Java: ICQ v mobile

Väčšina užívateľov nesmartfónov využíva na pripojenie k ICQ snáď najznámejšieho klienta - aplikáciu Jimm. Spoločnosť ICQ sa však rozhodla vydať vlastnú verziu oficiálneho klienta, a tak sa konečne stal dostupný nielen pre majiteľov smartfónov a iPhonov, ale aj pre bežných užívateľov Java aplikácií.

fotkafotka

Aplikácia je graficky nenáročná a prehľadná. Po zadaní prihlasovacích údajov a pripojení vás privíta hlavná obrazovka, ktorá zobrazuje všetky kontakty. Tie sú zoradené podľa statusov. Zobrazovanie offline užívateľov si môžete v nastaveniach vypnúť. Používateľ aplikácie si môže vybrať z tradičných statusov - online, away, N/A, invisible. Pri veľkom množstve kontaktov vám poslúži vyhľadávanie postupným zadávaním znakov. Písanie správ vám spestrí možnosť pridať až 29 grafických smajlíkov. Históriu diskusií si môžete nechať ukladať do pamäte. Nastavenia sú pomerne chabé, umožňujú iba aktivovať zvuky či ukladať históriu.

fotkafotkafotka

Každopádne je ICQ klient zaujímavou, no funkčne slabšou konkurenciou aplikácie Jimm. Tá ponúka široké možnosti prispôsobenia a novšie verzie aj posielanie súborov. Pre užívateľov smartfónov odporúčam stiahnuť radšej populárnejší QIP.

Za tip ďakujeme Borisovi Čihákovi.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu