centimetrové spojenia

Chladný máj, pre ovocie raj. Alebo... Studený máj, v stodole raj. A čo je najhoršie, najmä pre Mrvu so Stankom: v máji vlhko, chladno, bude vína na dno. Dnes sme začali retro pranostikami našich starých materí, ktoré, na rozdiel od tých súčasných, určite nevedeli, že Aligator môže byť aj telefón. Vyrastali predsa na stropkovskej Tesle s pulznou volbou.

Dočkali sa starí mládenci a ešte staršie dievky. Magenta im ušila ihlou bez dierky volací program adekvátny ich stavu - Bez záväzkov. Ide o kópiu kópie oranžového Paušálu Štart, ktorý citrusníci nenápadne odkukali od ou-tú. Takže tu máme názornú ukážku dvojitého plagiátorstva. Takýto (z)dravý konkurenčný boj je však plebejcami vítaný. Podobné ceny boli donedávna výsadou superretenčných ponúk, ktoré sa o vás obtreli, ak ste pohrozili odchodom paušálov celého rodinného klanu ku konkurencii.

Že je 12 centov aj tak veľa? Chcete polovicu? Téčko už štandardne predlžuje životnosť polomŕtvych akcií, a urobilo tak aj s balíčkom, ktorý vám naoko poteší srdce a popritom rozdupe ideály. Za túto výhodu si adekvátne priplatíte, takže 5,71 až 9,99 € mesačne nebude vašich, ale ICH. Priemerná cena hovoru sa teda sľubovaných 6 centov za minútu iba nechtiac dotkne a potom zmizne v nedohľadne.

Svetová dvojka vo vyhľadávaní sa spojí so svetovou jednotkou v telefonovaní aby...aby...aby to šlapalo obom lepšie. Podobne sa pobratal aj gigant Google s HTC, ale ten má v našich končinách už ťažko otrasiteľnú pozíciu. Pozíciu u nás posilňuje módna značka Versace, skromné slovenské ženy totiž stále frčia na károvaných kostýmoch domácej Makyty, ktorá síce nemá v portfóliu pozlátené fóny od LG za "šestku", ale aspoň je naša.

Náš je tiež Miško Hryzko, ktorý testoval tento týždeň ako o život. Hlavne svoju priateľku a Sony od Ericssonu. Alebo Ericsson od Sony? Ďalšia ukážka toho, že spojenie tela, duše a know-how v mobilnom svete letí. Ale vráťme sa k mobilom. Osem centimetrov čistej lásky vás možno dostane pri pohľade na zakrpateného brata vlajkovej lode Xperia X10. Okrem toho strieľal Michal vtákov prakom. Ale inak je normálny. Takmer ako Erik, ktorý pre vás tentokrát s dlhšou láskou pripravil zopár zaujímavých windowsáckych aplikácii. Od čistenia RAM-ky, cez kreslenie, až po debilníček.

Pre náruživých letných cestovateľov vlastniacich fínsky smartfón pripravila Nokia zopár vylepšení svojich Ovi máp. Nájsť dovolenkovú trasu: pláž - more - bar - more - bar- bar - diskotéka - hotel - lekáreň bude odteraz malina. Obrazovú dokumentáciu putovania vám zabezpečí možno aj 14-megapixelový mobil od neznámej značky Altek. Honba za rozlíšením v malom tele mobilu je samozrejme pre znalcov fotografie iba úsmevný komerčný ťah, tí ostatní sú nadšení ďalším nezmyslom.

Do skompletizovania dvadsiatehoprvého týždňa chýba už len posledný zárez na pažbe, a tým je pripomenutie ankety o Mobilného operátora roka 2010. Skúsení harcovníci vedia o čo v tomto nekompromisnom boji ide - 12 mesiacov, traja operátori, ring a v decembri víťaz. Ak ste so službami už zopár rokov spokojní, gratulujeme k morálnej výhre už teraz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu