V Štokholme bola do prevádzky uvedená prvá LTE sieť

Spoločnosť TeliaSonera začala poskytovať v Štokholme prvú komerčnú 4G/LTE sieť. Uvedenie na trh bolo uskutočnené skôr než sa plánovalo a doposiaľ ide o najrozsiahlejšie nasadenie. Dátové rýchlosti, ktoré umožňuje dosahovať sieť LTE, dokážu bez problémov odosielať a prijímať (streamovať) HD video. Viac informácií o LTE v Štokholme sa dozviete v nasledujúcej tlačovej správe.

Tlačová správa:

Mobilná širokopásmová komerčná sieť spoločnosti TeliaSonera v Štokholme je v súčasnosti najrozsiahlejšia a najrýchlejšia na svete. Carl-Henric Svanberg, prezident a CEO spoločnosti Ericsson (NASDAQ:ERIC) je týmto historickým momentom nadšený. "Dnešným dňom sa začala nová éra mobilného širokopásmového prístupu. Prostredníctvom technológie LTE, tzv. 4G, sa váš zážitok z mobilného širokopásmového prístupu posúva na jedinečnú úroveň. Dátová rýchlosť LTE vám dáva dokonale nenútený pocit zo širokopásmového prístupu."

LTE, ako ďalšia generácia technológie mobilnej komunikácie, je navrhnutá na prenos obrovského množstva dát čo najúspornejším a energeticky najefektívnejším spôsobom, pričom optimalizuje využitie frekvenčného pásma a ponúka prístupovú rýchlosť pri prenose vzduchom podobnú ako pri optickom vlákne. Prostredníctvom zníženia latencie sa zákazníci v súčasnosti môžu tešiť zo všetkých služieb dostupných online: HD video, sieťové hry a podobne - bezpracne a na cestách.

Kenneth Karlberg, prezident a vedúci divízie Mobility Services spoločnosti TeliaSonera, k tomu hovorí: "Sme veľmi hrdí, že ako prvý operátor na svete ponúkneme našim zákazníkom 4G služby. Vďaka úspešnej spolupráci so spoločnosťou Ericsson dokážeme našim zákazníkom v Štokholme poskytovať 4G služby skôr, než sme pôvodne plánovali."

Centrum Štokholmu je plne pokryté LTE sieťou spoločnosti Ericsson a ide o doposiaľ najrozsiahlejšie nasadenie LTE. Zákazníci siete TeliaSonera majú ako prví prístup k LTE službe prostredníctvom komerčne dostupných zariadení "dongle" od firmy Samsung.

Spoločnosť Ericsson ukončila komercializáciu svojich LTE produktov a rozsiahlejšia výroba je pripravená pre ďalšie nasadenie. Interoperabilita s najrôznejšími zariadeniami v sieťach rôznych operátorov sa dôkladne testuje.

Prečítajte si: 160 Mbps naživo - LTE na chvíľu v Bratislave

Diskusia k článku:

Začať diskusiu