Nokia Calling All Innovators: výzva pre všetkých vývojárov

Tlačová správa:

Chrániť životné prostredie, zlepšovať náladu, zvyšovať produktivitu, vzdelávať sa a prispievať k zdravému životnému štýlu – spoločnosť Nokia si praje, aby rok 2010 bol plný dobrých nápadov, ktoré zmenia životy ľudí. Forum Nokia preto vyhlásilo medzinárodnú súťaž Calling All Innovators 2010 o najlepšie aplikácie pre mobilné telefóny, do ktorej sa môžu prihlásiť developeri z celého sveta.

Súťaž Calling All Innovators 2010 zahŕňa štyri kategórie aplikácií, ktoré pomáhajú lepšie využiť mobilné telefóny v bežnom živote:

- „Eco/Being Green“: aplikácie pomáhajúce chrániť planétu s využitím inovatívnych ekologických opatrení.

- „Productivity“: aplikácie, ktoré uľahčujú bežný život napríklad v oblasti osobných financií.

- „Life Improvement“: aplikácie, ktoré pozitívne ovplyvňujú každodenný život ľudí v rozvojových krajinách, a to využitím mobilných zariadení na vzdelávanie detí i dospelých v základných zručnostiach, v zdravotníctve a v poľnohospodárstve.

- „Entertainment“: aplikácie, ktoré z užívateľa mobilného zariadenia spravia napríklad rokovú hviezdu a ponúknu zábavu s multimediálnymi funkciami prístroja.

Okrem toho sa Forum Nokia spojilo s tímom Sesame Workshop, produkujúcim známy seriál Sesame Street. Tým pomôže vývojárom v jednotlivých kategóriách s tvorbou aplikácií pre prístroje Nokia. Sesame Workshop priebežne ponúkne poradenstvo a podporí prácu s vybranými vývojármi, čo bude viesť k zlepšeniu jednotlivých projektov.

„Dnešné oznámenie vám prinášame pod písmenom „S“,“ povedal Purnima Kochikar, viceprezident Forum Nokia. „Spolupráca s tímom Sesame Street nám umožní inšpirovať sa fantáziou vývojárov a prostredníctvom pokroku v oblasti mobilných technológií vzdelávať deti po celom svete.“

Spolupráca bude podporovať vývoj vzdelávacích aplikácií a umožní využiť postavy zo seriálu Sesame Street. V súvislosti s oslavami 40. narodenín tohto seriálu pomôže partnerstvo rozšíriť „najdlhšiu ulicu na svete“ do digitálnej podoby. Mobilný telefón predstavuje najnovší kanál, prostredníctvom ktorého je možné podporiť gramotnosť.

„S komunitou Forum Nokia – viac ako 4,5 milióna skúsených vývojárov – sme schopní vytvárať vzdelávacie nástroje, ktoré budú mať pozitívny vplyv na okolie,“ hovorí Jeffrey Fleishman, zástupca viceprezidenta pre distribúciu médií a vývoj obchodu spoločnosti Sesame Workshop. „Hľadáme tvorcov, ktorí môžu do vývoja vzdelávacích mobilných aplikácií priniesť nové perspektívy a znalosti miestneho prostredia. Našim cieľom je nájsť partnerov, s ktorými môžeme pracovať na rozšírení Sesame Street o nové platformy a miesta.“

Viac informácií o jednotlivých kategóriách, cenách a porotcoch súťaže Calling All Innovators môžete nájsť na webových stránkach: www.callingallinnovators.com.

Návrhy do súťaže Calling All Innovators 2010 budú od jednotlivých vývojárov prijímané od 1. februára 2010. Termín uzávierky je 18. mája 2010.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu