Príslušenstvo: Sony Ericsson LiveView (aktualizované)

Pôvodná správa, 28. septembra 2010:

Sony Ericsson dnes predstavil nový typ príslušenstva. Novinka s názvom LiveView je malé zariadenie, ktoré môžete nosiť ako hodinky. Poskytuje prístup k základným funkciám androidových smartfónov, takže váš telefón nemusíte vyťahovať z vrecka nohavíc či tašky. Sony Ericsson LiveView ma kompaktné rozmery (35 x 35 x 11 mm) i prijateľnú hmotnosť (iba 15 gramov). Dotykový OLED displej používa rozlíšenie 128 x 128 bodov na 1,3-palcovej uhlopriečke. Batéria by podľa výrobcu mala vydržať 4 dni bežného používania. V základnom balení je k zariadeniu dodávaný klip a remienok pre pohodlnejšie nosenie na ruke.

fotka

A čo vlastne Sony Ericsson LiveView dokáže? Zariadenie je kompatibilné s akýmkoľvek smartfónom s OS Android 2.0 a vyšším. Dokáže ovládať hudobný prehrávač, čítať SMS správy, prezerať obsah Facebooku a Twitteru, čítať RSS, záznamy v kalendári a zobrazovať čas a dátum. Avšak, to je len základ využitia LiveView. Príslušenstvo je totiž kompatibilné s aplikáciami, a tak vývojári môžu prepojiť svoje aplikácie s LiveView. Na miniatúrnom displeji by sa vám tak mohli zobrazovať napríklad údaje z pešej navigácie.

fotkaAktualizované, 11. októbra 2010:

Na viacerých zahraničných weboch sa objavila cena príslušenstva Sony Ericsson LiveView. Novinka, označovaná aj ako externý displej pre androidové smartfóny, by sa mala predávať za sympatických 69 € (96 $). Nízka cena zatraktívňuje kúpu tohto príslušenstva a preto by sa mal Sony Ericsson poponáhľať s updatom pre Xperie X10 tak, aby to stihol do uvedenia LiveView do predaja.

Zdroj: Gsmarena.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu