Kde bolo, tam bolo...

Dnešné upratovanie bude iné, rozprávkové. Neprevracajte oči, aj rozprávky už patria do mobilného biznisu. Orindž cez týždeň priniesol zaujímavú službičku určenú pre deti - Rozprávky na zavolanie. Rodičia, súrodenci, kamaráti ani susedia tak nemusia svoje potomstvo zabávať priblblými grimasami a hračkami z ľudovky, ale radšej rozprávkami priamo z mobilu. Stačí zavolať na správne numero, vybrať a v lepšom prípade má váš potomok 20 minút o zábavu postarané. Mamičky môžu za ten čas skočiť do potravín, pivnice alebo k susedovi o poschodie nižšie. Za 33 centov nedostanete americkú produkciu, ale rýdzo domáci štýl aj v podobe slovenského Walta Disneyho zvaného Dobšinského. Milé gesto. A že čo je to za rozprávku, ktorá znie z kusu elektroniky? Isto si pamätáte na poviedky, ktoré sme otvoreným orálnym otvorom počúvali denne z vĺn Slovenského rozhlasu. Doba odvtedy výrazne pokročila.

Možno si to neuvedomujeme, ale rozprávky používame denne. Chcete ísť večer na pivo? Manželke či priateľke porozprávate príbeh o Statočnom Valachovi, čo sa aj napriek tmavému lesu nad ránom domov dostal. Chcete upútať dievča v bare? Rozprávka Nesúď vtáka podľa peria bude naozaj ideálna, možno sa dozviete poviedku O kozliatkach, v horšom prípade trilógiu zavŕši horor ako Išlo vajce na vandrovku. Šéf vám určite po otvorení obálky so žiadosťou o zvýšenie platu povie niečo O troch grošoch a vy sa zaručene budete cítiť ako Kubo v siedmom nebi.

Ale venujme sa podstatnému. Večne Nespokojný kocúr Téčko pridal do hrnca dva Sony Ericssony. Pri cene za Vivaz Pro asi čaká, že zákazníci majú v skrini Kapsu, potras sa! Ale aspoň pribudlo GGG aj v ďalších Zakliatych mestách - v Partizánskom a Leviciach. Tam možno využijete Mobilný internet 2000. Konečne došlo aj na bežných zákazníkov, ktorí zrazu môžu ochutnať to, čo doteraz jedol biznis segment. Notorickí sťahovači všetkého s prívlastkom XXX nad ponukou 2000 MB za 11,99 € mesačne iba nechápavo krútia hlavou.

Máme tu prvé štatistiky leta 2010, ktoré malo vizuálny charakter aj vďaka bezplatným MMS správam v sieti ou-tú. V priemere ich každý okysličený zákazník poslal približne 12, čo svedčí o 61-násobnom náraste oproti minulej letnej sezóne. A ešte o tom, že dať Slovákovi niečo zadarmo má vždy žiadaný efekt. Zrejme aj Odvážna Kristína konečne Figliarovi Paľkovi vytúženého Mechúrika-koščúríka vo VGA rozlíšení poslala.

Pokračujeme aj v spomínaní na roky minulé. Posledným "predkrízovým", navyše s Jakubiskovou predraženou Bathorycskou, bol rok 2008. Aj-fón zbytočne pripomínať netreba...a ani Michalovu i Rišovu obľúbenú Popolušku E71.

Černokňažník Samsung si v poslednej dobe zobral na mušku Apple produkty. Biolitom proti otravnému aj-fónu je Galaxy S a na aj-pad môžete smelo použiť jedovatý Galaxy Tab. A nepýtajte sa Prečo má ježko pichľavý kožúšok. Aby pomohol distribuovať nahryznuté jabĺčka!

Ak máte radšej iba hudbu, priložené sluchadlá a 133 eur navyše, tak už raz spomínaný Sony Ericsson Zylo s nesmrteľným Fast portom je presne to, čo chcete. A Michal je štandardne ten, kto otestuje všetko, čo chcete. Hotový Prorok Rak.

No vidíte, život je jedna veľká rozprávka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu