11-689-33

Pri pojme 11. september už nikoho nenapadne gratulovať susedovi Bystríkovi k meninám, ale iba pohľad na padajúce "činžiaky" v americkom podaní.

Mobilný teror vyzerá oveľa lepšie, padajú hlavne ceny, poďme sa teda pozrieť ako útoči Al-Ou-Tú.

Začneme teda najmenším. Veď ani Napoleon nevynikal výškou. Ou-tú sa teda konečne odhodlalo zamerať aj na podnikateľov. Tí skôr pustia perie. V každom prípade ich to bude stáť minimálne 30 a maximálne 55 Eur. Viac prevolaných minút znamená nižšiu jednotkovú sadzbu. Takže paradoxne sa kvôli šetreniu oplatí niekedy volať len tak. Rozdiel medzi 299. a 300. prevolanou minútou môže na faktúre znamenať úsporu 20 %. Vratko to predpokladal už pred dvanástimi rokmi: "Sused volal včera žene z obývačky do predsiene, čo budú mať na večeru, to je luxus na môj veru!" Magickú silu má 689. minúta, pretože po jej prevolaní už telefonujete na sekeru. A tú má kysličník zaťatú v chrbte. Flat za jednotku s hviezdičkou! Záhadou zostáva jedine použitie slova "viazanosť", ktoré doteraz ou-tú prezentovalo hlavne ako bakanú nevýhodu neférovej konkurencie. Aj vy ste asi zvedaví, či po živnostníkoch príde rad aj na bežný ľud. Nie každý má predsa búdku s langošmi, prípadne je spoluvlastníkom Tatier od spoločnosti známej dvoma neškodnými písmenkami.

Nepodnikaví plebejci sa môžu potešiť aspoň z 50 %-ného bonusu na prvé dobitie karty. To že bude prvé, vysvetľuje zároveň fakt, že musia byť v modrej sieti "noví". Ou-tú potrebuje takto zvyšovať percentuálny podiel kyslíku v slovenskom vzdušnom priestore.

Magenta celý týždeň nerobila nič, iba prudko uvažovala, či dá do ponuky dva modely HTC, ktoré stoja za hriech. Nakoniec teda zhrešila, vy môžete tiež. Ale poznáme aj príjemnejšie a lacnejšie spôsoby.

Orindž rozvíril hladinu mora o niečo viac, ale na breh sa mu podarilo akurát tak vyplaviť trosky low-endových mobilov. Predplatenkári k ním dostanú krédo 10 €, službu CLIP na 30 dní zdarma a pocit, že sa asi zase nechali oblafnúť. K tomu určite pomohla aj letná kampaň Latináka a Jakaba. V jesennej sa znovu objavia rôzne typy zákazníkov, ktorí tentokrát prišli vyjadriť neuveriteľnú spokojnosť s programom Citrus garancia. Radi by sme však videli reálnych uspokojených plebejcov.

Na Pokeci spoznáte Ajfonnku 04, nadviažete s ňou Prvý kontakt, odskúšate hardvér a nakoniec to zavŕšite osobnostnou Recenziou. Teda, takto nejako postupuje náš Casanova Michal. Väčšina podobných vzťahov ale aj tak končí pri túžbe po novom a mladšom OS. Najlepšie iOS 4.1!

Ak je pre vás štvrtý aj-fón pridrahý, tak potom určite chcete Samsung Galaxy S. Zostáva však ešte Galaxy 3. A trojka je vlastne iba trochu pokrčené esko. Zostane vám aj na software. Veď majitelia smartfónov na celom svete stiahli za prvý polrok takmer 4 miliardy aplikácií a hier. To všetko v sume 2,2 miliardy dolárov, takže vidíme výrazný ústup od nákupu vyzváňacích tónov a pozadí.

Na záver ešte zopár čísel. Premiérka dala ministerstvám domácu úlohu, ktorej výsledkom je 40 opatrení a každé z nich by mali naši noví ministri pripraviť ešte tento rok. Čiže na jar 2012. Nás zaujalo odvážne opatrenie číslo 33 o poskytnutí štátnej pomoci na budovanie širokopásmových sietí v odľahlých regiónoch. Žeby koniec nadvlády pomalého EDGE od ou-tú na kysuckých kopaniciach? Uvidíme, zatiaľ sa pripravte na drahšie mobilné služby o jedno percento.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu