Príslušenstvo: Nokia BH-505 - odolné Bluetooth slúchadlá

Nokia BH-505 sú pevné štýlové stereo slúchadlá do uší, ktoré fungujú vďaka technológii Bluetooth. Stačí z balenia vybrať jeden zo šiestich párov koncoviek do uší, nasadiť na hlavu, mobil hodiť do vrecka a užívať si bezdrôtový prenos hudby. Významnou prednosťou je odolnosť slúchadiel podľa štandardu IP54 - teda proti prachu, nárazu aj ošplechnutiu vodou. Technológia NFC (Near Field Communication) zase BH-505 umožňuje rýchle spárovanie a pripojenie ku kompatibilným NFC zariadeniam jednoduchým priblížením zariadení ku sebe. Nokií s podporou NFC je na trhu len pár, ale to sa má čoskoro zmeniť.

BH-505 obsahujú niekoľko tlačidiel. Hlavné v zadnej časti s batériou slúži na vypnutie, zapnutie a párovanie. V tejto časti sa nachádza aj gumeným krytom chránený otvor pre nabíjačku a farebná dióda. V pravej časti nájdete veľké tlačidlo na prijatie a ukončenie hovoru. Malé posuvné tlačidlo na tejto strane slúži na ovládanie hlasitosti. Veľké tlačidlo na ľavej strane play/pause má funkciu jasnú, malým posuvným zase preskakujete skladby. Zo šiestich párov dvoch tvarov a troch veľkostí si určite vyberiete. Aj keď mám radšej koncovky do uší, v prípade BH-505 som radšej používal tie "na uši". No, ony nie sú na uši, ale ani do uší. Je to niečo medzi. Kvalitu zvuku hodnotím na výbornú. Bol som ňou príjemne prekvapený. Na nosenie som si musel chvíľu zvykať, ale to je pri slúchadlách tejto konštrukcie bežné. Ak chcete to najpohodlnejšie slúchadlo na trhu, BH-505 to určite nebude.

Základné parametre:

rozmery: 125 x 137 x 59 mm,

hmotnosť: 36 gramov,

konektor: Nokia 2 mm,

Bluetooth 2.1 + EDR,

profily: HSP 1.0, HFP 1.5, A2DP 1.2, AVRCP 1.0,

rýchle párovanie cez NFC,

prevádzková teplota: -15 až +55°C

V balení nájdete:

Bluetooth headset Nokia BH-505, gumené koncovky do uší (plochý aj štupľový typ s rozmermi S, M, L), cestovnú nabíjačku Nokia AC-3 a potrebné dokumenty.

- produktová stránka Nokia BH-505

Všetky články venované príslušenstvu na Fony.sk nájdete pod TÝMTO ODKAZOM.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu