čakanie na garancie

Čakáme celý život. Na autobus, na Ježiška, na výplatu, na výsledky Lota, krvných testov i na koniec zápasu s Dánskom. A my sme celý týždeň čakali aj na orindž. Ten mám najskôr podhodil návnadu v podobe dvojzmyselných vyhlásení a potom čakal tiež. Na seba. A pochlapil sa. Či...?

Okrem toho, že prekopal svoju prepaidovú a postpaidovú ponuku, pridal zľavy na fóny a rozšíril ponuku Internetu, nepriniesol nič nové. Že si protirečíme? Ani nie. Citrusníci pár týždňov listovali cenníkmi konkurencie a následne ich s odretými ušami dorovnávali. Alebo ak chcete, najväčší sa prispôsobuje najmenšiemu. Do popredia sa tlačí zlacnenie balíkov Zasnívaného paušálu a Paušál Štart s cenami nápadne podobnými Férovej ponuke. Ako správne podotkol vedúci, v určitých prípadoch o zlacnení nemôže byť reč. Zaujímavý je ekvivalent služby Denný Internet. Najskôr ste za 4,90 € mesačne dostali 200 mega dát za eurko denne a stačil iba mesiac, aby ste dostali 200 MB dát za 2 eurá na deň bez mesačného poplatku. Áno, aj to je cesta k "zjedodušeniu" cenníka. Príma Prima dostala do vienka službičku Extra, kde za týždňový poplatok hodný malého piva budete telefonovať kam len oko dovidí za 9 centov. Štandardná Prima cena 0,46 €/min samozrejme naďalej zostáva panensky nedotknutá a je akýmsi mementom chamtivosti. Trhová jednotka však na konkurenciu vyťahuje ešte garanciu individuálneho prístupu k vašim požiadavkám. Že vy chcete len 38 minút všade, 222 v domácej sieti každú nepárnu sobotu, flat na SMS-ky a navyše zbožňujete segedínsky guláš? Netreba sa báť hovoriť, naše potreby sú ich výzvou!

No pozor, nie všetko, čo funguje, musí fungovať stále. Po päťdesiatke určite nie. Českí bratia v ružovej sieti si len necelý rok a pol mohli užívať možnosť neobmedzeného volania a písania SMS správ na päť čísiel z ktorejkoľvek českej siete. Potom firma cukla, tarifu obmedzila na tri stovky minút a vyhradila si právo spätne doúčtovať všetky hovory navyše. Takže sa tešme zo slovenských maličkostí, kým sú ešte v akcii.

Ozaj, Trenčianske Teplice už nemajú iba kúpele a tajomstvami opradenú pevnosť Elektra, ale aj GGG. A Nové Mesto tiež. Myslíme to nad Váhom. Pri vode. Zelenej. Téčko teda potešujúco ohľadom rozširovania GGG iba nekecá, ale koná. Aj toto nám môžu západní bratia závidieť.

Za obeť nášmu Miškovi tentokrát padla Nokiácka Cé päťka a Samsungáč Monte. Ten ako boduje aj bezplatnou navigáciou konkurujúcou fínskym Ovi Maps. Každý sa chce predsa dostať z bodu A do bodu G čo najskôr. Okrem toho sme pre vás pripravili prehľad fónov do 25O Eur. A verte tomu, že vďaka poklesu cien takmer nových modelov, je naozaj z čoho vyberať.

Za prvý štvrťrok získalo ou-tú takmer 93 000 nových ovečiek do svojho košiara. Z kapacitných dôvodov muselo teda dokúpiť susedný pasienok a prijať troch honelníkov a dvoch bundášov na dobu neurčitú. Veď v ňom béka už 650 000 hladných ovcí, ktoré majú tendenciu sa kedykoľvek rozutekať.

Na záver si necháme jednu výstrahu. Nie tú dažďovú od SHMÚ, ale od TÚ SR. Ten upozorňuje občanov, aby vždy dôkladne zvážili, či sa zapoja do rôznych telefonických a SMS súťaží, hier a hlasovaní bez toho, aby poznali všetky, niekedy aj zákerné podmienky. Preboha, kto ale potom zvolí Miss, královnú parketu a bude o tretej v noci hádať v TV kvíze názov stromu na 5 písmen?! Ignoráciu dodatkov a podmienok však vysvetľuje istý prieskum, podľa ktorého priznalo posielanie SMS správ počas sexu celých desať percent respondentov mladších než 25 rokov. Nenachádzame slová.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu