O2 bude testovať technológiu LTE

Spoločnosť O2 sa chystá testovať technológiu vysokorýchlostného dátového pripojenia - LTE. Testovanie sa uskutoční v priebehu tohto roku v oblasti Banskej Bystrice. Testovanie povolil Telekomunikačný úrad SR. O2 v tlačovej správe ďalej uviedlo, že testovanie v ďalších lokalitách zvažuje.

Tlačová správa:

„Telefónica O2 Slovakia sa týmto krokom pripojila k spoločnostiam v skupine Telefónica, ktoré sa zapoja do testovania sietí štvrtej generácie. O výsledku testovania budeme po jeho vyhodnotení informovať našich zákazníkov aj verejnosť,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Telefónica O2 Slovakia John McGuigan.

Technológia LTE (Long Term Evolution) sa vyznačuje rýchlym prenosom veľkého množstva dát pri nízkej odozve. Umožňuje to lepšie využitie frekvenčného spektra. Vďaka tomu môžu zákazníci vo svojich mobilných zariadeniach využívať veľké množstvo aplikácií, ako napr. internet v reálnom čase, online hry, káblovú televíziu, spoluprácu sociálnych médií, či videokonferencie. Na testovanie siete štvrtej generácie na báze LTE boli spoločnosti Telefónica O2 Slovakia pridelené frekvencie v pásme 2,6 GHz v oblasti Banskej Bystrice, spoločnosť však zvažuje aj ďalšie lokality.

Telefónica, svetový poskytovateľ telekomunikačných služieb, stojí na čele evolúcie existujúcej siete 2G/3G smerom k LTE. Na MWC 2010 v Barcelone Telefónica O2 a Nokia Siemens Networks naživo demonštrovali vysokorýchlostné mobilné pripojenie pomocou technológie LTE. Spoločnosť Nokia Siemens Networks sa bude podieľať aj na inštalácii a testovaní tejto novej technológie na Slovensku.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu