Motorola RAZR V6 maxx

SKÚSENOSTI majiteľa Prvé HSDPA véčko na našom trhu, s QVGA displejom a z kvalitných materiálov.

Skupina článkov s prívlastkom plus/mínus je tvorená čitateľmi. Články sú zamerané na plusy a mínusy rôznych fónov, nehodnotia bežné funkcie, ktoré opisujeme v recenziách. Za dve takéto recenzie získate ako odmenu tričko Fony.sk v hodnote 399 Sk. Viac užitočných informácií nájdete v článku Tričko za dve recenzie!

Recenzia: Motorola RAZR V6 maxx

SKÚSENOSTI čitateľov s prezývkami PATHE a SAMO:

Pathe: Kým uvediem moje skúsenosti s uvedeným mobilom nedá mi, aby som nespomenul pár postrehov s jeho uvedením do prevádzky. Je zarážajúce, že na stránkach podpory pre nastavenia do dnešných dní nie je tento mobil uvedený. Na telefonický dotaz do Motoroly na Slovensku mi bolo oznámené, že vraj nastavenia by sa mali zhodovať s nastaveniami pre V3x. No toto vôbec nie je pravda a nastaviť mobil sa mi podarilo len postupnými pokusmi. Zvláštna kapitola bola, keď som chcel „spojazdniť“ TV – mám Orange World. Tu nik nevedel pomôcť a „odborníci“ s Motocentra aj „odborníci“ z Orange si vzájomne problém hádzali jeden na druhého. Pracovník Motocentra na Plynárenskej dňa 08. 02. 2007 tvrdil, že Orange ešte nespustil príslušné nastavenia streamingu pre tento typ a orangeáci v tento istý deň, tak isto na Plynárenskej, tvrdili, že Motorola nevydala príslušné nastavenia, a tak mobil nie je možné nastaviť. No bola to hotová story. Nakoniec, ako vždy, to musel vyriešiť majiteľ mobilu a radiť „odborníkovi“ ako to nastaviť. Uvádzam túto príhodu hlavne preto, že je dôkazom toho, aký neprofesionálny prístup je zo strany Motoroly ku svojim výrobkom na Slovensku. Je to až neuveriteľné, že táto svetová značka si robí tak príšernú reklamu, vybuduje nádherné centrum, no obsadí ho pracovníkmi, ktorí nie sú schopní poskytnúť adekvátny servis. Osobne som majiteľom už šiesteho typu (500,547,V3,A780,V3x a teraz V6 RAZR Maxx) a viem, o čom píšem.

Pathe: K samotnému mobilu ako „motorolák“ nemám žiadne výhrady a som s ním nadmieru spokojný. Všetko čo by som uviedol by bolo vlastne opakovanie už niekde uvedeného. Kvalitný display dobre viditelný aj na slnku. Vonkajší už nie je tak dobre viditeľný, ani zapatlaniu sa nevyhnete. Rýchlosť telefónu, dostatok internej pamäte, možnosť pamaťovej karty, kvaliná klávesnica atď.

Samo: Pri písaní SMS som celkom spokojný, vadí mi ale usporiadanie klávesnice, ergonómia by mohla byť lepšia, "c" by malo byt nižšie, takto sa môže stať, že namiesto "c" stlačíte červené ukončovacie tlačidlo, kedy vam dá našťastie na výber či SMS zrušiť.

Pathe: Videotelefonovanie nepoužívam a vlastne som ho ani nevyskúšal. Rýchly prenos dát sa osvedčil a som s ním nadmieru spokojný.

Samo: Podpora GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, BT poteší. Používam Motorolu V6 maxx ako modem s dátovou kartou. Pripájam sa cez Bluetooth, musím sa ale sťažovať na časté padanie spojenia, pripojenie sa jednoducho bezdôvodne preruší, aj keď mobil je stale pripojený. Niekedy sa iba pripája a nakoniec nepripojí. Dosahované rýchlosti neboli obzvlášť vysoké, ale postačovali na rýchle prezeranie webu a kontrolu mailov.

Pathe: Dáta z Outlooku pomocou Motorola Phone Tools (MPT) synchronizujem cez Bluetooth, a tak pri mojej frekvenciii telefonovania, nabíjam mobil cez každú tretiu noc. Na pamäťovej karte mám MP3 a tie si prehrávam tak raz za týždeň. Som síce HiFi-sta no od mobilu HiFi nevyžadujem a na počúvanie v posteli pred spaním, mi daná kvalita úplne postačuje. Keď už spomínam MPT, tak musím spomenúť vynikajúcu možnosť úpravy MP3 na tvorbu vlastných zvonení, úpravu kontaktov a terminovník.

Samo: Skúsil som využiť podporu A2DP s BT sluchátkami Motorola HT820, telefón sa pripojil na prvý pokus bez nutnosti zadania kódu, čo ma dosť prekvapilo. Motorola asi nepotrebuje medzi svojimi produktmi zadávať PIN kódy. Spojenie bolo plinulé a nepadalo. Všetko išlo OK. Pri prichádzajúcom hovore telefón zvonil aj v slúchádlách.

Samo: Bluetooth je kapitola sama o sebe. Nedá sa poriadne použiť. Spojenie sa sem-tam preruší, po troch minútach sa musí opätovne zapnúť viditelnosť, čo dosť otravuje. Inak je BT stale zapnutý, ale viditeľnosť treba zapínať vždy, keď potrebujete.

Pathe: Uvediem aj skúsenosť s Opera Mini, ktorá je exceletná a dajú sa s jej pomocou internetové stránky skutočne čítať. Sledovanie televíznych novín napr. TA3 je tak isto vynikajúce a pri prepnutí na celý display a pri rýchlosti 3G je to proste super. K nedostatkom môžem uviesť len už známu „klasiku“ t.j. nemožnosť nastavenia doručenky o dodaní SMS ako štandart. pozn. red.: To bude vyriešené až v novších modeloch Motorola.

Samo: Hnevá ma, že pri SMS dlhšej ako 450 znakov ju musím odoslat len ako MMS, čo za prvé stojí zvláštne peniaze (ak máte SMS paušál), a druhá strana ani nemusí podporovať príjem MMS. Stále nedoriešené doručenky ma tiež zarazili. Vonkajší displej je jednoducho expert na zachytávanie odtlačkov a všetkych nepriaznivostí, ktoré sú neskôr výrazne vidieť na slnku, a ešte viac sťažujú viditelnosť displeja.

Pathe: Siným problémom som sa zatiaľ vyhol a musím uviesť skutočnosť, že telefonovanie s maxxom mi prináša radosť. Ak má niekto rád véčka, tak lepšie podľa môjho názoru momentálne na slovenskom trhu neexistuje.

Samo: Ja Motorolu V6 maxx ako modem neodporúčam, v mojom prípade bola použiteľnosť asi 40 %.

Pathe: Na záver si neodpustím ešte jednu kritickú pripomienku. Je ňou „Návod na použitie“, ktorý je už tradične tvorený veľmi úsporne a nedajú sa vlastne z neho vyčítať všetky informácie.

Samo: Zameral som sa skôr na kritiku, lebo inak je V6 maxx veľmi dobrý telefón.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 20.02.2007 - 01:43

Atlis: No ale ste tie skusenosti riadne dovracali chlapci...

anonymous20.02.2007 - 01:58 Trvalý odkaz

samo: Co prosim? Ja som len dopisal do jeho Plus/Minus co som povazoval za vhodne

anonymous20.02.2007 - 08:33 Trvalý odkaz

Atlis: Nevidim tu spomenutu ani polovicu funkcii telefonu a text je priserny... no aspon Pathe do toho "vlozil" cele svoje srdce... Od Motorolaka by som cakal viac emocii...

anonymous20.02.2007 - 09:56 Trvalý odkaz

graffoo: no ono cele plus minus sa toci hlavne okolo vyuzitia tohto fonu ako modemu... skoda ze nie su spomenute nejake ficurky volacich funkcii alebo podobne veci...

anonymous20.02.2007 - 16:19 Trvalý odkaz

7wcsnurka: napisane hodnotenie staci,ostatne je v recenziach..ten bt by mohla motka konecne poludstit :)

Celá diskusia 6 príspevkov