ziskové zajtrajšky

Zbožné prianie z minulej soboty o pokorení fínskej Nokie a hokejového Olympu sa žiaľ neprevtelilo do reality, ale nám to nevadí. Vieme sa tešiť aj z maličkostí, ako sú slnečné dni, dobrý horoskop a darčeky nad 100 Eur.

Začneme jednotkou, musíme predsa dodržiavať reklamné zmluvy. Nové dátové programy sú neobmedzené, čo v úvodzovkovom slangu znamená, že po prekročení predplatených dát sa, na rozdiel od magenty, nič nespoplatní. Fasa. No s následnou rýchlosťou 8 kB/s ohúrite možno akurát tak babku Blaženu, ktorej to na www.katnoviny.sk bohato postačí.

Viac snobskejšie sa tvária nové biznis paušály, ktoré nahrádzajú súčasné portfólio pre horných desaťtisíc a akcionárov džej&tí. Balíčky sú naozaj bohaté - dáta, SMS, oranžový flat, náhradný telefón, atď... Obľúbená živnostníčka teta Danka zo stánku napríklad najviac zbožňuje voľné minúty do Kanady. Veď tam žije Demitra!

Benjamín ou-tú rozšíril zoznam roamingových partnerov aj pre predplatenkárov, paradoxne, z Holandska si však na rodnú hruď nezavoláte. A modrého Róma s titulom nevyužijete v Hong Kongu, a ani na Jamajke. No dobre, spomínať v marci dovolenkové destinácie priemerne zarábajúcich Slovákov je drzé. Aj tak sa všetci stretneme na Mare.

A že chcete takto volať, ale nemáte diagnózu "blue positive"? Pre vás tu bolo opakovanie opakovania opakovanej akcie, kedy ste si opäť vo štvrtok 4. marca roku Pána 2010 mohli cez e-shop objednať férovú SIM-ku. Oxid si tak do košiara nahnal ďalšie ovečky. Pri prvom dobití sa na ne usmeje bačov 50 %-ný bonus, vemená sa naplnia a vlna bude hebkejšia.

Aby oxidi trochu rozvírili mediálnu hladinu, vypustili aj infošku o testovaní GGGG siete, alebo ak chcete LTE. V reále to bude znamenať 100 Mbps na pár dní pre banskobystričanov a potom šup-šup plebejci k starému dobrému a nechutne pomalému EDGE.

Magenta síce trošku spí, ale to nám tiež nevadí. Kto nič nerobí, ten nič nepokazí. No stačí iba zaradiť do ponuky "dotovanú" high-endovú mini N-devaťdesiatsedmičku za cenu prevyšujúcu bežný nákup. Samozrejme blokovanú a k tomu pribaliť ako antibonus dva roky viazanosti. Výhodu nevidíme. Ani cez firemné ružové okuliare.

No, ale aj to je cesta k lepšiemu hospodárskemu výsledku, čo konkrétne v prípade téčka znamená nárast čistého zisku za uplynulý rok o 23%. Blahoželáme k marži 124 miliónov €, určite si aj naďalej budeme odtŕhať kaviár od úst, nech náš milovaný operátor netrie biedu. Orindž si to síce nechce priznať, ale pokles výnosov na zákazníka a aj spoločnosti svedčí o tom, že citrusové plody prestávajú Slovákom chutiť. Raz darmo, vyrastali sme na zemiakoch a plánkach.

Pri pohľade na naše europeňaženky je nám stále povahovo najbližšie ou-tú. Nech sa snaží ako chce, ďalší rok v mínuse. Ale túžba v lepšie zajtrajšky pretrváva. Tak snáď..

Diskusia k článku:

Začať diskusiu