WM seriál: Resco Photo Manager

Program bol testovaný na zariadení HTC Touch 2 s Windows Mobile 6.5 Professional, 582 MHz CPU a 256 MB RAM. Väčšina screenshotov vznikla pomocou programu Resco Screen Capture, ktorý je súčasťou Resco Photo Manageru.

Na začiatok recenzie sa chcem poďakovať firme Resco, ktorá mi pre testovacie účely poskytla plnú verziu ich programu.

Inštalačný súbor Photo Manageru má veľkosť cca. 3.0MB. Samotná inštalácia prebehla rýchlo.

resco photo managerPočiatočná asociácia súborov

Pri prvom spustení budete vyzvaní, ktoré súbory má program asociovať. Najlepšie je vybrať všetko. Potom už program prehľadá zložky My Documents a priečinok, do ktorého zariadenie primárne ukladá fotky. Po tomto procese sa dostanete na hlavnú obrazovku programu. Ovládanie je prispôsobené na ovládanie prstom, ale rovnako dobre sa program ovláda aj stylusom.

resco photo managerHlavná obrazovka

Oproti minulým verziám nastala nielen zmena prostredia či ovládania programu, ale aj samotného ukončenia programu, ktoré uskutočníte jednoduchým kliknutím na X. Takže už nehrozí minimalizácia, a tým pádom ani zahltenie RAM.

resco photo managerMenu programu

Stred obrazovky zaberá samotný prehliadač zložiek, kde sú zobrazené fotky a obrázky. Dolný riadok je venovaný voľbám: Browse - pomocou tejto voľby si vybriete, ktorú zložku chcete prehľadať. Camera spustí fotoaparát a Menu obsahuje ponuku vymazať pamäť cache, samotné nastavenia programu a informácie o programe.

resco photo managerNastavenia programu

V nastaveniach programu si môžete zmeniť vzhľad, náhľady alebo nastavenia súborov.

resco photo managerČíselné a abacedené zoradenie

Fotky si môžete nechať usporiadať chronologicky, podľa veľkosti alebo názvu. Keď začnete prechádzať fotkami, po boku sa zobrazí posúvnik. Pri chronologickom zobrazení sa na boku zobrazí časová os a pri zobrazení podľa názvu sa zobrazí zas abeceda. Ťuknutím na písmeno sa hneď dostanete na obrázky, ktoré začínajú daným písmenom. Akurát pri voľbe podľa veľkosti súboru sa nezobrazí žiadna os.

resco photo managerZoradenie podľa veľkosti súborov

Ďalšie možnosti zobrazení sú napríklad "len obrázok" alebo "obrázok a názov".

resco photo managerresco photo managerresco photo manager

Týmto možnosti programu nie sú ani zďaleka vyčerpané. Vaše obrázky a fotky môžete zdielať s priateľmi cez Facebook, Twitter, Flickr, Picasa rovno z prostredia aplikácie. Ďalšia z vlastností aplikácie, je možnosť priradenia obrázku ku kontaktu alebo nastavenie ako pozadia.

resco photo managerresco photo manager

V programe sa nachádza aj editor fotografií a obrázkov. Jednoduchý a nenáročný. Svoju funkciu spĺňa dokonale. Môžete, si nastaviť kontrast, farebnosť, jas, zmeniť veľkosť.

Pár ukážok z možností úprav:

resco photo managerresco photo managerresco photo managerresco photo managerresco photo managerZáver

Rescu sa podarila ďalšia verzia Photo Managera, s ktorou má stále navrch pred konkurenciou. V čase písania recenzie bola dostupná verzia 7.03, ktorá oproti verzii 7.02 si polepšila tmavším skinom. Taktiež aj bolo opravené posielanie cez Bluetooth.

Výhody programu: možnosť pripojenia sa z prostredia aplikácie na sociálne siete, rýchlosť a jednouchosť.

Nevýhody programu: hoci ide o slovenskú firmu, tak nie je dostupný slovenský preklad. Ale podla vyjdrenia pána Leška, bude onedlho dostupný: "Čo sa týka slovenského prekladu, na ňom už pracujeme popri ostatnej práci, takže to chvílu potrvá. Takisto plánujeme postupný preklad aj ostatných aplikacii (napr. Resco Contact Manager už Slovenčinu obsahuje)."

Produktová stránka: www.resco.net/

Trial download: www.resco.net

Pravidelný WM seriál vzniká aj vďaka spoločnosti HTC, ktorá redakcii zapožičala zariadenie HTC Touch2.

Všetky diely WM seriálu venovanému zariadeniam Windows Phone a aplikáciam pre ne, nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu