Kopy copy

V médiách sa znovu objavili spoty s nekompromisným hop-hiperom Paťom. Smajlíka robí zbytočne, fajnšmekri aj tak čakajú na Kiku, ktorá za ten rok určite nabrala tie správne ženské krivky!

"Tak milí žiaci, dnes si zopakujeme učivo z predošlého ročníka, konkrétne pravidlo nepriamej úmernosti bezplatných hovorov po tretej minúte a tržieb mobilného operátora. Maroš, dones Meotar, ukážem vám graf!" Hlási sa Férko Okysličený. "Pani učiteľka, ale uvedená teória bola vyvrátená už pred dvoma rokmi španielskymi matematikmi, ktorí dokázali možnosť vypustenia dobíjacieho koeficientu z rovnice!" Tento školský scenár potrvá u ružových vraj iba do konca októbra. Ale to len kvôli tomu, aby na konci mesiaca mohla magenta s veľkou pompou Easy akciu predĺžiť aj na ďalší mesiac. Aj vy milujete toto gradovanie napätia? Hlavne si tento mesiac zase nezabudnite dobiť kredit, inak frajerke nebudete môcť volať za ani-nie-pol-eura celú hodinu.

Mimochodom, keď tak pozerám na Easy cenník, ktorý šialenec si dnes kúpi Easy Team, keď Ízy Free má všetky ceny v akomkoľvek čase a do akejkoľvek slovenskej siete lepšie? Že ten fiškulant T-Mobile jednoducho nechce, aby majitelia Easy Team a Easy Nonstop, ktorí ponuky operátorov nesledujú, predsa len nevedomky platili viac, než by platili s novým predplateným programčekom? Prachy sú prachy, a tak na automatickú zmenu programov Easy Team a Nonstop na podstatne výhodnejší Easy Free nemáme právo čo len pomyslieť.

Orindž tiež rád kamufluje. Stačí kliknúť na modrý firemný paušál Moja firma, stlačiť kombináciu klávesov Ctrl-C, otvoriť súbor Biznis Extra 300, v ňom Ctrl-V, a potom len zmeniť farbu textu na oranžovú. Kopírovanie nie je síce dokonalé, ale 55-eurový strop zostal identický. Zrejme mala trhová jednotka podobný paušál v pláne už niekoľko rokov, ale čo čert nechcel, zrazu im nápad zobralo ou-tú. Alebo to bolo opačne? A ak sa aj v tomto prípade pýtate, prečo Orange jednoducho nepridal cenový strop k starým paušálom, použite rovnicu T-Mobilu.

Dnešná matematická úloha znie: Aký percentuálny pokles tržieb by vznikol firme Pomaranč s.r.o po (a teraz pozor!) automatickej zmene starých paušálov na nové Extra paušály, s lepšími cenami aj cenovým stropom? Doplňujúca otázka znie: Aký podiel aktuálnych biznis klientov firmy Pomaranč s.r.o. sleduje denne ponuky spoločnosti a informuje sa na nové paušály, ktoré sú podstatne výhodnejšie než tie, ku ktorých využívaniu sa pred rokom zaviazali? Odpovede zasielajte na známu adresu info@orange.sk. Možno, že aj vyhráte nejakú tú zľavu.

Tesco mobile mieni konkurovať aj produktom z vlastných regálov - nasadzuje tajnú zbraň z vedľajšej police. Po kúpe telefónu získate s každým dobitím kreditu Tesco mobile v hodnote 10 € bonusový kredit vo výške 3 €, ktorý sa vám bude pripisovať dovtedy, kým sa vám nevráti späť polovica z ceny kúpeného fónu. Ak vám napadla myšlienka získania HD2 za polovicu, zabudnite. V ponuke sú iba low-endy, trebárs el-dží za 24 éčiek.

Ak sme naposledy písali o Symbiane ako o zhasínajúcej kométe, tak naše slová najnovšie potvrdil sám veľký Samsung. Končí s ním. Má predsa svoju Badu a vraj aj nejaký Android. Na výslnie Symbian možno vrátia nové Nokie, najlepšie vlajkový model N8. Tú už nosí Michal v zadnom vrecku svojich gatí, takže vo vzduchu cítime závan blížiacej sa recenzie a pálenia lístia na susedovej záhrade.

Mobily Panasonic si starší z nás určite pamätajú z ponuky Globtelu a Eurotelu. Japonské modely sa postupne z nášho trhu vytratili, no aspoň domáci sa s rozšírenými zreničkami tešia zo slajdru obdareného 13,2 megapixlami. Honba za čo najvyšším rozlíšením predáva teda aj v krajine vychádzajúceho slnka. Apropo, slajdre. Máme tu ich ďalší prehľad, tentokrát sme sa zastavili na cenovke 1 300 € rovnajúcej sa výplate upratovačky v parlamentnom bufete. Vy za ňu dostanete iba luxusnú Nokiu 8800, alebo jeden podobne vybavený vybavený Sony Ericsson Hazel a dva jazdené Favority.

Motorola chytá druhý dych, v San Franciscu predstavila nové modely. S Androidom. Ale to už asi nikoho neprekvapuje. Nás viac zaujímajú znovuoživené vedúceho videá. Viac mobilov - menej Hombauera, tak znie ich motto. Premiéru si odskákala Xperia X10 mini, ktorú si šéfko otuningoval aplikáciami podľa svojho gusta - doinštalovaná domáca obrazovka, klávesnica, inteligentné vyhľadávanie, blikajúca nálepka a šnúrka s logom HTC.

Operačné systémy určite neriešil Poliak, ktorý s pájkovačkou v ruke poriešil verejné telefónne automaty v Žiline a Čadci. Telefonoval tak do cudziny zadara. Boguslaw Wynalieszavy zrejme nestihol minuloročné vianočné akcie a asi nezohnal ani ružový kupón. Na uskutočnených medzinárodných hovoroch ušetril viac než štyritisíc eur, za čo možno dostane akciový benefit v podobe trestu odňatia slobody na päť rokov. My ostatní sme síce volali draho, ale na oknách máme naďalej žalúzie a nie mreže.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu