Mobilným operátorom roka 2009 je O2

Štvrtý ročník jedinej, nezávislej ankety s hodnotením aktivít mobilných operátorov na Slovensku, ktorej organizátorom je časopis BCMOBIL & TECHBOX, pozná svojho víťaza. S viac ako polovičným podielom hlasov sa Mobilným operátorom roka 2009 stala spoločnosť Telefónica O2 Slovakia, ktorá získala 5 807 hlasov.

Po vyhodnotení tretieho ročníka ankety Mobilný operátor roka 2008 padlo rozhodnutie na zmenu systému hodnotenia. Odborníci si „umyli ruky“ a hlasovanie prenechali výhradne laickej verejnosti - bežným používateľom služieb mobilných operátorov. Tí mohli v roku 2009 na web stránke www.mobilny-operator.sk hlasovať za svojho operátora roka. Celkovo sa ankety zúčastnilo 2 752 unikátnych hlasujúcich, pričom podľa pravidiel bolo možné hlasovať za mobilného operátora každý mesiac, t.j. maximálne 12-krát. Túto možnosť síce nevyužili všetci účastníci ankety, napriek tomu sa na konte ankety nazbieralo takmer 11 tisíc hlasov, z ktorých až 5 807 patrilo mobilnému operátorovi O2, ktorý sa tak podľa pravidiel ankety stáva Mobilným operátorom roka 2009. Presne 2 630 hlasov získal mobilný operátor T-Mobile a 2 551 hlasov účastníci ankety odovzali mobilnému operátorovi Orange. Hlasy operátorom zasielali účastníci ankety na základe osobných preferencií, pričom pravdepodobne zohľadňovali najmä spokojnosť so službami operátora, aktuálnu výhodnosť ponuky operátora, ako i celkový prínos operátora na trhu v jednotlivých obdobiach roka 2009.

ZAUJÍMAVOSTI HLASOVANIA

Z 2 752 unikátnych hlasujúcich bolo až 1 518 (cca. 55%) vo veku 21 – 35 rokov, zároveň len 48 hlasujúcich uviedlo vek do 15 rokov. Zaujímavé je, že do ankety sa zapojila aj staršia generácia (nad 51 rokov) s počtom 268 hlasujúcich. Čo sa týka jednotlivých krajov, v najväčšom počte sa zapojili obyvatelia Bratislavského kraja so 466 hlasujúcimi. Ostatné kraje prispeli okolo 300 unikátnymi hlasujúcimi, okrem Trnavského kraja, z ktorého hlasy poslalo len 227 ľudí. Prekvapivé bolo aj hlasovanie za jednotlivé mesiace. Z počtu 2 267 hlasov v decembri 2009 je jasné, že hlasujúci sa viac o operátorov zaujímali práve počas predvianočného obdobia. Ostatné mesiace totiž neprekročili svojím počtom hranicu 1 000 hlasov.

VÝHERCOVIA HODNOTNÝCH CIEN

Všetci hlasujúci, ktorí do ankety zaslali minimálne jeden hlas pre Mobilného operátora roka 2009, mohli získať hodnotné ceny. Ceny do žrebovania venovali všetci traja mobilní operátori a redakcia BCMOBIL & TECHBOX. Výhercov žrebovali zástupcovia médií BCMOBIL & TECHBOX a Fony.sk pomocou serveru random.org.

- SIM kartu O2 Fér s mesačným kreditom 33,00 € počas 12 mesiacov od spoločnosti Telefónica O2 Slovakia vyhral Pavol Tanuška z Bratislavy.

- Mobilný telefón Apple iPhone 3GS 32 GB od spoločnosti Orange Slovensko vyhral Ján Školník zo Žiliny.

- Mobilný telefón Nokia 5530 XpressMusic od spoločnosti T-Mobile Slovensko vyhral Štefan Fedor z Košíc.

- Predplatné časopisu BCMOBIL & TECHBOX na rok 2010 vyhrali: Ivan Dragan (Dolný Kubín), Marta Bračoková (Zvolen) a Veronika Šaradínová (Považská Bystrica).

MOBILNÝ OPERÁTOR ROKA 2010

So začiatkom roka 2010 bolo zároveň spustené hlasovanie piateho ročníka ankety Mobilný operátor roka. Na internetovej stránke www.mobilny-operator.sk okrem inštrukcií pre hlasovanie nájdu hlasujúci aj odkazy na všetky akcie jednotlivých operátorov z partnerského portálu Fony.sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu