Motorola RAZR maxx V6

Recenzia high-mid-endu 3G véčko z odolných materiálov s podporou HSDPA, 2 Mpix fotoaparátom a dotykovým ovládaním hudobného prehrávača.

Základné parametre:

konštrukcia: véčko,

OS: vlastný,

frekvencie: 900/1800/1900 MHz + UMTS + HSDPA

rozmery: 104 x 53 x 15 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: 177 mm,

hmotnosť: 105 gramov (zistená: 108 g)

externý displej: aktívny, 128 x 160 b., 65 536 farieb, 20 x 26 mm,

vnútorný displej: aktívny, 240 x 320 b., 262 144 farieb, 34 x 45 mm,

fotoaparát: 2 Mpix (1 600 x 1 200 b.), LED blesk, záznam videí (176 x 144 b.),

pamäť: 50 MB + microSD, ? kontaktov, ? SMS,

správy: SMS, MMS (do 300 kB), CB, e-mail,

globálny prenos dát: GPRS (class 10), EDGE (class 10), UMTS a HSDPA (class 6, do 3,6 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth, miniUSB, mass storage,

hudba: MP3 prehrávač,

ostatné: Java 2.0, WAP/internet, videohovor,

batéria: BZ60

výdrž: do 5 h hovoru/380 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Čo mu chýba:

aktívny pohotovostný režim, xenónový blesk, makro, autofocus, RSS, instant messaging, IrDA, Wi-Fi, AAC prehrávač, 3,5 mm jack (adaptér v balení), FM rádio, prehliadač dokumentov,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

finálna verzia, neznáme onačenie

Obsah balenia:

mobil, nabíjačka, miniUSB-USB kábel, CD so softvérom, stereo handsfree, potrebné dokumenty.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Zapnutie/vypnutie

Pamäťová karta aj SIM sa nachádzajú pod zadným krytom vedľa batérie. Tú je v prípade výmeny SIM nutné odňať, pamäťovú kartu vymeníte aj samostatne. Motorole MAXX V6 nechýba ani offline režim, tzv. lietadlo. Na jeho zapnutie môže vyzvať aj pri zapnutí prístroja. Melódia pri zapnutí je pomerne otravná a hlasná.

Dizajn

Dizajn je nápadne podobný Motorole RAZR V3x. Novinkou je však pokrytie takmer celej prednej steny odolným sklom. Hmotnosť, rozmery aj použité materiály sú podobné. Motorola MAXX V6 je veľmi pevný, dovolím si tvrdiť, že odolný telefón. Sklo aj pogumovaný plech, ktoré tvoria kryt prístroja, sú odolne voči mechanickému poškodeniu. Spracovanie je výborné. Motorola V6 je mužský mobil, existuje však aj jeho oranžová verzia.

Pod ochranným sklíčkom sa nachádza niekoľko skrytých prvkov. Po stranách sú to dve vertikálne modré svetelné línie, pod externým displejom zase trojica dotykových hudobných tlačidiel, pod nimi veľké logo výrobcu, vpravo hore nad externým displejom malá dióda Bluetooth. Vedľa miniUSB konektora je zelená dióda indikujúca pripojenie. Prezrite si tieto svetelné efekty v Galérii!.

EXTRA plus: Množstvo nových svetelných prvkov.

Motorola MAXX V6 je veľké véčko, ale jeho rozmery sú veľmi dobre využité. Takto široký mobil ponúka také možnosti, ako rozľahlý displej či veľkú klávesnicu. A to sú práve výhody Motoroly V6. Otlačkov prstov sa na ochrannom sklíčku vonkajšieho i vnútorného displeja nezbavíte. Spokojne tiež môžem napísať, že riešenie zadnej steny je aj čiastočne protišmykové. Otvor pre pútko je v pravom hornom rohu...nie práve najlepšom mieste.

EXTRA plus: Použitie odolných materiálov, skla a pogumovaného kovu. Motorola MAXX V6 bude aj po mesiaci vyzerať ako nová.

Klávesnica

V zavretom stave sú v pravej hrane dve tlačidlá, jedno z nich (dvojité) slúži na reguláciu hlasitosti. V zavretom stave stlačením dvojitého tlačidla vyvoláte režimy (profily) a spodným tlačidlom ich následne prepínate. To je veľmi šikovné. Ak stlačíte len spodné tlačidlo, aktivujete dotykové tlačidlá prehrávača hudby pod externým displejom. Fungujú rovnako nespoľahlivo ako na ostatných telefónoch s týmto pokusom (LG Chocolate, Samsung E900...). V pravej bočnej hrane je jediné tlačidlo, ktorého podržaním spustíte fotoaparát a externý displej tak premeníte na hľadáčik.

Po otvorení fungujú bočné tlačidlá trocha inak. Keďže sú umiestnené na hornom ramene, ich orientácia sa teraz zmenila. Ľavým vrchným spustíte vami zadanú funkciu, ľavým dvojitým meníte hlasitosť, pravým spustíte fotoaparát. Obidve výberové tlačidlá sú nastaviteľné...pre pohotovostný stav. Štyri smery ovládacieho kruhu sú tiež prispôsobiteľné, ikony priradených funkcií môžete vidieť nad tapetou. Okrem typických tlačidiel je prítomné aj videohovor, web a céčko (mazanie/krok späť). Podržaním číslic v pohotovostnom stave nastane vyvolanie rýchlej voľby. Podsvietenie klávesnice je dokonalé, ovládateľnosť výborná. Podržaním mriežky aktivujete tichý režim.

Displej

Externý displej spĺňa svoju informačnú hodnotu a je vhodný aj ku prehrávaču hudby, ktorý má Motorola MAXX V6 nahradiť. Poslúži tiež ako hľadáčik fotoaparátu v zavretom stave, alebo ako zrkadielko.

EXTRA mínus: Použitie neúsporného písma vo všetkých úrovniach a vstavaných funkciách.

Vnútorný QVGA displej je veľký, jasný, jemný. Nebol som schopný ani nastaviť jas na maximum, úplne mi stačila stredná (tretia) úroveň. Hlavná ponuka môže byť ikonová alebo vo forme zoznamu. Vlastné usporiadanie položiek v hlavnej ponuke je výsadou už mnohých Motorol. K dispozícii sú tri motívy, spomínaná regulácia jasu, rýchlosti bežiaceho textu, zmena doby podsvietenia displeja (5, 10, 20 sekúnd alebo nepretržite). Viditeľnosť displejov na slnku je priemerná, už roky čakám od Motoroly viac. Pri písaní aj čítaní správy vidím 7 riadkov textu, Motorola všade používa rovnaký typ neúsporného písma. Rýchlosť reakcií je dobrá, ani pri písaní dvojitej SMS-ky nedochádza k oneskoreniu. Stav batérie i signálu je na displeji zobrazený takmer vždy, čas však v hornom stavovom riadku nenájdete. Indikátor stavu batérie sa skladá len z troch častí.

EXTRA plus: Motorola je priekopníkom v zobrazení ikôn štyroch funkcií priradených štyrom smerom hlavného ovládacieho kruhu na pohotovostnej obrazovke. Dnes túto funkciu nájdete už len na nových telefónoch Nokia, v ktorých však túto funkciu "prebíja" aktívny pohotovostný režim.

fotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Fotoaparát a prezeranie fotiek

Fotoaparát spustíte bočným tlačidlom, ale fotiť budete na výšku. Trocha nešikovné. Aj fotky sú orientované na výšku. Fotoaparát v RAZR MAXX V6 patrí k tým lepším dvojmegapixlom najmä pri fotografovaní večer a v noci...a to bež akejkoľvek aktivácie nočného režimu. Bežné snímky vytvorené cez deň sú priemernej kvality. Hľadáčikom je celý displej. Vertikálnymi šípkami prepínate funkcie (zoom, expozícia, svetelné podmienky, efekty), horizontálnymi ich hodnoty. V nastaveniach meníte 4 typy rozlíšenia (2 Mpix, 1,3 Mpix, VGA, QVGA), 3 stupne kvality a niekoľko tónov uzávierky. Dvojúrovňový blesk pohotovo spustíte/vypnete stlačením hviezdičky. Vadí mi, že sa funkcia fotoaparátu nezruší zatvorením prístroja. Nestane sa tak ani po vypnutí funkcie "zrkadlo". Keď snímku odfotím, musím ju potvrdiť. To je fajn, mnoho nepodarených fotiek tak mobil zbytočne neuloží. Ak snímku odfotím a mobil zavriem, tá sa uloží a mobil zameriava ďalej, obraz vidíte na malom displeji. Ja by som bol radšej, ak by sa snímka uložila a fukncia fotoaparátu bola následne ukončená. Takto musím snímku potvrdiť, potom fotoaparát ukončiť napríklad červeným tlačidlom, a až potom mobil zavrieť. Je to zbytočne zdĺhavé, a pritom by stačilo, ak by funkcia "zrkadlo" v nastaveniach fungovala. Rovnaký problém som mal aj s Motorolou V3x.

EXTRA plus: Motorola RAZR MAXX V6 obsahuje nový vyhľadávač médií, ktorý nájdete aj v ďalších najnovších modeloch tohto výrobcu. Zadám obrázky -> ponuka: všetky, nasnímané obrázky, albumy, podľa dátumu -> nasnímané obrázky -> z plnej pamäťovej karty sú vybraté len snímky nasnímané týmto mobilom.

Prezeranie snímok je možné na celom displeji, pri listovaní nimi pozorujem nápadné zrýchlenie oproti všetkým starším modelom. Motorola začala používať podobný systém, aký je možné vidieť v nových Sony Ericssonoch či Nokiách...najprv sa zobrazia rozmazané náhľady roztiahnuté na celý displej, ktoré sa za pár sekúnd vyostria. Je to najefektívnejšia metóda pohodlného a rýchleho listovania fotkami. Také rýchle listovanie fulscreen fotkami na QVGA displeji ste však ešte nevideli! Hviezdičkou sa zobrazia fotky na celej ploche displeja a pomaly sa prepínajú ako prezentácia. Priblíženie prezeraných fotiek chýba. Pre Motorolu nie je problém ani kopírovanie či presun snímok na kartu a naopak. Fotky je možné posielať cez Bluetooth, MMS (bez zmenšenia do 300 kB), do e-mailu je ich nutné pridať až pri jeho tvorbe.

EXTRA mínus: Chýba priblíženie prezeraných fotiek.

ukazka z fotofonu

Ďalšie fotky nájdete v našej Galérii!

Záznam a prezeranie videa

Záznam videa robíte tiež na výšku, ale záznam je horizontálne orientovaný (širšia strana je spodná). Počas záznamu môžete použiť dvojnásobné priblíženie. Nechýba ani pozastavenie videa. Pri prezeraní je k dispozícii funkcia "celá obrazovka".

Parametre videa:

celkovo: 130 kbps (asi 1 MB/s)

obraz: 176 x 144 b., 14 fps, 118 kbps,

zvuk: 1 kanál, 8 000 Hz, 16 bit, 12 kbps.

UKÁŽKA VIDEA (3GPP, 260 kB).

3GP prehrávače: QuickTime (univerzálny prehrávač, 35 MB), Nokia Multimedia Converter 2.0 (prehrávač a konvertor, 20 MB).

Melódie a prehrávač hudby

Profily Motorola nazýva štýly. Meníte ich pohodlne v zavretom stave pomocou bočných tlačidiel. Tichý režim aktivujete aj podržaním mriežky. Motorola MAXX V6 dokáže súčasne zvoniť a vibrovať, staršie modely s tým mali problémy. V nastaveniach štýlov môžete priradiť jeden druh vibrácií hovorom a druhý správam (ale len ak vibrácia nahrádza zvonenie!). K dispozícii je 5 typov vibrovania.

EXTRA plus: Výsadou Motorol (a niektorých Samsungov) je opakované pripomínanie zmeškanej udalosti vibráciou alebo pípnutím v dvojminútovom intervale.

MAXX V6 ponúka klasický vstavaný prehrávač hudby, ktorý ponúka aj vytváranie playlistov, a tiež prehráva hudbu na pozadí. Vo vyhľadávači médií zvolíte všetky piesne, naposledy prehraté, zoznam skladieb, intepretov, albumy, žínre alebo skladateľov a podľa tohto kritéria Motorola V6 bezpečne vyhľadá MP3 skladby na pamäťovej karte i v telefóne. Skladbu formátu AAC Motorola nerozpoznala.

EXTRA plus: Motorola MAXX V6 ponúka aj stereo prenos hudby cez Bluetooth vďaka profilu A2DP (advanced audio data profile).

EXTRA mínus: Chýba vstavané FM rádio.

TIP: Motorolu MAXX V6 používam aj ako svietidlo. Bočným tlačidlom aktivujem fotoaparát, hviezdičkou spustím blesk a mobil zavriem. Tu sa pred chvíľou spomínaný nedostatok prejavil pozitívne. Funkcia ostane aktívna a mobil zrazu svieti účinne asi na vzdialenosť 2 metre.

Pamäť

Až 60 MB internej pamäte je dostatočné množstvo pre všetky typy správ, základné MP3 melódie, Java aplikácie aj zopár fotiek a videí. Ostatok zabezpečí podpora microSD kariet pod zadným krytom. Perfektná je podpora mass storage, keď Motorolu RAZR maxx V6 pripojíte najbežnejším univerzálnym miniUSB káblom ku PC, objaví sa ako čítačka pamäťových kariet a súčasne sa nabíja! Pamäť na kontakty je určite väčšia než 1000 položiek, pamäť na správy je pravdepodobne zdieľaná.

EXTRA plus: Prítomnosť miniUSB konektora, ktorý slúži na prenos dát, nabíjanie, pripojenie ako modemu je neskutočne návykové. miniUSB-USB kábel kúpite z apár korún a ja ho mám pripojený k PC takmer neustále...prenos fotiek z fotoaparátu aj mobilov (Nokia 5300, RAZR maxx V6...).

Telefónny zoznam

V telefónnom zozname vyhľadáva RAZR maxx V6 za každých okolností podľa viacerých počiatočných znakov, zobrazený môže byť zoznam na SIM, v mobile, alebo obidva naraz. Kontakt je možné priamo zo zoznamu vložiť do správy, odoslať cez MMS, Bluetooth alebo e-mail (iba jeden), kontakty je možné hromadne označovať a pracovať s nimi. Nechýba rýchla voľba a skupiny volajúcich. Pred volaním je možné číslo upraviť. Prítomné sú dve formy zobrazenia zoznamu, zoradenie podľa mena alebo priezviska a predvolená pamäť pri ukladaní čísiel, ktorá však nesúvisí s predvoleným zobrazením kontaktov zo SIM alebo mobilu.

Hovor

Po stlačení zeleného tlačidla v pohotovostnom stave sa zobrazia volané čísla, mriežkou alebo hviezdičkou sa dostanete ku prijatým aj neprijatým. Takýto systém nepovažujem ani za najhorší, ani za najlepší. Po kliknutí na kontakt v registri sa zobrazí termín aj dĺžka hovoru. Hovor preniesť cez Bluetooth, prezerať kontakty, kalendár, správy. Kvalitné hlasné handsfree môžete aktivovať ešte pred spojením. Telefonovanie s Motorolou RAZR V6 je veľmi pohodlné, v tomto smere si ju nemôžem vynachváliť. Odmietnutý hovor považuje Motorola za zmeškaný, ale na domácej obrazovke ho neuvidíte.

EXTRA mínus: Počas bežného hovoru vidíte aj čas a dátum, nie však dĺžku prebiehajúceho hovoru. Počas telefonovania nemôžete používať žiadne ďalšie funkcie, len podržanie hovoru a hlasné handsfree. Dokonca aj záznam hovoru chýba.

Možnosti videohovoru sú nadštandardné. Môžete prepnúť kameru, vypnúť pohľad na vás, zaujímavá je ponuka zmiznutia horných ikôn, ktoré obraz prekrývajú. Nastavujete svetelné podmienky i jas obrazu. Všetko je pohodlné a užívateľsky prívetivé. Záznam videohovoru možný nie je, rovnako ani odosielanie objektov.

TIP: Chcete uskutočniť konferenčný hovor? V tom prípade odporúčam tento článok.

Písanie textov

Motorola ponúka neštandardný slovník iTAP, ktorý sa svojim pohodlím podľa mnohých užívateľov nevyrovná najznámejšiemu slovníku T9. Preto budete pravdepodobne písať texty bežným spôsobom. A na to je MAXX ideálny. Veľké kvalitné tlačidlá sú už samozrejmosťou v sérii RAZR. Spomalenie reakcií pri dvojitých SMS-kách som nepozoroval.

SMS a MMS

Motorola v posledných modeloch zanevrela na štandard EMS, odteraz je editor SMS a MMS jednotný. Nechýba počítadlo napísaných znakov, počet čiastkových správ však RAZR V6 neoznačuje. V prípade MMS vidíte vždy namiesto počtu znakov veľkosť správy v kB. Editor správ je jednoduchý, napĺňa najzákladnejšie potreby užívateľa. Pri odosielaní správy sa aj v tejto Motorole šikovne zobrazí celý telefónny zoznam a vy len označíte želaných príjemcov. V správach nie je možné meniť veľkosť písma, a tak vidíte stále 7 riadkov textu s jeden a pol násobným riadkovaním. V zozname prijatých správ vidíte buď odosielateľov alebo predmety správ (v prípade SMS rolovaný celý text!). MMS-ky sú limitované veľkosťou 300 kB. Potvrdenie o doručení správ je nutné vždy zapnúť osobitne v menu rozpísanej správy. Doručenku prijmete ako novú SMS so špeciálnou ikonou, ktorá ju výrazne odlišuje od ostatných prijatých správ.

EXTRA plus: Motoroly štandardne ponúkajú automatické čistenie správ. Správy staršie než vami zvolený počet dní budú z telefónu vymazané. Druhou alternatívou je ponechanie vždy vami nastaveného počtu správ, a tak sa po prijatí novej správy vymaže vždy (napríklad jedenásta) najstaršia správa.

Nastavenie MMS ručne (univerzálne údaje pre všetky telefóny): Orange TU - T-Mobile TU.

E-mail

Do e-mailu môžete vložiť obrázok, zvuk alebo video. Maximálna veľkosť e-mailu môže byť až 65 535 kB. Táto maximálna veľkosť je však pre mňa záadný pojem, pretože ani sám neviem, čo určuje. Nikdy som v Motorole nepociťoval žiadne veľkostné obmedzenia e-mailovým prehliadačom. Keďže však RAZR V6 neponúka pehliadač dokumentov, pravdepodobne e-mailový prehliadač poslúži len na prezeranie textových správ alebo posielanie obrázkov a fotiek. A to pohodlne zvláda. Nechýba možnosť pravidelne mazať staré správy podľa nastavenej doby alebo množstva. Kontrola správ môže prebiehať každých 30 minút až 8 hodín. Prečo nie častejšie? Oznámenie nových e-mailov je možné vypnúť. Poteší aj automatický podpis.

WAP

WAP (pripájanie na domácu stránku) vyvoláte stlačením špeciálneho tlačidla. Počas wapovania môžete vstúpiť do menu správ. Na prezerania našej WAP stránky (wap.fony.sk) je dobrý (QVGA displej, zmena veľkosti písma, zobrazenie fullscreen...), ale ak chcete viac, použite prehliadač Opera Mini. Na mini.opera.com som si stiahol priamo do mobilu českú verziu 3.0. Keďže tento prehliadač považujem za prelomový, nemám potrebu klasický (ničím výnimočný) wapový prehliadač používať. Pri použití normálneho písma v Opera Mini vidíte 15 riadkov jemného textu, pri použití malého písma vidíte 23 riadkov, aj keď s problémami s diakritikou. Motorola nemá problémy ani s minimalizáciou Java aplikácií, takže Opera Mini môže bežať aj na pozadí. Podobne ako messengerový program Jimm.

Nastavenie internetového prehliadača ručne (univerzálne údaje pre všetky telefóny): Orange TU - T-Mobile TU.

Prenos dát

V telefóne som najprv nastavil USB na "pamäťová karta", potom som Motorolu RAZR V6 pripojil ku notebooku pomocou najbežnejšieho miniUSB-USB kábla, ktorý nosím takmer stále so sebou. Motorola sa začala okamžite nabíjať a v PC sa objavila automaticky ako čítačka pamäťových kariet microSD.

Potom som v nastaveniach USB zvolil "dátové spojenie" a Motorolu RAZR V6 pripojil pomocou spomínaného miniUSB – USB kábla ku počítaču. V PC som vytvoril nové dátové spojenie, vlastne som len počkal, než sa automaticky vytvorí nový modem, a potom som len zmenil modem v aktuálnom telefonickom pripojení (pripojení k internetu). V nastaveniach modemu (advanced) som ešte vpísal príkaz +CGDCONT=1,"IP","internet" (niekedy treba AT+CGDCONT=1,"IP","internet") a všetko bolo pripravené na pohodlné surfovanie v pokrytí sieťou GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA. Ak máte i tak problém s nastavením modemu, využite infolinky našich operátorov.

EXTRA plus: HSDPA pri využití ako pripojenia k internetu fungovalo v mojom prípade s Motorolou RAZR V6 výborne a bez akýchkoľvek problémov. Teoretické maximum je až 3,6 Mbps.

Charakteristika Bluetooth:

špecifikácia: 2.0 + EDR

PRD verzia: 1.0

profily: - A2DP-Source - AVCTP - AVDTP - AVRCP-Target - BIP-ImagePush - BPP-SenderDev - DUN-GW - FT-Server - GAP - GAVDP - Headset-AG - HFP (1.5) AG - OPP-Client - OPP-Server

Odporúčame aj články 3G (UMTS) a HSDPA.

Nastavenie dátových služieb SMS-kou: Nokia - Sony Ericsson - Motorola (potrebná registrácia)

Organizačné funkcie

Budík - až 5 samostatných budíkov s opakovaním a špeciálnou melódiou. Páči sa mi možnosť nastavenia hlasitosti i melódie pre každý budík samostatne. Vypnutie budíka je špecifické: červeným tlačidlom ho deaktivujete pre daný deň, voľbou vypnúť ho vypnete natrvalo.

Kalendár - kvalitný kalendár s mesačným a týždenným náhľadom, opakovaním udalostí aj automatickým mazaním.

Synchronizácia - dnes už pomerne bežná funkcia telefónov ostáva často nevyužitá. Vyskúšajte napríklad ZYB. Na www.zyb.com som sa registroval, zadal meno, heslo, telefónne číslo a e-mail. Na mobil mi prišla SMS s heslom, ktoré som vpísal do online formulára. Ďalšou SMS-kou som obdržal všetky potrebné nastavenia. V sekcii Pripojenie - MOTOSYNC som mal všetko automaticky pripravené. V mojej karte na ZYB.com môžem upravovať kontakty, udalosti v kalendári a pohodlne synchronizovať.

Ďalšie funkcie: kalkulačka, diktafón (len 3 min. a 10 sek.).

Hry a Java aplikácie

BlockBreaker Deluxe – veľmi graficky vydarená a extrémne rýchla hra, ktorej princíp spočíva v odrážaní loptičky, ktorá búra tehly.

eBay Pocket Auctions – online aplikácia, ktorá nie je pre slovenského užívateľa funkčná.

Motorola TEXT – jednoduché a bezpečné zálohovanie textových správ. Viac na www.motorolatext.com. Aj priamo z mobilu si vytvoríte nové konto založené na vašom telefónnom čísle. Po pripojení zadáte len váš PIN a potvrdíte podmienky používania. Vytvorenie konta trvalo asi 20 sekúnd. Celý proces spotreboval 13 kB.

Motorola BACKUP – online bezplatné zálohovanie telefónneho zoznamu podobného typu ako Motorola TEXT.

Motorola SETUP – online nastavenie internetu a MMS.

EXTRA plus: Motorola je priekopníkom v minimalizácii Java aplikácií. Aj keď dnes už niektoré modely Sony Ericsson a BenQ-Siemens s uzavretým OS ponúkajú súčasné spustenie viacerých Java aplikácií, v minimalizácii/pozastavení (jednej) aplikácie je pionierom práve Motorola.

Výdrž, batéria

Výdrž Motoroly RAZR V6 nie je nijako extrémna, ale vďaka miniUSB nabíjaniu ju nemienim kritizovať. Na 2 – 3 dni bežného používania sa môžete spoľahnúť, po pripojení ku PC sa automaticky nabíja. miniUSB nabíjačka do elektrickej siete je aj v balení. Počas nabíjania sa priebežne zobrazuje stav batérie. To viaceré značky mobilných telefónov dodnes nezvládajú. Pozor však na to, že mobil takto nabijete len v zapnutom stave.

Výhody:

- HSDPA,

- kvalitné materiály,

- svetelné efekty.

Nevýhody:

- chýba viacero funkcií,

- slabší fotoaparát na túto kategóriu,

- krok späť v telefonických funkciách.www.roden.sk

Orientačná cena: 14 990 Sk (Roden s. r. o.)

Záver

Motorolu RAZR maxx V6 vnímam ako vylepšenú verziu Motoroly RAZR V3x. Pribudly vonkajšie dotykové hudobné tlačidlá, pekné svetelné efekty a najväčšou novinkou je podpora HSDPA. Ale došlo tiež k zhoršeniu možností fotoaparátu. Motorola RAZR maxx V6 je mobil do poriadnej mužskej ruky. Nemusíte sa báť, že bude o pár mesiacov vyzerať inak, odolné materiály sa zaslúžia o stále pekný stav tejto novinky.

Dôležité odkazy:

- kontakt na výrobcu ( Motorola SK)

- distribútor (Motorola)

- služby zákazníkom (Motorola, SK)

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 26.01.2007 - 01:20

duuri: je to nepochopitelne ze vsetko vam chyba v telefone..nemyslim ze by bol mysleny ako smartphone takze ste samohli krotit:) a hodnotit softwarove moznosti ked je v telfone testovacia verzia tiez neni zrovna rozumne...Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.9) Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9

anonymous26.01.2007 - 11:23 Trvalý odkaz

riso: Testovacia verzia? prepac, ale tento telefon bol uplne funkcny a islo o finalny kus. ;) A preco nebyt prisny v pripade telefonu, ktory stoji 15 000 Sk? Nenapisal som dostatok kladov? Ale inak krasny den zelam. :)Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; sk; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

anonymous26.01.2007 - 12:14 Trvalý odkaz

Pathe: Je zaujimave citat recenziu na mobil, ktory pouzivam od 09.01.07. Je to moja siesta motorola a som s nou velmi spokojny. Prakticky suhlasim s autorom recenzie. Zatial jediny problem je so spustanim TV cez orange. Napriek tomu, ze je uvedeny v zozname podporovanych mobilov TV sa nespusti. No chvilu pockam a budem nahanat motorolu. Ako som slubil vo forume, behom mesiaca napisem plusy/minusy.Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; sk)

anonymous26.01.2007 - 12:39 Trvalý odkaz

7wcsnurka: pocas telefonovania sa musi dat zapnut,uz stara v3 to vedela,inak mi na tejto motke chyba len wifi..fakt neviem co je pre mna lepsie,maxx,alebo n76 :?Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/1.2.2960/1558; cs; U; ssr)

anonymous26.01.2007 - 12:50 Trvalý odkaz

mental.disease: snúro?ka je lepší maxx ;)Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Celá diskusia 11 príspevkov