Predvianočné októbrové

Po taktickej prestávke, decentne osvieženej príjemným stretnutím fóňakov celej galaxie, poupratujeme zameškané. Pri pohľade na regále obchodov plné čokoládových mikulášov, santov a iných mýtických bytostí si dovolíme informáciu upresniť - upratujeme predvianočne.

Zároveň sa objavili ružové šuškandy o tom, že v magente začne vianočný ošiaľ 15. októbra. Majitelia takmer legendárnych kupónov spred dvoch rokov sa môžu tešiť na prekvapenie už teraz. Jeden podpis sem, druhý tam a na dva roky môžete na nenápadné myšlienky spojené s prenosom čísla ku konkurentovi zabudnúť. Krásne dva roky bez starostí, čo ponúka konkurencia. Nenecháte sa predsa zbytočne nahnevať! A tak články s nadpismi obsahujúcimi názvy dvoch nepriateľských táborov zásadne neotvárate. Rovno klikáte na diskusiu a sebavedomo píšete, čo si o tých bastardoch myslíte. Hlavne anonymne! A nikdy, ani v tej najslabšej chvíľke, ani len náznakom nepodľahnite pokušeniu priznať, že tá zmluva spred roka a pol nebola až taká výhodná. Bola a basta!

Zdá sa mi, že už dávno neplatí, že kto nie je Easy, nie je "in". Predplatenkári sú už dlho akýmsi menej lukratívnym segmentom, no tentokrát sa ušlo aj im - konkrétne víkendové volania zadarmo po dobití kreditu. Každú stredu tak nacupitáte k obľúbenému bankomatu, dobijete za šesť ízi eur a je to. Celý víkend potom môžete prevolať s frajerkou. Vzťah podobný konzumácii krupicovej kaše čínskymi paličkami vás síce až tak nenapĺňa, ale čo by ste chceli za 24 eur mesačne...ktoré môžete dokonca minúť trebárs na audiotext, keď na vás tá vaša nemá náladu.

Dva dlhé roky trvalo konkurencii, aby sa v prestrojení za bežného plebejca s nalepenými fúzami nenápadne odhodlala vstúpiť do modrej predajne a dôkladne si naštudovať konkurenčný cenník. "Aha, naše 48-centové hovory majú oni za 13. To čo!?" Výsledkom je razantný škrt v cenníkoch magenty a orindžu a dorovnanie ponuky, s ktorou si drzo vykročila na náš trh španielska Telefónica. Z ou-tú Fér sa teda stáva fackovací panák. Z jednej strany je tu Základný paušál a z druhej preplesk od Ízy Super. Takmer rovnaké ceny, takmer rovnaké podmienky...ale ani každé šušťáky s tromi pásikmi hneď nemusia byť Adidas, že?

A ozaj, spomínanú super Ízynu si kúpite vraj iba v anglickom obchodnom reťazci používajúcom naše národné farby. Boj o jeho regále teda začal, doteraz tam totiž bačoval produkt zastrešený práve oxidom. Ten inak v zástrčkovú stredu oficiálne prezentoval plány so svojou GGG sieťou. Od práve naštartovaného októbra začne jej postupná výstavba. Prídu ujovia na bágroch? Niee, aktuálne stožiare toho unesú až-až. Ak chce kyslík dobehnúť napríklad téčko, musí sa angažovať aj na Liptove, trebárs v Liptovskej Porúbke a Jasnej. Paradoxne, ak chce kyslík téčko predbehnúť, stačí pokryť Liptovský Mikuláš. Divnô. A keď pridá rodiská Paťka Vrbovského a Daniela Heviera, máme tu hotový scenár pre napínavý film.

Modrí predplatenkári sa môžu dobiť každý deň v roku na inom pľaci - pribudlo 375 miest kde môžu vykonať túto bohumilú činnosť. Ide hlavne o benzínové pumpy. Tí bez auta zase môžu skúsiť šťastie v Jednota shopping center. Potenciálne nové ovečky možno tiež poteší, že Ó-dva predlžuje akciu na prenos čísla zo začiatku leta. Počká ich úsporný pocit z bonusu 25 €.

Ako všetci dobre vieme, operátori milujú rizoto, ryžový nákyp a najmä ryžovanie. Najlepšie nenápadne, napríklad na roamingových poplatkoch. Tie však chce Európska komisia v blízkej budúcnosti úplne zrušiť. Možno na vašej ďalšej vytúženej dovolenke v Bulharsku konečne zodvihnete prichádzajúci hovor bez váhania, či sa vám to oplatí. Lebo, bárs nech aj horí, vy predsa nedáte za prichádzajúci telefonát ani euro. Šak to dze zme, v únii či na Madagaskare?

Ak nemáte ani audinu, ani konto v Ja-a-Ty banke, a ani tváričku a lá Šmahel, môžete mať aspoň pekný slajder. Je vedecky dokázané, že muž ktorý prijíma hovory sebavedomým vysunutím displeja pôsobí na ženy oveľa lukratívnejšie než ten, ktorý svoj zvoniaci low-end vytiahne z nohavíc so slovami: "Nooo?". Prehľad slajderov do 150 € nájdete práve u nás, a ak rúbete mačetou vyššie, vydržte ešte týždeň.

S tabletmi sa roztrhlo vrece. Na stretku hviezdil nielen vedúci, ale aj Samsung Galaxy Tab. Ďalšou hviezdou na dotykovom nebi bude možno BlackBerry PlayBook. Ak ho ešte v plienkach nezabije RIM cenou.

Michalovi zatiaľ stačí iba súhvezdie QWERTY, kde lieta pomaly zhasínajúca kométa Symbian. Tým chceme povedať iba to, že poctivo testoval Nokiu C6 a E5. Nič viac. Howgh. Dovi-dopo.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu