Sony Ericsson W580i

RECENZIA mid-endu Hudobný slajder so svetelnými efektmi, krokomerom, 2 Mpix fotoaparátom a Walkman funkciami.

Základné parametre:

konštrukcia: vysúvacia,

OS: vlastný,

rekvencie: 850/900/1800/1900 MHz

rozmery: 99 x 47 x 14 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: 130 mm,

hmotnosť: 94 gramov (zistená: ???)

displej: aktívny, 240 x 320 b., 262 144 farieb, 31 x 41 mm, uhlopriečka 52 mm,

fotoaparát: 2 Mpix (1600 x 1200 b.), záznam videí (176 x 144 b.),

pamäť: 12 MB + 512 MB M2 karta (do 2 GB),

správy: SMS, EMS, MMS (do 300kB), CB, e-mail, RSS, instant messaging,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.0 + EDR (A2DP), kábel, mass storage,

hudba: MP3/AAC/eAAC/eAAC+/WMA prehrávač, FM rádio s RDS, 3,5 mm jack (adaptér v balení), TrackID,

ostatné: Java, NetFront internetový prehliadač, krokomer, Picture Blogging

batéria: BST-38, 930 mAh,

výdrž: do 9 h hovoru/370 h pohotovosti,

SAR: 0,74 W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, blesk, makro, autofocus, IrDA, Wi-Fi, prehliadač dokumentov, UMTS, HSDPA,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

R6BC002, R3A022,

Obsah balenia:

mobil, nabíjačka, stereo slúchadlá HMP-70, M2 karta 512 MB, USB kábel, CD so softvérom, potrebné dokumenty.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Sony Ericsson W580i mi veľmi pripomína model W850i, rok starý 3G slajder s 2 Mpix fotoaparátom a Walkman funkciami. Ten sa dnes predáva za dobrú cenu. W580i je tiež blízky "teenage" Walkmanu W710i, hudobnému véčku s krokomerom.

W580i vs. W850i

W580i je malý a štýlový mobil. Testoval som šedú verziu s modrými prvkami. Tá sa, na rozdiel od bielej, tak ľahko nezašpiní. Použité materiály vyzerajú kvalitne, spracovanie je veľmi dobré. Netuším, prečo Sony Ericsson použil v spodnej časti akúsi "bradu", ktorá slúži napríklad ako ohraničenie dráhy horného ramena. Tomuto prvku som veľmi na chuť neprišiel. V hornej časti sa zasúva pamäťová karta M2, v pravej bočnej stene nájdete len konektor pre nabíjačku a iné príslušenstvo a v ľavej, prekvapivo, tlačidlo na reguláciu hlasitosti...teda tak, ako tomu bývalo kedysi. Keďže fotoaparát ho nepoužíva na približovanie obrazu, jeho umiestnenie sa mohlo prispôsobiť pohodliu pri telefonovaní. Vypínacie tlačidlo je umiestnené veľmi šikovne na prechode hornej steny do zadnej. Zadná stena je v kľudovom stave prázdna, až po vysunutí horného ramena sa objaví pekná modrá plocha s objektívom fotoaparátu v hornej časti. Otvor na pútko je vzadu dole, to sa mi páči. V bočných stenách horného ramena je niekoľko farebných diód. V kľudovom stave je ich svetlo menej viditeľné, rozžiari sa až po vysunutí horného ramena. Bežne (pri práci s telefónom) svietia na podľa nastavenej témy, avšak počas vyzváňania (pred prijatím hovoru) môžu blikať vami zvolenou farbou (červená, zelená, modrá). Veľký zmysel v ich použití nevidím, keďže neblikajú ani pri zmeškanej udalosti, ani majú len jedinú užitočnú funkciu - upozorniť svetlom na hovor napríklad v tichom režime v hlučnom prostredí (diskotéka a pod.). Ale v takej situácii sa rozsvieti každý normálny telefón.

Klávesnica W580i je zložená z dvoch častí. Horné ovládacie prvky sú veľmi pohodlné, výborne rozložené a dopĺňa ich tlačidlo Walkman a Ponuka činností. Päťsmerový ovládací prvok patrí medzi najpohodlnejšie, aké som mal kedy v ruke, a ešte sa pod ním nachádza reproduktor a jasné modré osvetlenie. Alfanumerická časť klávesnice je v spodnom ramene, a aj tú musím pochváliť. Skratky nastavujete trom smerom kruhového tlačidla pre pohotovostný stav, šípkou hore aktivujete vždy fotoaparát. Zasunutím horného ramena sa pri práci s telefónom nič nemení, ale ak ste sa predtým vrátili na domácu obrazovku (trebárs podržaním šípky naspäť), klávesnica sa zasunutím ramien zablokuje. Automatický zámok klávesnice sa po zapnutí spustí vždy po asi 20 sekundách nečinnosti. Zámok klávesnice nájdete aj v nad ponukou profilov po stlačení vypínacieho tlačidla.

Displej je veľmi pekný, spoľahlivý aj na priamom slnečnom svetle. V pohotovostnom stave môže byť na tapete zobrazená jedna poznámka, to čiastočne nahrádza chýbajúci aktívny pohotovostný režim používaný v Nokiách i rôznych smartfónoch. Regulovať môžete len jas. Dobu podsvietenia žiaľ nastaviť nemôžete, to mi na Sony Ericssonoch prekáža. Po zhasnutí displeja nevidíte na ňom nič, ani hodiny. Tie sa objavia len po stlačení bočného tlačidla tlačidla. Vo W580i nájdete množstvo pekných pripravených tém, niektoré spojené aj s vibráciami.

TIP: Kalendár (najbližšie udalosti) ako Java aplikácia MobyToday na pozadí pohotovostnej obrazovky vyrieši absenciu aktívneho pohotovostného režimu v Sony Ericssonoch. Viac v jej MobyToday">recenzii.

fotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Fotoaparát spĺňa základné požiadavky na snímanie momentiek, občasnú dokumentáciu nejakého väčšieho objektu a podobne. Na fotografie detailov zabudnite. Počas snímania zaberá hľadáčik len polovicu displeja, fotíte na výšku, ale snímka je orientovaná na širku. Nie je to zlé riešenie, len nevidíte toľko detailov ako s celoobrazovkovým hľadáčikom. Priblíženie je funkčné len pri VGA rozlíšení. Nechýba užitočná a zábavná funkcia panorama. Keď sa vyberiete na nejaký výlet, určite ich niekoľko spravíte. Panoramu spustíte jednotkou, dvojkou meníte rozlíšenie a trojkou zapnete nočný režim. Po stlačení nuly sa všetky skratky objavia na displeji. Prezeranie snímok je veľmi pohodlné, rýchle a fungujú tiež funkcie otočenie a priblíženie. Po priblížení môžete viditeľnú časť snímky vyrezať a uložiť. To si na Sony Ericssonoch neviem vynachváliť. MMS-kou tak napríklad posielam len vybrané detaily a nie celé fotky.

ukazka z fotofonu

Ďalšie fotky nájdete v našej Galérii!

Záznam videí je vhodný len do MMS-iek či e-mailov, ani na takto peknom QVGA displeji už nevyzerajú veľmi lákavo. Parametre videa sú slabé, len 10 fps (snímok za sekundu), dátový tok je len 135 kbps (do 300 kB MMS sa zmestí 17 sekúnd videa). Prezeranie je možné na celej obrazovke.

UKÁŽKA VIDEA (3GPP, 250 kB)

Nechýbajú profily, ich zoznam vyvoláte aj vypínacím tlačidlom. V rámci profilu nastavíte aj blokovanie hovorov, to je unikát Sony Ericssonov.

Prehrávač Walkman 2.0 je veľmi vydarený, ponúka všetky základné aj pokročilé funkcie. Samozrejmosťou je prehrávanie hudby na pozadí. Vtedy je možné, aj pri zablokovanej klávesnici, regulovať hlasitosť či preskakovať skladby Zasunutím horného ramena sa pri spustenom Walkman prehrávači klávesnica zablokuje, to je dobre. Na domácej obrazovke vidíte nazov intepreta a prehrávanej skladby len pri použití vybraných tém (mojou obľúbenou bola Spinnin'). Veľmi jednoduchá je tvorba playlistov označením jednotlivých skladieb. Počas prehrávania horizontálnym pohybom joysticku sa pohybujete v rámci skladby vpred alebo vzad. Megabass je tu tiež, ekvalizér si môžete prispôsobiť. Veľkou novinkou je preskakovanie skladieb pohybom telefónu. Pri spustenom prehrávači (aj pri zablokovanej klávesnici) stačí podržať tlačidlo Walkman a pohybom do strany prejdete na ďalšiu skladbu. Na to mobil zareaguje aj jemnou vibráciou. Dodávané slúchadlá HPM-70 patria k lepšiemu priemeru (pýšia sa najmä izoláciou okolitého ruchu), ale pri ich porovnaní so slúchadlami zvučnejšej značky (Sennheiser, Koss, AKG a pod.) cenovej kategórie 1 000 - 1 500 Sk už zaostávajú.

Recenziu hudobného kábla nájdete v článku Sony Ericsson MMC-60. Recenziu prídavných stereo reproduktorov nájdete v článku Sony Ericsson MPS-60. Recenziu externe napájaných prídavných stereo reproduktorov nájdete v článku Sony Ericsson MDS-60.

Pomocou funkcie TrackID zaznamenáte niekoľko sekúnd nejakej pesničky, prehrávanej buď samotným telefónom, vstavaným FM rádiom alebo zaznamenanej pomocou diktafónu. Záznam sa odošle cez internet do databázy Gracenote (viac než 60 miliónov skladieb) a pomocou webového prehliadača sa do niekoľkých sekúnd dozviete názov interpreta, skladby aj albumu. Nefunguje to vždy, ale v prípade známejších rádiových hitov budete istotne úspešní.

FM prijímač pracuje len po pripojení handsfree. Pomocou ovládacích prvkov na bočných stranách mobilu ovládate všetky dôležité funkcie rádia, ktoré beží na pozadí. Po spustení rádia z menu (alebo skrátených volieb) vidíte na displeji príjemné grafické prostredie rádia. Pohybom joysticku doprava alebo doľava postupne prepínate frekvencie po desatinných miestach. Pohybom nahor alebo nadol prepínate medzi uloženými stanicami. Ľavým polyfunkčným tlačidlom bleskovo vyhľadáte najbližšiu počúvateľnú frekvenciu. Výbornou funkciou je automatické uloženie staníc, ktoré sa nachádzajú v dosahu prístroja. Nechýba tiež funkcia RDS, ktorá automaticky po niekoľkých sekundách od zachytenia frekvencie vyčíta názov počúvanej stanice. Maximálna hlasitosť je aj v tomto prípade úplne dostatočná, páči sa mi možnosť vypnúť reprodukciu tlačidlom pre reguláciu hlasitosti aj v pohotovostnom stave pri zablokovanej klávesnici.

Odporúčam prečítať si článok Porovnanie FM rádií.

Krokomer sa už objavil aj v modeli W710i. Na domácej obrazovke vidíte vždy denný počet prejdených krokov. Aplikácia Fittnes dostupná z hlavnej ponuky funkcií potom zahŕňa štatistiky, nastavenia a ponúka potrebné výsledky. Krokomer je tiež prepojený s Java aplikáciou Pocket Trainer. Tam nájdete ešte podrobnejšie štatistiky. Každý, kto mal W710i, bol krokomerom očarený a aspoň minimálne ovplyvnil jeho život. Denne má zdravý človek prejsť pešo aspoň 7 km. Prejdete toľko?

EXTRA plus: možnosti aj prekvapivá presnosť krokomera.

Interná pamäť 12 MB je podľa môjho názoru zbytočne malá, aj keď na ukladanie správ, e-mailov, Java aplikácií postačí. Na priloženú pamäťovú kartu s kapacitou 512 MB uložíte bez problémov 5 bežných albumov vo formáte MP3 a ostane vám ešte miesto aj na pár fotiek a videí. Po pripojení káblom ku PC sa môže objaviť aj ako externý disk (čítačka karty M2), ale vtedy sa vypne rádiová časť (neuskutočníte tak žiaden hovor).

Menu Možnosti sa v telefónnom zozname už dávnejšie presunulo pod pravé polyfunkčné tlačidlo, a tak sa nad všetkými menami (ako prvý kontakt) nachádza už len voľba Nový kontakt, ktorá nie je ani nijako odlíšená od mien v zozname. Pri listovaní zoznamom (vidíte 5 mien pod sebou) sa zobrazujú aj čísla priradené ku kontaktom. Nový kontakt obsahuje množstvo detailov, nechýba ani viacero čísiel či e-mailových adries. Skupiny volajúcich pre priradenie spoločnej melódie nehľadajte, melódiu priradíte vždy len jednotlivo. Malou pomôckou je vytvorenie jednotných názvov skladieb, napr. melódie rodina.mp3, pričom vždy len premenujete žiadanú skladbu na názov, ktorý ste použili pri určitých menách. Ak vytočíte alebo prijmete nové telefónne číslo, Sony Ericsson vám už tradične ponúkne jeho uloženie. Predvolenými kontaktmi môžu byť mená v telefóne alebo na SIM karte, nikdy nie súčasne. Nechýba ani automatické uloženie čísla na SIM a zálohovanie čísiel na kartu aj obnova z pamäťovej karty. Odoslanie všetkých kontaktov cez Bluetooth sa zíde pri kúpe nového mobilu a absencia tejto funkcie pri iných modeloch konkurenčných výrobcov je na zamyslenie. Tiež je prítomné zoradenie zoznamu podľa mien alebo priezvisk. Kontakty začínajúce písmenom s diakritikou zaradí na koniec zoznamu.

Hlasné handsfree môžete aktivovať ešte pred spojením, k dispozícii je aj vstup do menu počas hovoru. Záznam hovoru je obmedzený len veľkosťou pamäte. Ak často nahrávate telefonáty, odporúčam priradiť záznamník šípke doprava a hovor sa začne ihneď zaznamenávať. Odmietnutý hovor považuje za zmeškaný a patrične na to aj W580i upozorňuje. Tak ako aj ostatné Sony Ericssony, aj W580i sa pred prijatím hovoru v pripojenom Bluetooth slúchadle na displeji opýta, či nechcete preniesť hovor do telefónu. To vás minimálne upozorní na spojenie s handsfree, na ktoré aj ja osobne niekedy zabudnem. Kompletný register hovorov nájdete pod ľavým funkčným tlačidlom v pohotovostnom stave. Sony Ericsson W580i si dĺžky jednotlivých hovorov nepamätá. V registri sa každé meno (číslo) môže vyskytnúť len trikrát, ako odchádzajúci, prijatý a neprijatý hovor. Ak ste známemu volali včera večer, on vám zase dnes ráno a vy ste mu zase volali dnes na obed, tak budete mať v registri prijatý hovor z rána a odchádzajúci z obeda, ktorým sa prepíše včerajší odchádzajúci hovor.

TIP: Chcete uskutočniť konferenčný hovor? V tom prípade odporúčam tento článok.

Pri tvorbe novej správy sa po novom Sony Ericsson opýta: SMS, MMS, hlasová správa, e-mail. Editor textových správ je jednoduchý, odpočítavanie nastáva až 20 znakov pred koncom čiastkovej SMS. A to je problém, keďže v tomto rohu pri rýchlom písaní vidíte ponuku znakov na danom tlačidle, ktorá pri rýchlom písaní odpočítavanie prekrýva. Pri písaní so slovníkom T9 tento problém odpadá. Zoznam prijatých správ môže byť v tvaroch: stručne (len mená/čísla), vlastnosti (mená a začiatok správy), dátum a čas (mená s časom odoslania), veľkosť (mená a veľkosti správ). Nechýba ani hromadné mazanie správ, automatické však Sony Ericsson stále neponúka. Dĺžku správy môžete v nastaveniach obmedziť na jednoduchú alebo neobmedzenú. Užitočná je možnosť premeny rozpísanej SMS na MMS. Diakritika pri písaní s T9 je deaktivovateľná, a vôbec, slovník T9 v Sony Ericssonoch musím pochváliť. Nechýba ani možnosť kopírovať vyznačený alebo všetok text. Na prepínanie medzi malými a veľkými písmenami poslúži tlačidlo *, jeho podržaním ovládate slovník T9. Podržaním mriežky meníte jazyk písania, prípadne aktivujete režim číslic. Pri zadávaní symbolov (tlačidlom 1 napríklad . , - ? !) aj iných znakov vidíte už tradične ich zoznam (pod príslušným tlačidlom) v malom hornom okienku.

V nastaveniach môžete MMS-ke priradiť automatický podpis, potvrdenie o doručení aj prečítaní, nastaviť režim vytvárania (neobmedzený, s upozornením, obmedzený). Vkladaná snímka môže byť automaticky zmenšená na 640 x 480 b., 320 x 240 b., 160 x 120 b. Editor MMS je vynovený, v spodnej časti vidíte malé ikonky pridať obrázok, video, zvuk, fotoaparát (novú snímku, nové video), nahrať zvuk, ukážka. Snímka môže byť umiestnená na začiatku správy alebo na konci, upraviť môžete pozadie aj umiestnenie textu.

Nastavenie MMS ručne (univerzálne údaje pre všetky telefóny): Orange - O2 - T-Mobile

Sony Ericsson W580i ponúka aj blogovanie. Po odoslaní prvej snímky do blogu (Snímky - Možnosti) bola táto najprv automaticky zmenšená. Potom som prijal SMS s adresou go.blogger.com a heslom, pod ktorým som sa prvýkrát prihlásil. Určite by bolo možné všetky údaje vyplniť z mobilu, ale ja som radšej pracoval cez PC. Po zadaní všetkých mojich potrebných údajov som si zmenil aj adresu blogu (po odoslaní prvej snímky je to len kombinácia písmen a čísiel) a rozhranie.

Prezerač RSS správ pracuje bezchybne, v pravidelných intervaloch kontroluje nové články v obľúbených internetových periodikách. Pri prezeraní webu (napríklad aj Fony.sk) vstavaným prehliadačom tento ponúkne aj vloženie RSS linku do čítačky.

E-mailový klient podporuje prácu s prílohami (obrázkami, zvukmi, videami), nechýba automatická kontrola schránky a množstvo ďalších detailov. E-mailom priraďujete aj špeciálny tón. Stále je však nelogicky spustený pri začiatku kontroly schránky, nie až po stiahnutí všetkých nových e-mailov. V nastaveniach zadávate aj meno, podpis, preberanie len predmetov, alebo aj správ do zvoleného limitu v kB. Interval kontroly môže byť už od 5 minút do 12 hodín. Pripojenie pri preberaní e-mailov je možné obmedziť len na domácu sieť a W580i ponúka aj šifrovanie. Podporu IMAP4 a POP3 nemusím už snáď ani spomínať. Ak potrebujete sem-tam prečítať prílohu, odporúčam preposielať poštu do schránky gmail.com a cez adresu "gmail.com" priamo z mobilu prezerať posledné správy, jednoducho e-maily vyhľadávať a hlavne prezerať aj upravené obrázky či dokumenty v prílohách. Na www.gmail.com/app nájdete aj šikovnú Java aplikáciu Gmail s rovnakými možnosťami priamo stiahnuteľnú z mobilu.

Zabudovaný prehliadač NetFront je veľmi vydarený. S jednoduchšími stránkami si poradí veľmi dobre (www.fony.sk/text), nehovoriac o WAP-e (wap.fony.sk). Displej s takýmto rozlíšením má však s bežnými web stránkami (www.fony.sk) problémy. NetFront ponúka aj fullscreen zobrazenie, zoom a pootočenie obrazu na ležato. V internetových formulároch cez vstavaný internetový prehliadač je maximálny počet znakov obmedzený a problémy robí pri tvorbe príspevkov s použitím funkcie "enter" - nový riadok.

Novinkou sú skratky, ktoré zapnete po podržaní mriežky:

1 – záložky,

2 – zadanie adresy,

3 – Google

4 – história

5 – obnovenie stránky,

6 – dopredu,

7 - posun nahor,

9 - posun dole ,

0 – náhľad stránky – zoom 50 - 200 %

Určite vyskúšajte bezplatný Java prehliadač Opera Mini, resp. Opera Mini 4 beta.

Nastavenie internetového prehliadača ručne (univerzálne údaje pre všetky telefóny): Orange TU - O2 - T-Mobile TU.

Podpora Bluetooth prenosov s A2DP profilom (a ďalšími) je stále doplnená starším rozhraním IrDA. Nechýba ani pripojenie káblom a podpora mass storage (žiaľ len v offline režime). Na diaľku použijete GPRS alebo EDGE. W580i ponúka aj unikátne ovládanie Windows aplikácií v PC, PocketPC aj smartfónoch cez Bluetooth vďaka profilu HID.

Charakteristika Bluetooth:

špecifikácia: 2.0 + EDR

PRD verzia: 1.0

profily: AVCTP - AVDTP - AVRCP-Controller - AVRCP-Target - BIP-ImagePush - A2DP-Source - BNEP - DUN-GW - FT-Server - GAP - GAVDP - Generic Object Exchange - Headset-AG - HFP (1.5) AG - HID-Dev-Keyboard-HID - HID-Dev-Pointing HID - OBEX - OPP-Client - OPP-Server - PAN-AP - PAN-User - PBAP-PSE - SDP - Serial-DevA - Serial-DevB - Sync-Server

Nastavenie dátových služieb SMS-kou: Nokia - Sony Ericsson - Motorola (potrebná registrácia)

Vo W580i nájdete 5 rôznych budíkov s množstvom samostatných nastavení (čas, opakovanie v určitých dňoch v týždni, melódia, text, obrázok a správanie v tichom režime). Budík pri budení zosilňuje hlasitosť až do najvyššej úrovne.

V kalendári nechýba ani opakovanie udalostí alebo "celodenná udalosť". Typ pripomienky je stále iba jeden. K dispozícii je hľadanie udalostí a hromadné mazanie udalostí starších ako jeden deň. Kritiku si zaslúži slabé odlíšenie dňa, v ktorom je nejaká udalosť.

Synchronizácia je dnes už pomerne bežná funkcia telefónov, ktorá ostáva často nevyužitá. Vyskúšajte napríklad ZYB. Na www.zyb.com som sa registroval, zadal meno, heslo, telefónne číslo a e-mail. Na mobil mi prišla SMS s heslom, ktoré som vpísal do online formulára. Ďalšou SMS-kou som obdržal všetky potrebné nastavenia. V sekcii Organizér - Synchronizácia som mal všetko automaticky pripravené (SE Z610i, Nokia 5300...). V mojej karte na ZYB.com môžem upravovať kontakty, udalosti v kalendári a pohodlne synchronizovať. Online synchronizácia bude úspešná len po prihlásení na ZYB.com.

Ďalšie funkcie:

- úlohy,

- časovač,

- stopky,

- kalkulačka,

- pamäť kódov,

- Pocket Trainer,

- Walk around the world - ako dlho by ste išli pešo do Viedne, Londýna...,

- diaľkové ovládanie cez Bluetooth (cez profil HID),

- diktafón (záznamník hovoru),

- hry Lumines Block Challenge a Sims 2,

Nezabádajte, že Sony Ericssony sú zatiaľ jediné telefóny mimo smartfónov s OS, ktoré ponúkajú Java multitasking - spustenie viacerých Java aplikácií súčasne.

Výdrž, batéria

Výdrž silnej batérie je dobrá, pomáha jej aj kritizované zhasínanie displeja po krátkej dobe nečinnosti. Počas nabíjania vidíte časť obnovenej batérie, takže si pohodlne vyrátate čas potrebný pre ďalšie nabitie do konca.

Výhody:

- krokomer a fittness funkcie,

- kvalitný prehrávač hudby a dobré slúchadlá,

- svetelné efekty

Nevýhody:

- slabší fotoaparát,

- zhasínanie displeja,

- slabo využité diódy.

Orientačná cena: predpokladaná 8 990 Sk (Autotel s. r. o.)

Záver

Pekný, čiastočne elegantný, ale súčasne športovo-hudobný mobil s krokomerom. Chválim tiež displej, spracovanie a ovládanie. Reproduktor pod stredovým tlačidlom je inovatívnym, ale hlavne hlasným riešením. Nechýba výborný e-mailový klient, Java multitasking, TrackID či blogovanie. To sú prednosti mnohých aktuálnych Sony Ericssonov. Aktívny pohotovostný režim môžete doinštalovať, prípadne ho nahradiť poznámkou na displeji. Také pekné a prepracované grafické témy nenájdete v telefónoch žiadnej inej značky. Skrátka, na takéto prednosti sa ľahko zvyká a keby mala W580i lepší fotoaparát, nemám jej snáď ani čo vytýkať.

Dôležité odkazy:

- podpora Sony Ericssonov

- kontakt na výrobcu (Sony Ericsson SK)

- distribútor (Sony Ericsson)

- služby zákazníkom (Sony Ericsson, SK)

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 26.07.2007 - 01:30

graffoo: dizajnovo nadherny fonik. oproti W710 len lepsi displej a chybajuce infra, ale aj tak sa nan tesim... krasa...

anonymous27.03.2007 - 11:02 Trvalý odkaz

mato: Velmi pekný fon, hlavne v ?iernej.Má nie?o do seba. Už len cena...

anonymous27.03.2007 - 11:28 Trvalý odkaz

cvm: ...konecne zas opekny fonik od SEcka. W850i sa mi zdala taka dizajnovo pusta, ale tento je sik. ;)

anonymous27.03.2007 - 12:10 Trvalý odkaz

LoL: tak toto teda uz hej mmm :)

anonymous27.03.2007 - 17:49 Trvalý odkaz

Quo: Pacila sa mi uz W850i, paci sa mi aj W580i -ake jednoduche,staci prehodit 2 cisla :D

Celá diskusia 315 príspevkov