlu vašej otvorenej peňaženky.

Citrus tentokrát vsadil na doteraz neobohratú pesničku - neobmedzené hovory v rámci rodiny. Vašu rodinnú svorku môže teda tvoriť maximálne 7 jedincov, pričom na čele stojí zvyčajne najsilnejší samec. Ten si svoju autoritu vydobije minimálne 25 eurami mesačne. Ostatní členovia stáda mu budú neobmedzene volať za päťku mesačne. Za ňu dostanú len samotnú možnosť počuť samca a po priplatení 12 centov aj kontakt s ostatným svetom. Ten našťastie zaplatí hlava rodiny, ktorá má zároveň minimálne 200 minút volaní všade už v cene. Pre zachovanie rodu a bezplatných hovorov je každopádne nutná jeho prítomnosť. V prípade sedemčlennej svorky je celková daň za mesačnú komunikáciu minimálne 55 eur. Chápete, nie? Myšlienka to na počudovanie nie je zlá, ale táto vianočná omeleta má aj svoje muchy.

Na svoje si prídu tiež suchozemskí surferi, ktorí dostanú desať gigabajtov prívalových vĺn mesačne zadarmo a možno vyhrajú aj nejaké Vajo.

Nezabudlo sa samozrejme ani na podnikateľov. Tí sa tiež môžu vytešovať z Paušálov Spolu a fónovať sedemčlennej skupinke akcionárov, teda spoluvlastníkov Tatier. Či oni radšej paušály s 10-násobkom predplatených minút alebo hrkútanie v rámci firmy za 1 cent?

Ozáj, čo by to bolo za Ježiška, keby orindžákom nenaježil káry? 58, 62, 66...nie, to nie sú násobky štyroch, ale počty áut, ktoré plebejcom rozdal a rozdá Orindž za posledné tri roky. Ako vidíme, čísla priamo úmerne narastajú, v roku 2060 budeme teda hrať o 266 lietajúcich tanierov. Na záver upozorňujeme, že citrus síce veľmi rád dáva benefity s dych vyrážajúcimi číslami, ale ich platnosť trvá často kratšie než tehotenstvo priemernej belošky.

Zmeňme ale konečne farbu. Ružoví podnikatelia majú dobré fóny a ešte to, čo by chceli aj ostatní - neobmedzené hovory. A nepotrebujú ani svoju svorku. Stačí si priplatiť. Hoci, 90 minút za dvacku je dosť aj na plebejcov, nieto ešte biznis segment. Satisfakciou môžu byt zľavy na mobily alebo rôzne darčekové haraburdy, trebárs aj-fón IV. Ľudu musí zatiaľ postačit trojica nových Sony Ericssonov a sprístupnenie zopár iných modelov pre paušály, ktoré sami o sebe lacné nie sú. Takže to vysvetľuje tento naoko ústretový krok magenty.

Z inej dimenzie pochádza značka Vertu, je predsa snobárňou prvej triedy. Kto na ňu nemá, nech si oblepí svoju E71 kamienkami z bižutérie a koženkou z galantérie. Sused aj tak rozdiel nerozpozná.

Sony Ericsson opäť potvrdil titul kráľa fotomobilov. Nie, nevydal dcéru Ruženku za pána Saudka, ale iba predstavil prvý mobil s 16-megapixelovým fotoaparátom. Praktické prvenstvo je diskutabilné, papierové však zostáva.

Vedúci bol na tlačovke k oficiálnemu uvedeniu operačného systému Windows Phone 7 na našom trhu. Popri konzumácii obložených chlebíkov a pití portského si robil do debilníčka aj poznámky. A nadšený nebol. Asi mu nechutila podávaná pražská šunka. Alebo tá už povestná jednoduchosť Windowsu? Jeho slová potvrdil aj sám Mišo po exkluzívnom otestovaní HTC 7 Trophy. Majkrosoft musí fakt zamakať, inak im to androidovské pendolino ujde. Páni z Redmontu predsa na druhé miesta zvyknutí nie sú.

Slovo robí chlapa a je ním na počudovanie aj vedúci, keďže plní sľub o obnovení svojej home video sekcie. Ďalšie video je teda venované Androidu a všetkým, ktorí o ňom vedia ešte menej než my o štrikovaní. Som zvedavý, dokedy mu odhodlanie prinášať videá každý druhý piatok vydrží. Plus/mínus/sínus/kosínus, alebo je naozaj Rišo spokojný so svojou minimalistickou Xperiou? Stačí kliknúť na jeho písomný prejav a presvedčiť sa, že aj malé veci vedia potešiť.

Víkend našťastie ešte neskončil, a tak vám ku konzumácii jeho druhej polovice prajeme dobrú chuť.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu