decembrová nuda

Ak vám doteraz pojem "uhorková sezóna" evokoval iba leto, teplú kofolu a nekonečnú nudu pri rybníku v Horných Obdokovciach, vyvedieme vás z omylu. Je krátko pred Vianocami a zeleninovú sezónu majú nezvykle aj naši mobilní operátori. Notorickí vyčkávači na lepšie, výhodnejšie a lacnejšie telefóny a paušály sú asi trochu sklamaní. Nič. Žiadny ajfón za euro, ani flat všade za nula celá nula ništ, a ani SMS do Paraguaju po siedmej grátis. Je možné, že to tak už aj zostane a mnohým sa čaro Vianoc stratí v nenávratne.

Jednotka na trhu sa ani tento týždeň nepretŕhala v činnosti, pri dopytovaní Sony Ericssonu Satio budete počuť podobnú hlášku, ako pri telefonovaní Michaelovi Jacksonovi - dočasne nedostupný. Býva zvykom, že čo je dobré, je aj vypredané. A návrat dvadsať rokov späť, do čias podpultového tovaru už nechceme. Hoci porovnávať Satio a banány je asi nefér.

Biznis segment sa ale určite potešil ďalšiemu navýšeniu predplateného objemu dát pre BlackBerry paušál, 1000 MB je viac než dosť.

Magenta pokračuje v nakrúcaní seriálu 11 prípadov majora Zemana, kde opisuje životné príbehy jedenástich blonďatých žien, ktoré si nadšene kúpili jedenásť mobilov za jedno euro a po dôkladnom prepočítaní ich to všetko stálo iba jedenásť eur. Sklamanie nastalo až po zistení, že tá chutnučká Nokia z ružového billboardu má parametre používané pred piatimi rokmi a funkčnú výbavu atakuje aj starká so svojím Aligátorom A500. Nevadí, šanca na reparát tu bude znova o dva roky.

Rýchle GGG je inak už aj v Seredi, kde sa vyrábajú naše obľúbené obvodovo máčané Horalky a kakaové venčeky. Ale to len tak na okraj, sladkosti predsa kazia zuby.

O niečo lepšie sú na tom Nokie, ktoré v tomto čase harmónie a plných regálov, zavítali aj na náš trh. Extra verzia Nokie 6700 má zabrnkať na city milovníkom šperkov a gýču, ktorí isto ocenia jej zlatú povrchovú úpravu, sockám zostávajú iba salónky v zlatom staniole. Samsung pre zmenu prekypuje nápadmi pri nazývaní svojich modelov, takže komu chýba GGG u Corbyho, nech si kúpi Lindy, alebo extravagantnú Divu folderovú.

Užívatelia operačného systému Symbian sa určite vytešujú z aplikácie určenej pre prístup na všadeprítomný Facebook. Statusy o tom, ako si umývajú zuby kólgejtom total môžu teraz písať priamo z kúpeľne a zároveň si popri tom ošetrovať uhry.

Ak vzhľadom ku nekončiacej hospodárskej kríze očakávate pod stromčekom iba kárované fusakle, darčekové balenie Pitralonu od babičky a zelenú šnúrku na mobil, máte poslednú šancu obľapnúť šťastenu v našej ankete Mobilný operátor roka 2009. Kľudne popustite uzdu emóciám a vyjadrite im svoj obdiv za celý rok. Cenu venoval každý z nich, čiže sa môže stať, že porazený odmení víťaza. A aj nezlomní automatoví gambleri vedia, že kto nehrá - nevyhrá.

Popri súťažení a predvianočnom zhone si nájdite čas tiež na sebaúdržbu a vybudovanie imunity, ktorá na pár dní zradila aj vedúceho. Nie Tamiflu, ale cesnak, more C-éčka a sem tam nejaká stará dobrá Java hra pod perinou, určite neuškodia.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu