streda tretieho

Drvivý dopad, Armagedon, 2012, Streda tretieho... Prvé tri katastrofické filmy isto poznáte, ten štvrtý nakrútila v stredu na Kolibe filmová spoločnosť Orange Pictures Entertainment.

Nebolo k tomu treba angažovať prepoteného Bruca Willisa, a ani Krónera mladšieho. Výpadok mobilnej siete na pár hodín je predsa v dnešnej pretechnizovanej dobe ideálny scenár. Navyše, keď predpokladanou príčinou GSM apokalypsy bola technická porucha na zariadení NG HLR – logické vysvetlenie. HNKGH FOF S FOSZ FMZFMM? HAGW!!!

A že niečo také môže mať aj nemilé následky, dokazuje úryvok z denníka nášho verného čitateľa. A to je len jeden z miliónov..

5:30 - Budíček, telefón zvoní a ja vstávam s úsmevom...čaká ma skvelý deň.

6:00 - Pri čakaní na výťah podvedome zapínam vo vrecku mobil, o pol siedmej mi má volať Zdena, či jej stále "meškajú". Verím, že nie.

6:05 - Mám kúpiť kilo banánov a Sunar pre malého. Alebo aj mlieko? No nič, zavolám neskôr žene. Alebo jej pošlem SMS. Sú lacnejšie. A podám si cez SMS aj Loto, dnes určite vyhrám. Inštinkty ma nikdy nesklamali.

6:30 - Príchod do práce, sneží ako v kysuckej osade. Nepočujem zvonenie, Zdena teda nevolá. Asi nebudem otec. Žena by ma dala zavraždiť.

6:45 - Šéf ma poslal na služobku do Senice, vraj ak vybavím zákazku, dostanem lepší služobák a postúpim na flek regionálneho riaditeľa. Namiesto Igora. Presne o pol desiatej mu mám zavolať, neuveriteľne si potrpí na presnosť. Inak mám rád zasnežené Záhorie. Aj Zdena tam má chatu.

7:00 - Cesta je neodhrnutá, musím ísť pomaly, začínam sa nudiť a podvedome zaspávam. V takýchto chvíľach rád telefonujem, vždy sa pri tom preberiem. Handsfree nemám, to nosia len kuriéri a sedliaci. Volám Zdene. Nepočujem vyzváňací tón. Hm... Asi signál. V Perneku bol vždy slabý.

7:30 - Signál nie je ani v Rohožníku. Začínam byť nervózny. Poklepem telefónom o palubnú dosku, možno kontakty. Tak nie, stále nič. Zvláštne, mám predsa vymakaný nový mobil. Vraj nejaký low-end. To písali na tých fónoch, amatéri! Veď má MP3 vyzváňanie a infrák!

7:35 - Aha! Zdenina chata naľavo! Hmm, to boli časy.

7:50 - Skvelé! Signál! Okamžite volám Zdene. Pustil som medzitým nechtiac stierač na zadnom skle. Signál zase nemám.

8:30 - Senica! Mám to mesto rád, na Domaši som sa totiž kedysi kúpal s Barborou. Volám klientovi, že som tu. Zase nič. Neverím! Veď som videl dvoch telefonujúcich ľudí. Aha, možno majú iného operátora. Ten jú-tú je vraj dosť lacný. Ja som však u jednotky už šesť rokov a raz som skoro vyhral na Vianoce Mercedes. Fakt skoro. Medzitým mi máva nejaký pán.

9:10 - Ten podráždený nechutný chlap bol klient. Spoznal ma podľa ružového auta. Nemohol sa mi hodinu dovolať, už to chcel vzdať. Ale nejde o to, kšeft nakoniec vyšiel, objednal si 22 kusov Body Massage X-Pro podušiek a 16 AB Rocket Pocket-ov. Skvelé, už sa vidím na Igorovom mieste.

9:15 - Ďalšia, očividne nervózna pani, sa ma na parkovisku pýta, či ani ja nemám signál. Vraj čaká na telefonát od manžela, ktorému mala ráno volať dcéra, po tom, čo jej telefonicky oznámia výsledky súdneho sporu s mobilným operátorom. Brr, to sme už tak závislí na mobiloch?

9:20 - Žene som poslal SMS. NEDORUČENÁ. Mám zvláštny, neznámy pocit úzkosti. Cítim sa mizerne. Komunikačne mizerne. Tak banány, alebo mlieko?

9:25 - Nad Senicou je kopec, možno chytím roamingový Vodafone z Hodonína.

9:27 - Neznášam roaming.

9:28 - Ale ja som známy chytrými nápadmi, pošlem šéfovi mail. Dáta musia fungovať. Nemôžem naťukať zavináč. Aha, tu je! Odoslať! Nič.

9:29 - Zastavujem okoloidúce auto, prosím o zapožičanie mobilu na jeden jediný hovor, znamenajúci však naplnenie mojej nenažranej peňaženky. Pán mi tvrdí, že signál stratil pred Myjavou, ale operátorovi odpustí od Vianoc všetko....a pritom pohladí oranžové Volvo.

9:30 - Bože! Zúfalo sa pokúšam vytočiť šéfa, ale nič. Úplné nič. Vlastne, toto NIČ je mladším bratom môjho zlyhania. Moja roky budovaná prestíž a presnosť je preč.

9:40 - Sieť stále nefunguje, sklesnuto šoférujem smerom k Jablonici. V rádiu počujem oznámenie o výpadku siete, vraj budú aj kompenzácie. Hej? Dám ich k súdu! Svine!

10:35 - Zdenina chata je teraz napravo.

10:50 - V Rohožníkovej Jednote kupujem Sunar. Banány nemajú.

11:10 - Prichádzam do práce, pred budovou mi zapípa low-end. Žeby konečne signál? 11 oznámení o neprijatých hovoroch. 5 x Zdena. 6 x šéf. 1 x žena - "Sunar nekupuj, iba mlieko".

11:30 - Odchádzam od šéfa, nemám chuť na nič. Vraj nie som spoľahlivý, presný, dôsledný a vynaliezavý. Bla, bla, bla. Vysvetľovanie nepomohlo, Igor obhájil post, ja dostanem iba záložný telefón v jú-tú. Zdena nedvíha.

22:50 - Riedim tretí Sunar pivom a čakám na správu od Zdeny...

Toľko od čitateľa, a aby sme boli féroví, menší lokálny výpadok zaznamenala tento týždeň aj magenta. Ale to len asi na miestnu BTS-ku napadlo viac snehu a sadli dve vrany.

A aby sme boli ešte férovejší, tak orindž sa k problému postavil chlapsky a plebejci dostali satisfakciu za pár hodín pobudnutia v komunikačnej kóme. SMS správy odoslané v tú čiernu stredu nebudú spoplatnené. Či to stačí alebo nie, je diskutabilné. Ak ste chceli v to ráno vybaviť telefonicky dôležitú vec, tak nie. No viete o tom, že svetu vládne technika a tá sa občas kazí?

A najférovejší budeme vtedy, keď spomenieme bonus na prvé dobitie novej férovej SIM-ky. Aj to je jedna zo zarúbaných ciest, ako zväčšiť zákaznícku základňu.

Naša základňa má iné povinnosti, hlasovali ste už v ankete o mobil roka 2009? Nie? Tak šup šup, môžno chytíte šťastenu za podväzky a vyhráte nového miláčika.

Asi ste si všimli, že médiami prebehla správa o Svetovom dni bez mobilu. A všimli ste si aj rozruch a pohoršenie ľudu pri pár hodín trvajúcom výpadku oranžovej siete. Je teda vôbec reálne prežiť plnohodnotný deň bez mobilu? Je. Dnes to skúša aj vedúci. Zatiaľ máme info o triaške a neprítomnom pohľade na bielu stenu. Nám ostatným stačí nechcieť zavolať s utajeným číslom šéfovi, že má poškriabanú audinu, pri ceste z práce nepočúvať nelegálne stiahnutú hudbu, nemať chuť si odfotiť nahú susedu na balkóne a nechcieť si v MHD omrknúť Belohorcovej dieťa na Topkách. Hm, takže ďalší nepraktický Svetový deň.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu