aprílové tipy

Kde sme to skončili? Aha, na začiatku. A čo bolo na začiatku? Vajce či sliepka? Alebo Eva? To je jedno, aj tak dnes ako na potvoru zase vzrástli ceny pohonných hmôt. Takže ani nové missky tak netešia. Ešteže náš vysávač funguje aj v ECO móde. Humor ide bokom, šírme radšej lacnejšiu osvetu.

Aj keby nebolo vôbec o čom písať, tak tu máme záchrannú správičku. Uff. Pardon, správu. Zmenšovať význam čohokoľvek, za čím stojí všemocné Apple, by bolo asi prehreškom voči konzumu a zázračnému marketingu. Áno, už aj aj-fón má plnohodnotný multitasking. To je to, čo používate vo vašom low-ende, ale kultovému fóniku ste jeho absenciu doteraz tolerovali. Mnoho ďalších nedostatkov však vyrieši švihnutím zázračnej paličky štvrtá verzia operačného systému. Taký tuning. Nové svetlá, elektróny a namiesto loga nahryznutého jabĺčka nekompromisná nálepka "No Fear". Tešíte sa?

A tak, ako sú blázniví Američania schopní čakať celé hodiny s hambáčom v ruke na nový aj-fón, aj-pad, aj čokoľvek "aj-", tak podobne sa správajú k svojej mobilnej svätyni aj Japonci.

Stačilo uviesť Sony Ericsson Xperia X10 operátorom DoCoMo a ľudia boli ochotní vystáť dlhé rady, aby sa k nemu dostali. No, kto by to na tých Japoncov povedal. Slováci napríklad takto čakajú ráno pred Lidlom na zlacnené mlieko.

Nedávna tlačovka T-Mobilu so Sony Ericssonom priniesla tiež niekoľko zaujímavých informácii:

- Skončil Fast-port na Sony Ericssonoch? Ešte nie. Elm je predposledný model, takže ešte jeden výstrel do prázdna sa na trhu objaví.

- O dva roky bude asi 70 % telefónov popredných značiek plne dotykových - nič nové, už teraz má takmer každý z nás ucapkaný displej.

- Ročná viazanosť začne byť aktuálna už čoskoro. Zasa nič nové.

- Malých Micro SIM kariet, označovaných aj 3FF, sa dočkáme už tento rok. Chcete byť in? Odstrihnite si zo SIM karty kúsok plastu už teraz! Prosím, len si nezastrihnite do toho pliešku.

Poďme ale späť domov, veď tu je tak krásne, až nám je z toho do plaču. Magenta tlačí na pílu a do ponuky k programom Podľa seba zaraďuje ďalší balíček. Neobsahuje 26 minút volaní v lese v slabej prevádzke, a ani flat každú párnu stredu. Sú to hovory všade a za slnkom zaliatych 6 centov. Čo inde funguje jednoducho, v ružovej sieti žiaľ zdobí nadpis - Zaplať a môžeš volať lacnejšie. Naoko logická, ale inak absurdná výhoda ocenená na desať éčiek mesačne. Tie napríklad v modrej sieti zameníte za rovnú stovku minút. Finančná efektivita sa teda ukáže až po prevolaní veľa, veľa minút.

Ízyčkári nesmejte sa, aj na vás prišlo. Zvýšila sa minimálna suma dobitia. Síce iba o euro, ale aj takto nenápadne si vás chce magenta nasmerovať do košiara nazývaného Mesačný paušál. A z vašej hebkej ovčej vlny si potom urobí predložky.

Na záver si necháme jeden tip od bytosti, ktorú síce často nevidieť, ale ona naozaj existuje. Nie, nie je to Boh - je to božský vedúci. Tip na moderný HSDPA modem za 977 Kč, vrátane kreditu 700 Kč na internet. Teda, pred týždňom presne o toľko odľahčil šéf svoju hrubú peňaženku. Čo k tomu treba? Navštíviť západných susedov a v českom Vodafone kúpiť USB modem s microSD čítačkou, model K3765. Ten okrem retro technológii GPRS a EDGE podporuje aj GGG a GGG-a-pol. Pre použitie u nás ho treba odblokovať podľa tohto postupu (odporúčam mrknúť aj do diskusie, tam je podrobnejší návod pre Slovákov). Takže modemy majú západniari občas výrazne lacnejšie, ale čo sa týka mobilných technológii, tak českým bratom môžeme smelo vyplaziť jazyk. Pokrytie signálom GGG takmer nepoznajú ani veľké mestá. Takže, klobúk dolu pred našimi nemenovanými slovenskými operátormi, vďaka ktorým sme technologicky na tom tak dobre, že si hneď po zvolení Miss-ky môžeme zo sedačky cez Operu Mini nájsť jej status na facebooku alebo v lepšom prípade jej odvážne video, keď mala pätnásť. Aj keď, to nie je prípad tej zo včerajška.

Ech, ale sme sa rozrečnili pri tom čistení. A to sme ešte zabudli na Michalove testy, Erikov WM seriál, nokiácky tablet, maďarské voľby a... Dobre, už naozaj končíme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu